Kendi kendince önce sapıtıyor. Sonrada düzelip hiçbirşey yokmuş gibi çalışmaya devam ediyor. Windows 10 dada böyle durum.
Her zaman olmuyor ama. Bazen oluyor sadece. :v
Windows 11 24H2 Home Türkçe İndirme linki
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Re: Windows 11 24H2 Home Türkçe İndirme linki
Geçen hard diskime Windows 10 pro 22H2 4780 format atmıştım köşede dursun diye çalışıyordu sonra çıkardım ssd yi taktım onunla kullanıyordum daha sonra tekrar ssd diski çıkarıp harddiski taktım bir baktım açılış ekranında kalmış hiçbir şekilde gelmiyor karanlık ekranda yuvarlak dönence dönüp gidiyor 5 dakika bekledim sistem açılmıyor bende de bu şekilde sapıttı tekrar format attım düzeldi şimdilik bir sorunumuz yok kendisiyle aynı hard diskte

- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19837 kez
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Adı lazım değil bi foruma baktım geçen gün. Buara Win 10 son sürüm kullanan herkeste sorun var arkadaşlar.
Özellikle sorun alan sistemlerde yanlış hatırlamıyorsam güncellemeler açıktı.
Birde sorun başlat menüsünün ve arama kısmının düzgün çalışmamasıydı.
O yüzden siz siz olun Win 10 kullanıyorsanız güncellemeleri kapatın. Yada son sürümünü kullanmayın derim.
Özellikle sorun alan sistemlerde yanlış hatırlamıyorsam güncellemeler açıktı.
Birde sorun başlat menüsünün ve arama kısmının düzgün çalışmamasıydı.
O yüzden siz siz olun Win 10 kullanıyorsanız güncellemeleri kapatın. Yada son sürümünü kullanmayın derim.
- Kayserilifatih
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 933 kez
Ben güncellemeleri sordum yapımı windows update blocker yazılımı ile kalıcı olarak kapatmıştım. Başlat menüsü olarak startall back kullanıyordum. Windows defender i tamamen silmiştim uwp dedikleri modern program dahil. Ssd ile hiç çökmedi diyebilirim ama nedense hard diskimle anlaşamaz, genelde çökerdi. Bunun sadece son sürümle alakalı olduğunu sanmıyorum Burak hocam ben Windows 10 10240 rtm sürüm kurmuştum 4 ay önce onda da dosya kopyalama hızı yavaştı ve ansızın mavi ekran verip çökme sorunları vardı Daha sonraki yapılarda bu sorunu pek yaşamadım. Ben son güncellemeyi iso dosyasına entegre etmiştim o şekilde hata almıştım ama normal olarak updateden güncelleme yaptığım zaman, görev çubuğunun simgeleri hiçbir şekilde tepki vermiyor ve sistem aşırı şekilde dengesizleşiyordu en son Windows 11 Pro 23H2 de update kataloğundan msu şeklinde update dosyası indirip kurunca yaşadım bu dengesizleşme olayını ama bundan önce Windows 10 22H2 4651 sürümünde de aynı şekilde yaşamıştım bunu o yüzden update programına hep bir alerjim olmuştur.

- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19837 kez
Satya nadella denene herifin gelir gelmez ilk yaptığı şey , microsoftun yüzlerce kişiden oluşan test ekibini işten çıkartmak olmuştu , bunların görevi ; downloada sunulacak olan KB güncellemelerini , yeni özellikleri vs. yi test edip hata aramaktı.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10127 kez
Windows 10 un ilk sürümü olan 1507 de bazı hatalar mevcut.
Ben archive org dan bulup kendi archive org hesabıma yükleyip burada paylaşmıştım.
Aramızdan bir arkadaşımız 1507 yi kurup denedi. Ve daha masaüstünü görür görmez alakasız bikaç hata aldığını söyledi.
O Yüzden ilk sürümleri ve son sürümler kullanmayın derim. Buna rağmen ara sürümler çok çok daha iyi. İsterseniz ara sürümlerin kullanın.
