O zaman ben bu sorunu çözemeyeceğim demekdir ne yazık ki. Burada kı (Double Driver Backup, Driver Backup 2, ve Mydrive, Smart driver Backup) yöntemlerin denedim amma işe yaramadı. Sonucun videosu.velociraptor yazdı: 17 Eyl 2024, 15:21 Hangi güncellemenin bluetooh u bozduğunu hiçkimse bilemez , Microsoft biliyor olsa o güncellemeyi çıkartmaz , bu tür durumlarda sadece deneme yanılma ile sonuca ulaşmaya çalışılabilir.
Realtek hd audio yöneticisi mikrofonu algılamıyor
- Zaur
- Megabyte4

- Teşekkür etti: 7 kez
- İletişim:
Re: Realtek hd audio yöneticisi mikrofonu algılamıyor
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21306 kez
Driver yedeklerini geri almanın işe yaramaması da ayrı bir tuhaflık , şu yapılabilir belki : Acronis yedeği varsa geri alınır veya formatla yeni sistem kurulur , bluetooth çalışırken güncellemeler kapatılır bunu Wub ile yapabilirsin.
https://www.sordum.org/files/downloads. ... te-blocker
Böylece 2-3 ay yeni güncellemeleri kurmazssın bu sürede onlar hatayı giderebilirler.
Böylece 2-3 ay yeni güncellemeleri kurmazssın bu sürede onlar hatayı giderebilirler.
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Güncellemelerin durdurulmasıda başka sorunlara sebep oluyor zamanla.velociraptor yazdı: 17 Eyl 2024, 17:41 Driver yedeklerini geri almanın işe yaramaması da ayrı bir tuhaflık , şu yapılabilir belki : Acronis yedeği varsa geri alınır veya formatla yeni sistem kurulur , bluetooth çalışırken güncellemeler kapatılır bunu Wub ile yapabilirsin.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

- Teşekkür etti: 973 kez
Sordum un Windows update blocker yazılımını kullan oradan güncellemeleri sisteme format attıktan sonra kalıcı olarak kapat seçeneğini işaretleyip uygula dediğin zaman uygulamalar da istese güncellemeler açılmayacaktır tarafımca test edilmiş onaylanmıştır.Zaur yazdı: 17 Eyl 2024, 16:01Zaten herşey güncellemeden sonra oluyor, format etsem bile yine de sistem kendisin otomotikmen güncelledikden sonra yine aynı sorun yaşanacak demekdir.Kayserilifatih yazdı: 17 Eyl 2024, 15:04Acronis programından yedek almadım hiç güvenmedim o tür programlara ama benim elimden bu geldi açıkçası ben aslında tekrar deneyin demek istedim ama olmuyorsa iş yavaştan yavaştan formata doğru gidiyordur ve bilen arkadaşlarımız çözüm konusunda az çok yardımcı olmaya çalışmışlar, başka bir çaresi nasıl olur bilemiyorum
https://www.sordum.org/downloads/?st-wi ... te-blocker
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Windows 10'un antivirüsü Definderinde güncellemesini de kapatıldığını düşünürsek bunun çok daha faydalı olabileceğini düşünmüyorum.Kayserilifatih yazdı: 17 Eyl 2024, 18:48Sordum un Windows update blocker yazılımını kullan oradan güncellemeleri sisteme format attıktan sonra kalıcı olarak kapat seçeneğini işaretleyip uygula dediğin zaman uygulamalar da istese güncellemeler açılmayacaktır tarafımca test edilmiş onaylanmıştır.Zaur yazdı: 17 Eyl 2024, 16:01Zaten herşey güncellemeden sonra oluyor, format etsem bile yine de sistem kendisin otomotikmen güncelledikden sonra yine aynı sorun yaşanacak demekdir.Kayserilifatih yazdı: 17 Eyl 2024, 15:04
Acronis programından yedek almadım hiç güvenmedim o tür programlara ama benim elimden bu geldi açıkçası ben aslında tekrar deneyin demek istedim ama olmuyorsa iş yavaştan yavaştan formata doğru gidiyordur ve bilen arkadaşlarımız çözüm konusunda az çok yardımcı olmaya çalışmışlar, başka bir çaresi nasıl olur bilemiyorum
