İşe yarar android uygulamları (sürekli güncel)
- zirvedeneme
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 71 kez
İşe yarar android uygulamları (sürekli güncel)
Merhaba. Bu başlık altında kullandığımız işe yarar android uygulamalarını paylaşalım. Eğer konu sabite alınırsa ve güncel tutarsak herkes faydalanır diye düşünüyorum.
İlk olarak ben başlayayım:
1: Pdf okuyucular genellikle ücretli. MuPDF isimli uygulama ise açık kaynak kodlu ücretsiz bir pdf okuyucudur. Ben kullanıyorum, hem reklamsız hem ücretsiz.
İlk olarak ben başlayayım:
1: Pdf okuyucular genellikle ücretli. MuPDF isimli uygulama ise açık kaynak kodlu ücretsiz bir pdf okuyucudur. Ben kullanıyorum, hem reklamsız hem ücretsiz.
- zirvedeneme
- Kilobyte2

Re: İŞE YARAR ANDROİD UYGULAMALARI (SÜREKLİ GÜNCEL)
Android kullanıcılarına önereceğim bir uygulama ise kesinlikle Macrodroid olacaktır. Bu program ücretsiz ama ben ömür boyu 50 TL'ye ücretli versiyonunu aldım. Şu an ne kadar bilmiyorum. Bu programla telefonunuzda otomasyonlar oluşturabiliyorsunuz. Neler yapabiliyorsunuz örnek vereyim:
Otomatik Wi-Fi ve Bluetooth Yönetimi: Örneğin, evinize girdiğinizde Wi-Fi’nin otomatik olarak açılmasını veya arabanıza bindiğinizde Bluetooth’un aktif hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
Gelen Mesajlara Otomatik Yanıt Verme: Yoğun bir gün geçiriyorsanız, belirlediğiniz kriterlere göre gelen mesajlara otomatik yanıt verecek makrolar oluşturabilirsiniz. Bu, özellikle araba kullanırken veya toplantıdayken oldukça faydalıdır.
Batarya Tasarrufu İçin Önlemler: Pil seviyesi belli bir oranın altına düştüğünde, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatacak ve ekran parlaklığını otomatik olarak düşürecek bir makro oluşturabilirsiniz.
Konum Tabanlı Otomasyon: İş yerinizdeyken telefonunuzu sessiz moda alacak, eve geldiğinizde ise normal moda dönecek şekilde konum tabanlı makrolar kurabilirsiniz. Bu sayede manuel olarak ayar değişiklikleri yapmanıza gerek kalmaz.
Uygulama Otomasyonları: Belirli bir saatte favori uygulamanızın açılmasını, günlük haber bildirimlerinin kontrol edilmesini veya müzik çalarınızın başlatılmasını otomatik hale getirebilirsiniz.
Kullanıcı Deneyimi İyileştirme: Telefonunuzu her sabah belli bir saatte otomatik açtırabilir, belli bir saatte beyaz gürültü oynatıp uykuya dalmanızı kolaylaştırabilir ve hatta uyandıktan sonra ses düzeyini yeniden ayarlayabilirsiniz.
Yani aslında hayal gücünüze kalmış diyelim. Gelen sms kodlarındaki doğrulama kodlarını otomatik olarak kopyalayan makrolardan tutun, gelen aramalarda parlaklığı otomatik olarak yükseltecek makrolara kadar tonlarca şey yazabilirsiniz. Ve bu makroları oluşturma arayüzü çok kolay. Eğer daha gelişmiş şeyler yazmak isterseniz onu da yazabiliyorsunuz.
Otomatik Wi-Fi ve Bluetooth Yönetimi: Örneğin, evinize girdiğinizde Wi-Fi’nin otomatik olarak açılmasını veya arabanıza bindiğinizde Bluetooth’un aktif hale gelmesini sağlayabilirsiniz.
Gelen Mesajlara Otomatik Yanıt Verme: Yoğun bir gün geçiriyorsanız, belirlediğiniz kriterlere göre gelen mesajlara otomatik yanıt verecek makrolar oluşturabilirsiniz. Bu, özellikle araba kullanırken veya toplantıdayken oldukça faydalıdır.
Batarya Tasarrufu İçin Önlemler: Pil seviyesi belli bir oranın altına düştüğünde, arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatacak ve ekran parlaklığını otomatik olarak düşürecek bir makro oluşturabilirsiniz.
Konum Tabanlı Otomasyon: İş yerinizdeyken telefonunuzu sessiz moda alacak, eve geldiğinizde ise normal moda dönecek şekilde konum tabanlı makrolar kurabilirsiniz. Bu sayede manuel olarak ayar değişiklikleri yapmanıza gerek kalmaz.
Uygulama Otomasyonları: Belirli bir saatte favori uygulamanızın açılmasını, günlük haber bildirimlerinin kontrol edilmesini veya müzik çalarınızın başlatılmasını otomatik hale getirebilirsiniz.
Kullanıcı Deneyimi İyileştirme: Telefonunuzu her sabah belli bir saatte otomatik açtırabilir, belli bir saatte beyaz gürültü oynatıp uykuya dalmanızı kolaylaştırabilir ve hatta uyandıktan sonra ses düzeyini yeniden ayarlayabilirsiniz.
Yani aslında hayal gücünüze kalmış diyelim. Gelen sms kodlarındaki doğrulama kodlarını otomatik olarak kopyalayan makrolardan tutun, gelen aramalarda parlaklığı otomatik olarak yükseltecek makrolara kadar tonlarca şey yazabilirsiniz. Ve bu makroları oluşturma arayüzü çok kolay. Eğer daha gelişmiş şeyler yazmak isterseniz onu da yazabiliyorsunuz.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19797 kez
Re: İşe yarar android uygulamları (sürekli güncel)
Konu cep telefonları bölümüne alınmıştır. Tek bir başlık altında daha önce yaptığımız paylaşımlar onlarca sayfa uzadığından içindeki bilgileri bulması hep zor olmuştur, birde link te verilse sanki daha iyi olabilir gibi, Teşekkürler.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10125 kez
MuPdf güzel gibi sanki. Hem reklamsız hemde ücretsiz.
- zirvedeneme
- Kilobyte2

