Hard diskimde sürekli bad sektör oluşması

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Kayserilifatih
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 933 kez

Re: Hard diskimde sürekli bad sektör oluşması

Mesaj gönderen Kayserilifatih »

Ben işletim sistemini kendim hazırlıyorum ntlite programı ile birleşik 64 bit aio yaptım kendime 7 8 8.1 10 11 hepsi pro olarak son Ağustos ayının kümülatif güncellemesini de ekledim boyutu 24 gb oldu yetiyor şimdilik memnunum, başkalarının sistemlerine karşı hep bir memnuniyetsizlik ve şüpheciligim vardır gizlilik sebebiyle ya da beğenmediğim özellikleri sebebiyl o yüzden kullanmıyorum. Dell ise bana bu bilgisayar üretilmiyor desteğimiz yok diyor kestirip atıyor. Dvd sürücü içinde geldi bilgisayarın dell e gönderdim sorunlu diye ücretsiz değiştirdiler 2015 senesinde sanıyorum 2013 30 Aralıkta aldım laptopu. Bazen dvd den format atmam gerekiyor yeniden yazılabilir dvd ve cd disk aldım 2023 senesinde ondan 8.1 full güncelledigim editledigim sistemimden cd ye sığıyor format atmam gerekiyor, benim usb ler bozuk oluyor çalışmıyor ansızın gücü kesiyor girişler kendiliğinden, usb ler hafıza kartları bazen kararsız hale gelebiliyor, geçen sene bir tane usb 2.0 iki tane 3.0 girişlerine büyük bardakla yanlışlıkla çay döktüm aygıt takmadığım halde bana sürekli Windows bu aygıtı tanımıyor diyor ben de bildirimlerini engelle diyorum bildirimi gelmiyor. O yüzden elim mahkum yoksa usb kablolar var 2.0 3.0 ayrı usb ikili girişli ondan bağlayıp kullanıyorum hard diski bir sorun yaşamadım. 4 gb ram belleğe 400 tl para verdim altı ay önce, eger yetmezse takviye yapabilirim ama şu anlık yetiyor. İmkanım olunca eski ram ilk bilgisayarla gelen 4 gb ram ölürse 8 gb ek takıp denemeyi kesinlikle düşünürüm. Hwid lisans olayından dolayı lisansa tek kuruş vermedim bu güne kadar, donanım kimligini Microsofta gönderdiği için hwid lisans doğal olarak otomatikman her girdiğinde internete bağladığında algılıyor ve böylelikle lisansa para vermek gerekmiyor ve lisans sorun olmaktan çıkıyor. Sanırım artık Microsoft bilgisayar donanımlarımızı incelemek teşhis etmek için bu yolu seçmiş gibi görünüyor ilginç geldi açıkçası
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10129 kez

Re: Hard diskimde sürekli bad sektör oluşması

Mesaj gönderen burak35 »

Kullanıcını kendisine göre sistem düzenlemesi zaten en iyi çözümdür bencede. Benim işime yaramayan sizin işinize yarayabilir sonuçta.