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Neden özellikle Windows defender konusunda ısrar ediyorsun ki, Microsoft zaten sistem çekirdeğinden kaldırmayı planlıyor ve açıkları olan bir antivirüs ben çok güvenli olduğunu söyleyemem emin ol 3. parti dediğimiz virüs programları çok daha güvenlidir o yüzden Windows defenler i çok fazla kafana takma derim. Zaten verdiğim yazılımda enable seçeneğini de tekrardan seçip uygula diyerek tekrardan aktif edebilirsin ve Windows defender güncellemesi bittikten sonra aynı şekilde direkt ayarı var güncellemeleri kontrol et ama kurma seçeneğini bana bırak şeklinde bir reg ayarı internetten indirerek onu da sisteme uygulayarak otomatikman windows'un update yapmasını engelleyebilirsin ve sadece istediğin güncellemeleri yapmayı da sağlayabilirsin ama güncellemeler genel olarak sistemi bozduğu için pek tavsiye etmiyorum ben şahsen güncellemeleri sisteme entegre ediyorum iso dosyasına o şekilde kuruyorum ve herhangi bir sorun olmuyor daha sonra updateyi kapatıyorum rahat ediyorumZaur yazdı: 18 Eyl 2024, 17:42Windows 10'un antivirüsü Definderinde güncellemesini de kapatıldığını düşünürsek bunun çok daha faydalı olabileceğini düşünmüyorum.Kayserilifatih yazdı: 17 Eyl 2024, 18:48Sordum un Windows update blocker yazılımını kullan oradan güncellemeleri sisteme format attıktan sonra kalıcı olarak kapat seçeneğini işaretleyip uygula dediğin zaman uygulamalar da istese güncellemeler açılmayacaktır tarafımca test edilmiş onaylanmıştır.Zaur yazdı: 17 Eyl 2024, 16:01
Zaten herşey güncellemeden sonra oluyor, format etsem bile yine de sistem kendisin otomotikmen güncelledikden sonra yine aynı sorun yaşanacak demekdir.
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Windows 10 da güncellemeleri kontrol et ama kurma bana bırak seçeneğini nereden bula bilirim?Kayserilifatih yazdı: 18 Eyl 2024, 17:44Windows defender güncellemesi bittikten sonra aynı şekilde direkt ayarı var güncellemeleri kontrol et ama kurma seçeneğini bana bırak şeklinde bir reg ayarı internetten indirerek onu da sisteme uygulayarak otomatikman windows'un update yapmasını engelleyebilirsinZaur yazdı: 18 Eyl 2024, 17:42Windows 10'un antivirüsü Definderinde güncellemesini de kapatıldığını düşünürsek bunun çok daha faydalı olabileceğini düşünmüyorum.Kayserilifatih yazdı: 17 Eyl 2024, 18:48
Sordum un Windows update blocker yazılımını kullan oradan güncellemeleri sisteme format attıktan sonra kalıcı olarak kapat seçeneğini işaretleyip uygula dediğin zaman uygulamalar da istese güncellemeler açılmayacaktır tarafımca test edilmiş onaylanmıştır.
- Kayserilifatih
- Exabyte1

10 da çalışıp çalışmadığına emin değilim çünkü ben kendim sistem hazırlarken otomatikman updatenin tüm ayarlarını kapalı olarak ayarladığım için doğal olarak çalışıp çalışmadığı hakkında net bir fikrim yok ama büyük ihtimalle çalışacağını düşünüyorum ama bu tabii ki de updateyi tamamen devre dışı bırakman gerekmediği anlamına gelmiyor. Sonuçta updateyi kalıcı olarak devredışı bırakmadığın sürece ne yaparsan yap o update gene açılacaktır.Zaur yazdı: 19 Eyl 2024, 21:06Windows 10 da güncellemeleri kontrol et ama kurma bana bırak seçeneğini nereden bula bilirim?Kayserilifatih yazdı: 18 Eyl 2024, 17:44Windows defender güncellemesi bittikten sonra aynı şekilde direkt ayarı var güncellemeleri kontrol et ama kurma seçeneğini bana bırak şeklinde bir reg ayarı internetten indirerek onu da sisteme uygulayarak otomatikman windows'un update yapmasını engelleyebilirsinZaur yazdı: 18 Eyl 2024, 17:42
Windows 10'un antivirüsü Definderinde güncellemesini de kapatıldığını düşünürsek bunun çok daha faydalı olabileceğini düşünmüyorum.
