MacBook kullanmayı bıraktım... Windows'a geri döndüm
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19799 kez
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10125 kez
Re: MacBook kullanmayı bıraktım... Windows'a geri döndüm
Mac güzel. Özellikle batarya ömrü olarak diğer tüm windowsları ve bilgisayarları solluyor tabi.
Ama anladığım kadarıyla Windows kadar verimli değil. Özellikle edit render gibi olaylarda. Sanırım Ben olsam Windowstan devam ederdim.
Ama anladığım kadarıyla Windows kadar verimli değil. Özellikle edit render gibi olaylarda. Sanırım Ben olsam Windowstan devam ederdim.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Windows sollamış geçmiş, koskaca apple makinenin asus amd makineden geri kalmasına çok da şaşırmadım çünkü sistem bileşenlerinin yapısı ya da apple bilgisayarların işletim sistemi yapısı yavaş demek ki bence windows pc ler apple macbook bilgisayardan daha iyi ve ucuzdur ama apple sevenlere de saygım sonsuz.
- burak35
- Zettabyte3

Mac ve Apple hiç kullanmadım ben. Kendimi bildim bileli windowstayım. Yaklaşık 20 25 senedir. :)
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Render değil de fotoğraf editlemede MacOS işletim sistemi çok hızlı diye biliyorumburak35 yazdı: 11 Eyl 2024, 14:25 Windows kadar verimli değil. Özellikle edit render gibi olaylarda.
- burak35
- Zettabyte3

Windows harici diğer sistemler hakkında bilgim azdır malesef. Bence windows yeterli. Belki deneme amaçlı yada meraktan linux kullanılabilir.
Ama o da her bilgisayarda çalışır mı işte?
Ama o da her bilgisayarda çalışır mı işte?
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19799 kez
Bunu daha öncede yazmıştım , tekrarlayayım , Berlin Teknikte veritabanı derslerine giren hocam , sen bilgisayar işlerinden anlıyorsun MAC almayı düşünüyorum senin fikrin nedir dedi , Bence alma bir işine yaramaz demiştim. Beni dinlemedi ve 2000 Euro civarına MAC laptop aldı. Ardından 1 hafta geçti ve ders vermek zorunda olduğu hiçbir yazılım çalışmayınca işine yaramayacağını anlamış yanıma geldi ve MAC laptopu 1500 Euro ya sattım dedi , dedim 1 haftada 500 Euro kaybetmene üzüldüm , lakin sonucun böyle olacağını az çok tahmin etmiştim.
- burak35
- Zettabyte3

Almamak lazım o zaman. Mac te apple da hiç kullanmadım. Windows + Linux daha iyi olur sanki.
- sinerci
- Kilobyte1

- Teşekkür etti: 446 kez
Mac hiç kullanmadım ama Bütün Film ve Fotoğraf işi yapan kişiler kullanıyor,
Bence Naci verdiği para fazla gelmiş ona ağlıyor.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 932 kez
Adam zengindir yani niye verdiği paraya ağlasın kisinerci yazdı: 12 Eyl 2024, 14:31 Mac hiç kullanmadım ama Bütün Film ve Fotoğraf işi yapan kişiler kullanıyor,
- burak35
- Zettabyte3

Mesut reyizimi dinlemek lazım. Severiz kendisini Mesut Reyiz. :)
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
Ubuntu kullan veya dene abi. sanal makinede değil ama. Stabilitesi kötü fakat performansı muazzam. o kadar hızlı bir işletim sistemi ki ben kullanırken hala şaşırıyorumburak35 yazdı: 12 Eyl 2024, 01:16 Bence windows yeterli. Belki deneme amaçlı yada meraktan linux kullanılabilir.
Windows hantal değil fakat sistem kararlılığı için bir çok ekleme ve kısıtlama yapan bir sistem. Kullanıcı dostu olması rahatlığı, grafikleri, GUI'leri tartışılmaz, ofis işleri için tekeldir resmen. Herkes biliyor zaten. Ama performans için linuxu bir deneyin ve görün nasılmış
- burak35
- Zettabyte3

Kurabilirmiyim onu bilemiyorum. Yani kurulum konusunda pek emin değilim. Benim cihazım 14 senelik çok eski bi laptop.
Ekran kartı yandığı için çalışmasın diye biosu değiştirilip yeniden yazıldı. Ve ekran kartı devre dışı bırakıldı.
Lİnux imajını boot ettirebilirmiyim bundan bile emin değilim yani. En son rufusu bırakıp ventoya geçecektim.
Flash belleklerimi ventoyla biçimlendirip içine kullanmak istediğim isoları attım. Sonrada bi klasörün içine driverlarımı ve tweaklerimi attım.
Sonra flash bellek takılıyken esc ile boot menüyü bilgisayar açılırken açtırdım. Bilgisayarım hem biosta hemde boot menüde flashları görüyor.
Fakat boot menüden flash belleklerimin ikisinide seçip ileri gittiğimde sadece ventoyun ana ekranını görüyorum.
Ventoyun ana ekranında isolar işletim sistemleri var. Okey eyvallah onları görüyorum. Fakat herhangi bir isoyu seçip ileri dediğimde,
O klavye ve dil seçtiğimiz küçük kare format atma ekranı gelmiyor. Sanırım benim laptopun biosu değiştiği için böyle. Bilemiyorum.
Bu sıkıntıyı windows la yaptı bide. Linuxtada değil. Aynı isolardan birini rufusla bi flasha yazıyorum. Yukarda gelmeyen ekran geliyor ama?
Klavye dil seçtiğimiz ekranda ileri dersem formata başlayacak yani. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Acaba laptopum ventoyla uyumsuz mu ki?
Ekran kartı yandığı için çalışmasın diye biosu değiştirilip yeniden yazıldı. Ve ekran kartı devre dışı bırakıldı.
Lİnux imajını boot ettirebilirmiyim bundan bile emin değilim yani. En son rufusu bırakıp ventoya geçecektim.
Flash belleklerimi ventoyla biçimlendirip içine kullanmak istediğim isoları attım. Sonrada bi klasörün içine driverlarımı ve tweaklerimi attım.
Sonra flash bellek takılıyken esc ile boot menüyü bilgisayar açılırken açtırdım. Bilgisayarım hem biosta hemde boot menüde flashları görüyor.
Fakat boot menüden flash belleklerimin ikisinide seçip ileri gittiğimde sadece ventoyun ana ekranını görüyorum.
Ventoyun ana ekranında isolar işletim sistemleri var. Okey eyvallah onları görüyorum. Fakat herhangi bir isoyu seçip ileri dediğimde,
O klavye ve dil seçtiğimiz küçük kare format atma ekranı gelmiyor. Sanırım benim laptopun biosu değiştiği için böyle. Bilemiyorum.
Bu sıkıntıyı windows la yaptı bide. Linuxtada değil. Aynı isolardan birini rufusla bi flasha yazıyorum. Yukarda gelmeyen ekran geliyor ama?
Klavye dil seçtiğimiz ekranda ileri dersem formata başlayacak yani. Neden böyle oluyor bilmiyorum. Acaba laptopum ventoyla uyumsuz mu ki?