Grafikte şu dikkatimi çekti en yüksek pay %18 ile diğer kısmı ve dipteki yazıda Toshiba , MSI , Microsoft ve Samsung%13,9 deniyor.
Microsoft :%4 Samsung :%2
O zaman MSI + Toshiba :%12
Piyasada Toshiba %3 ü geçmez geriye en az %8 - %9 ile MSI kalıyor. Bu rakamı vermeyip diğer kısmının içinde gizlemek kasıtlı gibi geldi bana , ayrıca Gigabyte nerde ?
Bu arada hep söylerim ACER i boşlamayın Yıllardır hep en kaliteli ilk 3 markadan biridir.
Lenovo nun laptoplarını beğeniyorum , soğutma sistemleri ve performansları harika , Laptop olarak aşağıdaki markalardan birini Gönül rahatlığı ile kullanırım (Sıralama rastgeledir):
1. Lenovo - Çevremde çok kullanan var herkes memnun 2. Acer - Çevremde çok kullanan var herkes memnun 3. Asus - 8 -9 Sene kullandım ve memnun dum sonra sattım 4. MSI - Halen kullanıyorum (12 yıldır)
HP çoook uzun yıllardır uzak durduğum bir laptop markası , Son birkaç senedir bunu gidermeye çalışıyorlar gibi görünüyor ama HP masaüstü bilgisayarları iyidir. Samsung markalı laptopu bir yakınım kullanmıştı ve gözlemlediğim kadarı ile fena değildi.
Babam ve kardeşim de HP almışlardı. Giriş seviyesi dandik 2 cihaz. Sırf kampanya ve ucuz diye aldılar. Neyse biri win10 da ölüm ızdırabı çektiriyordu. 2 gb ram ve yeni nesil celeron + hdd. Diğeri 2 defa menteşe kırdı. Kıssadan hisse bizim küçük ailede 2 HP zaiyatı var. Bende 2 casper 15 yıllık neredeyse.
Lenovo katılıyorum , diyorum. TR piyasası için ilaç.
Ayrıca sonuçlar genelde manipüle ediliyorum. Katılıyorum.
Gördüğünüz gibi sadece ilk 3 var. Gerisi yok gibi birşey benim için. :)
Haa tabi bunlara bütçe yetmiyorsa pek ala Asus ta alınabilir. Birkaç kronik sorunlu seri haricinde Asus ta genelde bence çok iyidir.
Alienware Dell firmasına ait diye biliyorum.Mükemmel dizaynları var.
Dell bir zamanlar tavsiye ettiğim bir markaydı son 10 yıldır pek tavsiye etmiyorum Bunun nedeni iki arkadaşımın aynı anda Dell marka laptop almaları ve garanti süresinin bitiminden birkaç hafta sonra tuhaf şekilde hemen hemen aynı günlerde (belki birkaç gün farkla) anakartlarının yanması , dedim bukadarı tesadüf olamaz içinde olsa olsa zaman ayarlı devre vardır. Bir firma da Dell marka masaüstlerinde oldukça fazla sorun yaşamış (Bir tanıdığım aktarmıştı) ardından markaya temkinli yaklaşmaya başladım ve tavsiye etmedim.
Alienware bildiğim kadarıyla Dell den ayrılan bi ekip tarafından kurulan bir şirket. Ben öyle okumuştum bir yerlerde.
Laptop olsun Desktop olsun cihazları çok çok iyi. Üstelik birçok donanımı upgrade etme imkanı var. Ama ürünleri biraz pahalı.
Lenovo nun thinkpad seriside güzel buara. Özellikle onboard ve ssd li modellerde batarya ömürleri baya bi iyi oluyor.