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU]
"NoAutoUpdate"=dword:00000002
şeklinde bunu txt olarak kaydedip sonra uzantıyı reg olarak değiştir ona çift tıkla çalıştır bu kesinlikle Windows 7 ve 8'lerde çalışıyor ama Windows 10 da kesinlikle çalışıp çalışmadığını test etmedim çünkü son sürümlerde özellikle aktif kalmasına zorladıkları için özellikle mecburen tamamen kapatılması gerekebilir sonra da gerektikçe açılıp güncelleme yapılması gerekebilir o yüzden herhangi bir şekilde benim bu konuda bir kesinlikle şöyledir böyledir diye hüküm beyan etmem doğru olmaz
https://www.sordum.net/21463/windows-10 ... kapatalim/
Bunu bir okuyup uygula ederim
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Ben zaten "Windows Update Blocker v1.8" ile Windows 10 da güncellemeleri kapattım ama bana Windows 7-de 8-de olduğu gibi Windows 10 da da güncellemeleri kontrol et ama kurma işlemin bana bırak seçeneğin bulmak gerekiyor ki, sadece gerekli windows 10 güncellemelerin kendim kurayım, örneğin windows defenderin güncellemelerin kendim yapayım. Bu mümkün değil mi?
- Kayserilifatih
- Exabyte1

Bunu Windows 10'da zorlaştırdılar mümkün değil diye düşünüyorum çünkü özellikle güncellemeleri kapatmazsan mecbur olarak hepsini indirmeye devam edecektir, açıkçası defender güncellemesinden sonra kendi kendine tüm güncellemeleri indirip yüklemesi özelliği var ve bunun kontrolü konusunda pek bir fikrim yok ama ben olsam şahsen defender'i günceller güncellemez direkt olarak updateyi blocker ile tekrar kapatırım işim olursa yine açar günceller yine kapatırım ama güncellemeler sistemi bozacağı için tavsiye etmem güncelleme yapmanı şimdi updateden güncellemeyi yükle dersen diğerlerini de güncelleyecek hepsini kontrol etme şansın yok maalesef bunu kaldırmışlar sadece Vista 7 ve 8 de mevcut bu özellik.Zaur yazdı: 20 Eyl 2024, 17:35 Ben zaten "Windows Update Blocker v1.8" ile Windows 10 da güncellemeleri kapattım ama bana Windows 7-de 8-de olduğu gibi Windows 10 da da güncellemeleri kontrol et ama kurma işlemin bana bırak seçeneğin bulmak gerekiyor ki, sadece gerekli windows 10 güncellemelerin kendim kurayım, örneğin windows defenderin güncellemelerin kendim yapayım. Bu mümkün değil mi?
En son Kayserilifatih tarafından 20 Eyl 2024, 22:55 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Otomatik Windows güncellemeleri nasıl durdurulur veya duraklatılır - Windows 10 ve Windows 11
Tanım
Windows 10 veya 11 yazılım güncelleştirmeleri cihazınıza otomatik olarak yüklenir. Aşağıdakiler, Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanarak Windows Güncelleştirmeleri'ni ne zaman yükleyeceğinizi kontrol etmenizi ve buna karar vermenizi sağlar.
Çözüm
Windows 10
Çalıştır komutunu açmak için klavyeden Windows tuşu + R tuşuna basın.
Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açmak için gpedit.msc yazın ve Tamam'a tıklayın. Not: gpedit.msc yalnızca Windows 10'un Pro ve Enterprise Sürümlerinde mevcuttur.
Windows 10 Home kullanıyorsanız gpedit.msc dosyasına erişiminiz olmayacak ve Windows 10 Home'a yüklenemez.
Aşağıdaki yola göz atın: Bilgisayar Yapılandırması\Yönetim Şablonları\ Windows Bileşenleri\ Windows Update.
Sağ tarafta Otomatik Güncelleştirmeleri Yapılandır politikasına çift tıklayın.
Güncellemeler
Sol tarafta, politikayı etkinleştirmek için Etkin seçeneğini işaretleyin.
