maalesef huawei 6i bluetooth kulaklığım bağlanmıyor. telefonum bağlanıyor ama kulaklık olmuyor hocamburak35 yazdı: 11 Eyl 2024, 20:05 @zirvedeneme özel mesaj biraz geç gidiyor. O yüzden bluetooth sürücünü indirip yedekledim. Linkini bırakıyorum aşağıda.
https://www.mediafire.com/file/5f3vem6l ... 6.exe/file
İndirip denersin. Umarım sorununu çözer.
Mini Projeksiyon, HDML kablosuyla bağlantıda sesin gecikmeli gelmesi - Çözüldü
- zirvedeneme
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 71 kez
Re: Mini Projeksiyon, HDML kablosuyla bağlantıda sesin gecikmeli gelmesi
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10128 kez
Kulaklığı değiştirmen lazım o zaman. Yapacak birşey yok.
- zirvedeneme
- Kilobyte2

ve final. burak35 hocamın tavsiyesi ve yardımı ile windows 10 kurdum. tüm problemler çözüldü.
bluetooth kulaklığım bilgisayarıma direk bağlanıyor. ayrıca ses gecikmesi de gitti. kulaklığımı direk bilgisayara bağladım. hdml kablosu ile bağlantı kurdum ve tüm sorunlar çözüldü.
teşekkürler kayserilifatih hocam ve burak35 hocam.
bluetooth kulaklığım bilgisayarıma direk bağlanıyor. ayrıca ses gecikmesi de gitti. kulaklığımı direk bilgisayara bağladım. hdml kablosu ile bağlantı kurdum ve tüm sorunlar çözüldü.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Sorunu çözmene sevindim, peki sorun neredeymiş bulabildin mi merak ettim öğrenmek isterim açıkçasızirvedeneme yazdı: 13 Eyl 2024, 00:57 ve final. burak35 hocamın tavsiyesi ve yardımı ile windows 10 kurdum. tüm problemler çözüldü.
- zirvedeneme
- Kilobyte2

Kayserilifatih yazdı: 13 Eyl 2024, 00:59Sorunu çözmene sevindim, peki sorun neredeymiş bulabildin mi merak ettim öğrenmek isterim açıkçasızirvedeneme yazdı: 13 Eyl 2024, 00:57 ve final. burak35 hocamın tavsiyesi ve yardımı ile windows 10 kurdum. tüm problemler çözüldü.
Elbette, işte açıklamalı hali:
---
Hocam, sorun aslında Bluetooth kulaklığımın doğrudan projeksiyon cihazına bağlı olmasından kaynaklanıyormuş. Bilgisayardan projeksiyon cihazına HDMI ile görüntü gönderiyordum, ancak sesi projeksiyon cihazından alıyordum.
Öncelikle projeksiyon cihazı ile Bluetooth kulaklığım (Huawei FreeBuds 6i) arasında bir uyumsuzluk olup olmadığını kontrol ettim. Bluetooth kulaklığımı projeksiyona bağladım ve projeksiyon ekranında bir YouTube videosu açtım. Bu aşamada herhangi bir sorun yaşamadım. Daha sonra kulaklığımı bilgisayara bağlamayı denedim, fakat Windows 7 ile Bluetooth kulaklığım arasında bir uyumsuzluk vardı. Bu nedenle Windows 10'a geçiş yaptım ve kulaklığım bilgisayara doğrudan bağlandı. HDMI kablosu ile testi tekrar yaptım ve ses gecikmesi ortadan kalktı.
Özetle, sorun aslında sesi doğrudan bilgisayardan almak yerine projeksiyondan almamdan kaynaklanıyordu. Bilgisayardan projeksiyona HDMI ile görüntü giderken, ses projeksiyon cihazından geliyordu.
Sorunla karşılaşanlar için çözüm:
Bluetooth kulaklığınızı laptopa bağlayın, eğer bağlanmıyorsa Windows 10 a yükseltin, eğer zaten Windows 10 kullanıyorsanız ve bağlanmıyıoraa Bluetooth sürücülerini silin ve Bluetooth kartı alıp yükleyin(300 TL civarında).
Özetle görüntüyü HDML ile projeksiyondan, sesi ise bilgisayarınızdan alın.
- burak35
- Zettabyte3