Bu benim İşe yarayabilecek iso ları yüklediğim Archive org Hesabımdır. 2 3 tane modifiyeli windows haricinde genelde hepsi orjinaldır.
https://archive.org/details/@burakxyz
Benim önerim bence 1607 ile 1909 arası sürümleri kullanmanızdır.
Bu sürümler genelde internet sitelerinde daha iyi ve daha sorunsuz olarak nitelendiriliyor. O yüzden bu sürümleri öneriyorum.
Şahsen ben ileride format atacak olursam 1803 kuracağım. Çünkü şuan zaten kullandığı sürüm 1709. Ve bana lazım olan özelliklerde 1803 te var.
Mesela üst sürümlere geçmeyi engelleme grup ilkesi ayarları gibi.
Bu düzenleme 1803 ve üstü sürümlerde ve sadece Pro Education ve Enterprise sürümlerde geçerlidir buarada.
Home sürümlerinde elbette geçerli değildir.
viewtopic.php?t=222170
Çokta fazla sürüm yükseltmeye gerek yok bence. Ben oyun oynayacağım diyen arkadaşlar en düşük 1909 sürümünü kullanmalı.
Çünkü Steam en düşük olarak 1909 ve üstü sürümleri destekliyor.
Benim gibi oyun oynama imkanı olmayan arkadaşlarda 1607 ve 1909 arası sürümleri kullanabilir bence.
Hintlilerin ve micrrosoftun yaptığı en büyük hatalardan biri test ekibini kovması. Verilen güncellemelerin sorunlu olmadığını kendileride bilmiyorlar.
Bu yüzden olabildiğince güncellemelerden uzak durulması gerek. Ne gerek var sorunsuz sistemde sorun yaşamaya? Boşuna zaman kaybı...
Ben archive org dan bulup kendi archive org hesabıma yükleyip burada paylaşmıştım.
Aramızdan bir arkadaşımız 1507 yi kurup denedi. Ve daha masaüstünü görür görmez alakasız bikaç hata aldığını söyledi.
O Yüzden ilk sürümleri ve son sürümler kullanmayın derim. Buna rağmen ara sürümler çok çok daha iyi. İsterseniz ara sürümlerin kullanın.
Bu benim İşe yarayabilecek iso ları yüklediğim Archive org Hesabımdır. 2 3 tane modifiyeli windows haricinde genelde hepsi orjinaldır.
https://archive.org/details/@burakxyz
Benim önerim bence 1607 ile 1909 arası sürümleri kullanmanızdır.
Bu sürümler genelde internet sitelerinde daha iyi ve daha sorunsuz olarak nitelendiriliyor. O yüzden bu sürümleri öneriyorum.
Şahsen ben ileride format atacak olursam 1803 kuracağım. Çünkü şuan zaten kullandığı sürüm 1709. Ve bana lazım olan özelliklerde 1803 te var.
Mesela üst sürümlere geçmeyi engelleme grup ilkesi ayarları gibi.
Bu düzenleme 1803 ve üstü sürümlerde ve sadece Pro Education ve Enterprise sürümlerde geçerlidir buarada.
Home sürümlerinde elbette geçerli değildir.
viewtopic.php?t=222170
Çokta fazla sürüm yükseltmeye gerek yok bence. Ben oyun oynayacağım diyen arkadaşlar en düşük 1909 sürümünü kullanmalı.
Çünkü Steam en düşük olarak 1909 ve üstü sürümleri destekliyor.
Benim gibi oyun oynama imkanı olmayan arkadaşlarda 1607 ve 1909 arası sürümleri kullanabilir bence.
Hintlilerin ve micrrosoftun yaptığı en büyük hatalardan biri test ekibini kovması. Verilen güncellemelerin sorunlu olmadığını kendileride bilmiyorlar.
Bu yüzden olabildiğince güncellemelerden uzak durulması gerek. Ne gerek var sorunsuz sistemde sorun yaşamaya? Boşuna zaman kaybı...