Seçenekler altında, otomatik güncellemeleri yapılandırmanın çeşitli yolları vardır, bunlar arasında şunlar yer alır:
2 İndirme için bildir ve kurulum için bildir
3 Otomatik indirme ve kurulum için bildirim
4 Otomatik indirme ve kurulumu zamanlama
5 Yerel yöneticinin ayarı seçmesine izin ver
Not:
Seçenek 4 Otomatik indirme ve yüklemeyi zamanlama, yeni güncelleştirmeleri tam olarak ne zaman yükleyeceğinizi belirtmenize olanak tanır. Güncelleştirmeleri otomatik bakım sırasında, belirli bir gün ve saatte yüklemeyi seçebilir ve hatta işletim sistemini güncellerken diğer Microsoft ürün güncelleştirmelerini dahil etme seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
Görevi tamamlamak için Uygula > Tamam'a tıklayın.
Seçenek 2:
Başlat ve Ayarlar'ı seçin.
Güncelleştirme ve Güvenlik'i seçin.
Windows Update altında, güncelleştirme seçeneklerini kontrol etmek için Gelişmiş seçenekler'i seçin.
Gelişmiş seçenekler
Güncellemelerin duraklatılacağı tarihi seçin (en fazla 35 gün).
Güncellemeleri duraklat
Seçenek 3:
İndirme için bildir ve yükleme için bildir, işletim sisteminin güncellemeleri otomatik olarak indirmesini engellemekle kalmaz, bu da ölçülü bir internet bağlantısı kullanırken veri tasarrufu yapmanızı sağlar, ancak yeni güncellemeler mevcut olduğunda bir bildirim alırsınız. Yeni güncellemeler yayınlandığında, Eylem Merkezi'nde bir bildirim alırsınız, ancak siz hazır olana ve aşağıdakileri yapana kadar güncellemeler indirilmez ve yüklenmez:
Ayarlar'ı açın.
Ayarlar
Güncelleştirme ve güvenlik'e tıklayın.
Güncelleme ve Güvenlik
Windows Update'e tıklayın.
İndir butonuna tıklayın.
Güncellemeler
Görevi tamamlamak için Yeniden Başlat butonuna tıklayın.
Windows 11
Seçenek 1 - İndirme için bildir ve yükleme için bildir, işletim sisteminin güncellemeleri otomatik olarak indirmesini engellemekle kalmaz, bu da ölçülü bir internet bağlantısı kullanırken veri tasarrufu yapmanızı sağlar, ancak yeni güncellemeler mevcut olduğunda bir bildirim alırsınız. Yeni güncellemeler yayınlandığında, Eylem Merkezi'nde bir bildirim alırsınız, ancak siz hazır olana ve aşağıdakileri yapana kadar güncellemeler indirilmez ve yüklenmez:
Ayarlar > Windows Update'i açın.
Otomatik güncellemeleri devre dışı bırakmak veya ertelemek için 1 hafta Duraklat'a tıklayın.
windows güncelleme ayarı
Seçenek 2 - Grup İlkesinden Devre Dışı Bırakma
Seçenek 4 Otomatik indirme ve yüklemeyi zamanlama, yeni güncelleştirmeleri tam olarak ne zaman yükleyeceğinizi belirtmenize olanak tanır. Güncelleştirmeleri otomatik bakım sırasında, belirli bir gün ve saatte yüklemeyi seçebilir ve hatta işletim sistemini güncellerken diğer Microsoft ürün güncelleştirmelerini dahil etme seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açmak için gpedit.msc yazın ve Tamam'a tıklayın ( Not: gpedit.msc yalnızca Windows 11'in Pro ve Enterprise Sürümlerinde kullanılabilir.
Windows 11 Home kullanıyorsanız gpedit.msc'ye erişiminiz olmayacak ve Windows 11 Home'a yüklenemez.
Aşağıdaki yola göz atın: Bilgisayar Yapılandırması\Yönetim Şablonları\ Windows Bileşenleri\ Windows Update\Son kullanıcı deneyimini yönet.
gpedit
Sol tarafta bulunan Devre Dışı seçeneğini işaretleyerek politikayı devre dışı bırakabilirsiniz.
Seçenekler altında, otomatik güncellemeleri yapılandırmanın çeşitli yolları vardır, bunlar arasında şunlar yer alır:
Tanım
Windows 10 veya 11 yazılım güncelleştirmeleri cihazınıza otomatik olarak yüklenir. Aşağıdakiler, Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni kullanarak Windows Güncelleştirmeleri'ni ne zaman yükleyeceğinizi kontrol etmenizi ve buna karar vermenizi sağlar.