Re: Mini Projeksiyon, HDML kablosuyla bağlantıda sesin gecikmeli gelmesi - Çözüldü
Sorununun çözülmesine sevindim. Umarım bi daha sorun yaşamazsın. Bazen işletim sistemi değiştirmekte sorunları çözebilir.
Buarada hangi Windows 10 sürümünü kurdun acaba ? 1803 mü?
Eğer öyleyse aşağıdaki konuda bulunan tweaklerden 1803 olanını sistemine eklemeni tavsiye ederim.
viewtopic.php?t=222170
İşletim sisteminde güncellemeler açıksa, Sistemin kendi kendine Windows 10 un en üst sürümüne yada Windows 11 e güncellenebilir.
Bunun önüne geçmek için linkteki tweak i kullanman iyi olur.
Eğer öyleyse aşağıdaki konuda bulunan tweaklerden 1803 olanını sistemine eklemeni tavsiye ederim.
viewtopic.php?t=222170
İşletim sisteminde güncellemeler açıksa, Sistemin kendi kendine Windows 10 un en üst sürümüne yada Windows 11 e güncellenebilir.
- zirvedeneme
- Kilobyte2

Re: Mini Projeksiyon, HDML kablosuyla bağlantıda sesin gecikmeli gelmesi - Çözüldü
çok teşekkür ederim hocam. ekleyeceğim akşam. umarım güncelleme yapmaz kendi kendineburak35 yazdı: 13 Eyl 2024, 13:08 Sorununun çözülmesine sevindim. Umarım bi daha sorun yaşamazsın. Bazen işletim sistemi değiştirmekte sorunları çözebilir.
viewtopic.php?t=222170
- burak35
- Zettabyte3

Ben teşekkür ederim. Estağfurullah. Tweak i mutlaka sisteme eklemelisin.
Win 7 deki gibi Windows Update hizmetini durdurarak Günelleştirmelerden kurtulamıyoruz artık.
Windows 10 da update i tetikleyip çalışmasını sağlayan birden fazla "Hizmetler" ve "Zamanlamış Görevler" var.
Bunları bulup kapatmak bile yeterli olmayabilir. Bunları bulup kapatıp Üstüne Regeditten update i engelleyen tweak lerde eklemek lazım.
Böyle bile update anca durur. Ben fazla uğraşmadım. Hem yukarda verdiğim linkteki konuda bulunan tweak i sistemime ekledim.
Hemde Windows update blockerlada updateleri kapattım. Microsoftun update zorlaması sanırım bitmeyecek ve devam edecek.
Ha buarada özellikle belirteyim. Update i engellemezseniz, Özellikle bilgisayar boşta kaldğında diğer bileşenler tarafından tetiklenir ve çalışabilir.
Win 7 deki gibi Windows Update hizmetini durdurarak Günelleştirmelerden kurtulamıyoruz artık.
Windows 10 da update i tetikleyip çalışmasını sağlayan birden fazla "Hizmetler" ve "Zamanlamış Görevler" var.
Bunları bulup kapatmak bile yeterli olmayabilir. Bunları bulup kapatıp Üstüne Regeditten update i engelleyen tweak lerde eklemek lazım.
Böyle bile update anca durur. Ben fazla uğraşmadım. Hem yukarda verdiğim linkteki konuda bulunan tweak i sistemime ekledim.
Hemde Windows update blockerlada updateleri kapattım. Microsoftun update zorlaması sanırım bitmeyecek ve devam edecek.
Ha buarada özellikle belirteyim. Update i engellemezseniz, Özellikle bilgisayar boşta kaldğında diğer bileşenler tarafından tetiklenir ve çalışabilir.