To Do uygulaması microsoftun yapılacaklar listesi için yaptığı güzel bir uygulama. Ayrıca hem telefon hem bilgisayardan bulut sistemi ile kullanılabiliyor. Ayrıca alarm kurabiliyorsunuz ve istediğiniz bir zil sesi ile vakti geldiğinde size hatırlatıyor.
- zirvedeneme
- Kilobyte2

Canlı Transkript uygulaması googlenin sunduğu harika bir android programı. Herhangi bir ingilizce videoyu açın, anlık olarak videodaki her cümleyi kelime kelime ekrana döküyor. Sadece ingilizce değil diğer dillere de desteği var
- zirvedeneme
- Kilobyte2

Tarayıcı olarak ise Brave ve Edge öneriyorum. Brave reklamsız bir tarayıcı. Edge ise yapay zeka ile donatılmış. Edge'de örneğin herhangi bir web sayfasında bu sayfayı özetle diyerek kısa sürede sayfanın özetini alabiliyorsunuz. Opera ise vpn özelliği sayesinde işe yarıyor ama sanırım vpn sunucuları çok yavaşladı o yüzden fazla tutunabileceklerini düşünemiyorum.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Hocam mesela benim örnek veriyorum uygulama indirmem lazım kazandırio diye ama Google play hesabımı sildim bu şekilde bunu Apk olarak güvenli yerlerden indirebileceğim bir site verme imkanı olursa iyi olur çünkü Microsoft hesabı kullanmadığım gibi artık Google hesabı da kullanmıyorum hani şahsen tek kullandığım Google hesabını şu an iptal ettirdim bir ay içinde vazgeçersem geri döneceğim vazgeçmezsem Google hesabım tamamen iptal olacak onun için soruyorum onu Apk ya da xapk şeklinde güvenilir indirebileceğimiz bir yer paylaşımı da olursa çok iyi olur mesela şu an benim telefonumda Google play hesabı yok ve doğal olarak bu uygulamayı indiremiyorum. Uygulamayı mesela bazı uygulamaları Apk olarak indirip o şekilde kuruyorum gayet de stabil çalışıyor Bir sorununu görmedim.zirvedeneme yazdı: 20 Eyl 2024, 14:13 Tarayıcı olarak ise Brave ve Edge öneriyorum. Brave reklamsız bir tarayıcı. Edge ise yapay zeka ile donatılmış. Edge'de örneğin herhangi bir web sayfasında bu sayfayı özetle diyerek kısa sürede sayfanın özetini alabiliyorsunuz. Opera ise vpn özelliği sayesinde işe yarıyor ama sanırım vpn sunucuları çok yavaşladı o yüzden fazla tutunabileceklerini düşünemiyorum.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19797 kez
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Bunların bazılarında hangisi olduğunu tam bilmiyorum ama en son apkpure idi denediğim bazen indir dediğimde kendi sitelerinin tanıtımını içeren dosyaları indirtebiliyorlar indirdiğimiz dosyanın adıyla, bu şekilde bir defasında öyle indirip kur demiştim sürekli reklam gösteriyordu garip şeyler açılıp kapanıyordu ekranda 5-10 saniyede bir, telefonu sıfırlamıştım gitmişti. Ama genel olarak benim de birkaçını denediğim ve tam olarak güvenmesem de genel olarak güvenli bulduğum söylenebilir. Hepsini boş zamanımda tekrar denerim ama bu dediğim uygulamanın son sürümü vardı elimde apk olarak ama onun da yeni sürümü çıkmış onu bulamadım umarım bulurum ya da olana kadar beklerim.
Aradığım Kazandırio uygulamasının yeni çıkan versiyonunu aşağıdaki linkten apk olarak indirdim sorunsuz kullanıyorum.
https://apk.support/download-app-tr/com ... Mi4wLjAuMA..
Böyle llink verdim ama link vermem sakıncalıysa kaldırabilirim.
En son Kayserilifatih tarafından 21 Eyl 2024, 01:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10125 kez
Edge telemetri dolu. Brave de en son test ettiğimde sistemde çok fazla kalıntı bırakıyordu.
Baştan bilgi vereyimde ona göre seçim yaparsınız. :)
Baştan bilgi vereyimde ona göre seçim yaparsınız. :)