Çözüm
Windows 10
Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açmak için gpedit.msc yazın ve Tamam'a tıklayın. Not: gpedit.msc yalnızca Windows 10'un Pro ve Enterprise Sürümlerinde mevcuttur.
Windows 10 Home kullanıyorsanız gpedit.msc dosyasına erişiminiz olmayacak ve Windows 10 Home'a yüklenemez.
Aşağıdaki yola göz atın: Bilgisayar Yapılandırması\Yönetim Şablonları\ Windows Bileşenleri\ Windows Update.
Güncellemeler
Sol tarafta, politikayı etkinleştirmek için Etkin seçeneğini işaretleyin.
Not:
Seçenek 2:
Başlat ve Ayarlar'ı seçin.
Güncelleştirme ve Güvenlik'i seçin.
Windows Update altında, güncelleştirme seçeneklerini kontrol etmek için Gelişmiş seçenekler'i seçin.
Gelişmiş seçenekler
Güncellemelerin duraklatılacağı tarihi seçin (en fazla 35 gün).
Güncellemeleri duraklat
Seçenek 3:
İndirme için bildir ve yükleme için bildir, işletim sisteminin güncellemeleri otomatik olarak indirmesini engellemekle kalmaz, bu da ölçülü bir internet bağlantısı kullanırken veri tasarrufu yapmanızı sağlar, ancak yeni güncellemeler mevcut olduğunda bir bildirim alırsınız. Yeni güncellemeler yayınlandığında, Eylem Merkezi'nde bir bildirim alırsınız, ancak siz hazır olana ve aşağıdakileri yapana kadar güncellemeler indirilmez ve yüklenmez:
Ayarlar'ı açın.
Ayarlar
Güncelleştirme ve güvenlik'e tıklayın.
Güncelleme ve Güvenlik
Windows Update'e tıklayın.
İndir butonuna tıklayın.
Güncellemeler
Görevi tamamlamak için Yeniden Başlat butonuna tıklayın.
Windows 11
Seçenek 1 - İndirme için bildir ve yükleme için bildir, işletim sisteminin güncellemeleri otomatik olarak indirmesini engellemekle kalmaz, bu da ölçülü bir internet bağlantısı kullanırken veri tasarrufu yapmanızı sağlar, ancak yeni güncellemeler mevcut olduğunda bir bildirim alırsınız. Yeni güncellemeler yayınlandığında, Eylem Merkezi'nde bir bildirim alırsınız, ancak siz hazır olana ve aşağıdakileri yapana kadar güncellemeler indirilmez ve yüklenmez:
Ayarlar > Windows Update'i açın.
Otomatik güncellemeleri devre dışı bırakmak veya ertelemek için 1 hafta Duraklat'a tıklayın.
windows güncelleme ayarı
Seçenek 2 - Grup İlkesinden Devre Dışı Bırakma
Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açmak için gpedit.msc yazın ve Tamam'a tıklayın ( Not: gpedit.msc yalnızca Windows 11'in Pro ve Enterprise Sürümlerinde kullanılabilir.
Windows 11 Home kullanıyorsanız gpedit.msc'ye erişiminiz olmayacak ve Windows 11 Home'a yüklenemez.
Aşağıdaki yola göz atın: Bilgisayar Yapılandırması\Yönetim Şablonları\ Windows Bileşenleri\ Windows Update\Son kullanıcı deneyimini yönet.
gpedit
Sol tarafta bulunan Devre Dışı seçeneğini işaretleyerek politikayı devre dışı bırakabilirsiniz.
- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Windows 10
https://www.majorgeeks.com/content/page ... ition.html
https://www.majorgeeks.com/content/page ... ition.html
- velociraptor
- Yottabyte4

- Zaur
- Megabyte4

- İletişim:
Tarkan abi, yardımların için teşekkür ediyorum ama maalesef bunlar hepsi Windows'un güncellemesin durdurmak içindir, bana lazım olan ise Güncellemeleri bulup bana sorduktan sonra benim istediğimi kurmakdır. Maalesef ki bunu da Windows 10'da yapmak mümkün değil galiba.
- velociraptor
- Yottabyte4

Microsoft buna izin veriyorsa bile duymadım malesef.