Aşırı Derecede Uzun Dosya İsimleri Değiştirmek
-
timucinemrah
- Kilobyte1

Aşırı Derecede Uzun Dosya İsimleri Değiştirmek
Fotğrafı olan bu dosyaları indirime programı aracılığıyla indirdim ama aşırı derecede uzun isim atmış bir türlü isimleri değiştiremedim kabul etmiyor. Eskiden 256 karekter aşıncada değişremezdik bu dosya isimleri nasıl değiştiririz yardımcı olursanız sevinirim.

- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 930 kez
Re: Aşırı Derecede Uzun Dosya İsimleri Değiştirmek
Aynı sorunu defalarca ben de yaşadım ama kesin çözümünü bulamadım. Sadece yol çok uzun oluyor hatası dahil ya da bulunduğunuz dosyanın yerinde bulunamadığı şeklinde bir hata aldım ama bunun çözümü sanıyorum elinden geldiğince 256 harften daha az isimli dosyalar indirmeye özen göstermek çünkü Windows çok uzun dosya isimlerini işletim sistemlerinde karıştırıyor o yüzden doğal olarak değiştirilmesine ve silinmesine izin vermiyor bunun için umarım çözüm vardır bilen arkadaşlar varsa yardımcı olacaktır
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19752 kez
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Tarkan hocam geçen bu yolu denedim ve dosya kopyalama işlemi yine hata veriyordu ama yüksek ihtimalle arkadaşımıza faydası olur
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19752 kez
Bazılarında çalışıyor bazılarında sorun devam edebiliyor nedense , çözemedik 
- Kayserilifatih
- Petabyte4

Hocam benden başkasından ya da sizlerden (çözümüne katkı saglamak için araçlar sağlayan arkadaşlar) kaynaklı olduğunu düşünmüyorum işletim sistemindeki dosya sistemi sorunlarından ve işletim sisteminin kendi yapı sorunları nedeniyle oluşuyor, çözseler giderilir diye düşünüyorum.velociraptor yazdı: 18 Eyl 2024, 20:19 Bazılarında çalışıyor bazılarında sorun devam edebiliyor nedense , çözemedik![]()
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2515 kez
O kadar kolay bir yöntemi var ki.... (bunu yıllar önce Windows XP zamanında deneme-yanılma yöntemi ile keşfetmiştim) yapacaklarını aşağıya madde madde yazıyorumtimucinemrah yazdı: 18 Eyl 2024, 17:19 Fotğrafı olan bu dosyaları indirime programı aracılığıyla indirdim ama aşırı derecede uzun isim atmış bir türlü isimleri değiştiremedim kabul etmiyor. Eskiden 256 karekter aşıncada değişremezdik bu dosya isimleri nasıl değiştiririz yardımcı olursanız sevinirim.
![]()
1.7zip arşiv yazılımı indir ve sistemine geçici kur.
2.Şimdi her bir dosyayı aynı isimle .7zip olarak arşivle
3.Şimdi her bir arşivi 7zip içinde aç ve dosya isimleri kısa hale getir.
4.Yazılım bu aşamada sana bir uyarı verecek, yeniden bunları arşivleyim diye sende yeninden arşivle diyeceksin.
5.En son aşama 'da her arşivi çıkartmadan yazılım içinden resim dosyasını masaüstüne sürükle bırak
Bu kadar , geçmiş olsun ve tebrikler bir Windows kısıtlamasını 7ZİP ile aşmayı öğrendiniz....!!
Elinde kalan uzun arşivlerin hepsini birden seç ve tek bir arşive arşivle, ve arşivin ismini XXX yap.Sonra XXX.7zip arşivini sil .Böylece silme hatasından da korunmuş olursun.
Yada
Elindeki USB Flash belleğe GNU/Linux Mint x64/x32 Live DVD yazdır ve sistemi bunla aç.Linux Dosya Sistemi ext4, NTFS/HTFS/FAT/FAT16/FAT32 dosya sistemleri tanımakta ve açabilmekte...Resim dosyalarının olduğu konumu bul, her bir resim sağ tıkla, yeniden adlandır komutu ver ve isimleri kısa hale getir.Linux uzun dosya isimleri 2048 karaktere kadar tanımlamakta....
TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
-
timucinemrah
- Kilobyte1

7z ile ilgili olan işe yarıyor ama dosya boyutları büyük olunca zaman alıyor dosyaları alt diznden alıp ana diske atınca isimleri değiştirebildim belki win10 olduğu için işe yaramıştır bilmiyorum yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10123 kez
Bunuda deneyebilirsiniz. Muhtemelen işe yarar.
https://www.sordum.net/57885/topluca-do ... istirilir/
https://www.sordum.net/57885/topluca-do ... istirilir/
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2515 kez
Hayır, bu yöntem Windows XP'den beri benim tarafımdan kullanıla gelmiştir.timucinemrah yazdı: 19 Eyl 2024, 16:40 7z ile ilgili olan işe yarıyor ama dosya boyutları büyük olunca zaman alıyor dosyaları alt diznden alıp ana diske atınca isimleri değiştirebildim belki win10 olduğu için işe yaramıştır bilmiyorum yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10123 kez
Bu gibi durumlarda sanırım en iyi çözüm yazılım kullanmak.