yeni Windows Uygulama SDK'sı çok daha performanslı

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Mesajlar: 53963
Kayıt: 14 Mar 2006, 02:33
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 19793 kez
Teşekkür edildi: 11989 kez

yeni Windows Uygulama SDK'sı çok daha performanslı

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

İlk olarak 2021'de dağıtılan Windows Uygulama SDK'sı, modern Windows masaüstü uygulamaları oluşturmak için kapsamlı bir API ve araç seti sağlamak üzere tasarlanmıştır. Geliştiriciler, WinUI 3 tarafından sağlanan modern kontrollerden ve hem Windows 10 hem de Windows 11 ile geniş uyumluluktan yararlanırken geleneksel Win32 API modeli veya UWP/WPF arasında seçim yapabilir.

Microsoft yakın zamanda, şirketin "modern" Windows 11 (ve 10) uygulamaları için önemli performans iyileştirmeleri ve ayak izi azaltmaları sağlayacağını iddia ettiği Windows App SDK sürüm 1.6'nın yayınlandığını duyurdu . En önemli güncelleme, Native Ahead-Of-Time (AOT) derlemesi için desteğin eklenmesidir.

Geliştiriciler uygulamalarını Yerel AOT olarak yayınladıklarında, kod yerel talimatlara derlenir ve uygulamayı çalıştırmak için bir yorumlayıcıya ihtiyaç duyulmaz. Microsoft, Yerel AOT uygulamalarının daha hızlı başlatma sürelerinden ve azaltılmış bellek ayak izlerinden faydalandığını açıklayarak, kullanıcıların Windows 11 ile birlikte gelen bazı uygulamalar hakkında dile getirdiği iki büyük endişeyi ele aldı.

Microsoft'un kendi testlerinde, Yerel AOT paketine dönüştürülen bir örnek uygulama (Contoso Camera), bir "çerçeve paketi" kullanıldığında başlatma süresinde yüzde 50, paket boyutunda ise yüzde sekiz azalma gördü. Bağımsız modda gönderilen uygulamalar da iki kat daha küçüktü.

Sonuçlar uygulamaya göre değişebilse de Microsoft, geliştiricileri projelerinde Yerel AOT'yi keşfetmeye teşvik ediyor.

Resim

Güncellenen Windows Uygulama SDK'sı ayrıca, daha önce her uygulamaya sabit kodlu bir düzen motoru olarak yerleştirilmiş olan Edge WebView2 SDK'sının "ayrılması"nı da sunar. Tek bir uygulama için tam bir tarayıcı motoru kullanmak doğal olarak çok fazla RAM ve CPU kaynağı tüketir, bu nedenle Microsoft, motora ileride nasıl erişileceği konusunda önemli değişiklikler yapmaya karar verdi.

Microsoft'a göre, bir uygulama içeriği görüntülemek için WebView2 kullanıyorsa, motor artık uygulamanın kendisine dahil edilmek yerine bir "NuGet referansı" olarak erişiliyor. NuGet, öncelikle .NET ve .NET Framework ile geliştirilen uygulamalar için kullanılan bir paket yöneticisidir ve paketleri .nupack veya .nupkg uzantılı tek Zip dosyaları olarak sunar.

Windows App SDK 1.6'daki diğer güncellemeler arasında, artık bekleyen kayıt ve yerel olarak kullanılabilir güncellemelerin kaldırılması, sağlanması ve algılanması için ek seçenekler sunan yeni paket dağıtım API'leri yer alıyor. Ek olarak, WinUI 3 TabView denetimi önemli ölçüde iyileştirildi ve daha iyi bir sürükle ve bırak deneyimi sağlandı.

Kaynak :
https://www.techspot.com/news/104744-wi ... gains.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Mesajlar: 17564
Kayıt: 07 Eki 2016, 13:06
cinsiyet: Erkek
Teşekkür etti: 10125 kez
Teşekkür edildi: 11786 kez

Re: yeni Windows Uygulama SDK'sı çok daha performanslı

Mesaj gönderen burak35 »

Yine şişirdikçe şişirecekler windowsu. Bakalım ne zamana kadar devam edecek bu eklemeler.
Ben ceo olsam sistemden birçok şeyi kazır atardım...
Cevapla

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön