Neden sitenizden daha önce haberim olmadı?
- Email Bot
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 2 kez
Neden sitenizden daha önce haberim olmadı?
ChatGPT'ye sordum: Eskiden Windows için küçük ama faydalı yardımcı programlar sunan bağımsız web sitelerini severdim. Arama motorları artık sadece büyük, ücretli siteler sunuyor gibi görünüyor. Bana ÜCRETSİZ , faydalı yazılımlar bulabileceğim 20 bağımsız sitenin bir listesini verebilir misiniz? Dedim.
...ve sizin sitenizi önerdi. Böyle siteleri bulmak neden bu kadar zor? Aslında biliyorum, para, Google vs.
...ve sizin sitenizi önerdi. Böyle siteleri bulmak neden bu kadar zor? Aslında biliyorum, para, Google vs.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19771 kez
Re: Neden sitenizden daha önce haberim olmadı?
Merhaba , Bu sorunuz son zamanlardaki kanayan bir yaraya parmak basıyor , Şöyleki ;
Google nin 15 Ağustosta çıkarttığı son algoritma güncellemesi tamamen şirket web sitelerini öne çıkartıp , küçük topluluk veya bireysel web sayfası olanları indexten silmek şeklindedir. Bu kısa vadede Google ye para kazandıracak gibi görünse de uzun vadede Yıkım getirecektir.
Elbette birçok işe yaramaz ve içeriği bot ile oluşturulmuş kopyala yapıştırdan ibaret Milyarlarca bireysel web sayfası var , lakin Sordum.net gibi 20 yıldan beri yayında olan ve ziyaretçi sayısının günlük 17 bin olan siteyi günlük Bin ziyaretçi sayısına düşürürsen , arama motorlarında insanlar bizi bulamaz.
Google şu an hangi içerik faydalı belirleyemiyor. Halbuki çok basit , sitenin yaşına ve birşey üretip üretmediğine bakması yeterli ama henüz yapay zekanın IQ su bunu algılamaya yetmiyor çünkü yapay zekayı kodlayanın IQ su da yetersiz (Genelde Hintliler kodluyor). Eğer bir site script veya yazılım ÜRETİYORSA , faydalı sayılması gerekir. Çünkü işin içinde üretim var.
Sen Google olarak , Man adası gibi yerlerde 1 dolara şirket açıp sağdan soldan içerik kopyalayan ŞEREFSİZLERİN çaldıkları içeriği öne çıkartırsan , birkaç yıl sonra çalacak birşey bulamayacaklardır çünkü , google indexinden silinen ve üreten web sitesi sahipleri bu işten gelir elde edemedikleri için web sitelerini kapatacaklardır. Kılavuzu karga olanın burnu BOK tan çıkmazmış , Sen Google olarak Ülkesine tuvalet veya Yol yapmasını beceremeyen HİNTLİLERİ tepe yönetime alırsan , yakında bölünür veya Ağır bedel ödersin. Zaten Amerikada hakkında Tekel oluşturma davası devam ediyor ve Milyarlarca dolar tazminat cezası çıkacağı kesin gibi.
Google nin 15 Ağustosta çıkarttığı son algoritma güncellemesi tamamen şirket web sitelerini öne çıkartıp , küçük topluluk veya bireysel web sayfası olanları indexten silmek şeklindedir. Bu kısa vadede Google ye para kazandıracak gibi görünse de uzun vadede Yıkım getirecektir.
Elbette birçok işe yaramaz ve içeriği bot ile oluşturulmuş kopyala yapıştırdan ibaret Milyarlarca bireysel web sayfası var , lakin Sordum.net gibi 20 yıldan beri yayında olan ve ziyaretçi sayısının günlük 17 bin olan siteyi günlük Bin ziyaretçi sayısına düşürürsen , arama motorlarında insanlar bizi bulamaz.
Google şu an hangi içerik faydalı belirleyemiyor. Halbuki çok basit , sitenin yaşına ve birşey üretip üretmediğine bakması yeterli ama henüz yapay zekanın IQ su bunu algılamaya yetmiyor çünkü yapay zekayı kodlayanın IQ su da yetersiz (Genelde Hintliler kodluyor). Eğer bir site script veya yazılım ÜRETİYORSA , faydalı sayılması gerekir. Çünkü işin içinde üretim var.
Sen Google olarak , Man adası gibi yerlerde 1 dolara şirket açıp sağdan soldan içerik kopyalayan ŞEREFSİZLERİN çaldıkları içeriği öne çıkartırsan , birkaç yıl sonra çalacak birşey bulamayacaklardır çünkü , google indexinden silinen ve üreten web sitesi sahipleri bu işten gelir elde edemedikleri için web sitelerini kapatacaklardır. Kılavuzu karga olanın burnu BOK tan çıkmazmış , Sen Google olarak Ülkesine tuvalet veya Yol yapmasını beceremeyen HİNTLİLERİ tepe yönetime alırsan , yakında bölünür veya Ağır bedel ödersin. Zaten Amerikada hakkında Tekel oluşturma davası devam ediyor ve Milyarlarca dolar tazminat cezası çıkacağı kesin gibi.
- burakhi
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 285 kez
Arama; ilk sıra da 1 veya 2 reklam sonrası alış veriş veya video, haber sitesi
Arada belki faydalı bir site sonra reklam vb. Bazen sıralama değişir ama uzun süredir düzen böyle NE YAZIK Kİ
Bu arada haber ve alış veriş siteleri de ortalığı çok karıştırıyor black-white her türlü seoyu yapıyor tenekeler
Arada belki faydalı bir site sonra reklam vb. Bazen sıralama değişir ama uzun süredir düzen böyle NE YAZIK Kİ
Bu arada haber ve alış veriş siteleri de ortalığı çok karıştırıyor black-white her türlü seoyu yapıyor tenekeler
- velociraptor
- Yottabyte4

Artık SEO çalışmıyor , parayı veren düdüğü çalıyor diyorlar.
-
mertcan90
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 716 kez
Email Bot şanslısınız ki geçte olsa böyle bir siteyi buldunuz. Ben yaşımı yazmamayım ama belli bir yaşa geldim. Uzun yıllardır Sordum net ve forumdan çok şey öğrendim. Başta Tarkan Dost omak üzere emeği geçenlere binlerce teşekkür ederim. Haklarını helal etsinler.
- velociraptor
- Yottabyte4

Lafı olmaz elbette helaldir , birde şu googledeki Hintliler kovulsa dünya rahat bir nefes alacak lakin zor görünüyor.
- burakhi
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 285 kez
O daha etkili ama en basitinden hala arama terimini göre sayfa oluşturma veya sayfaya arama terimini ekleme yöntemi ile ziyaretçi çekme nasıl işe yarıyor anlamıyorum..
Bu yanıltıcı sistemi de geliştirdiler ama Google hala önüne geçemedi
Örneğin 2...3 kelime yazıp arama yapıyorsunuz bir haber sitesi başta çıkıyor reklamda vermemiş tıklayıp içeriğe bakıyorsunuz aradığınız konu ile alakası var ama arattığınız kelimeler ile ilgili bilgi içerikte yok ya title de, description da veya alakasız bir yerde arattığınız kelime kümesi var yani açık bulmuşlar kullanıyorlar
Eee birde googlenin para hırsı olunca belki göz yumuyor ne bileyim iyice saçmaladılar işin kötüsü sağlam alternatif yok Bing, Yandex tutumamadı Bing nato-kafa-mermer hesabı Yandex coğrafya kaderdir hesabı tutmadı
- velociraptor
- Yottabyte4

kesinlikle hintlilerin elinden çıkan hiçbir işten hayır gelmiyor. Microsoftun başındaki de Windows 11 i düzeltilemez hale getirdi , yeniden sistem çıkartmaları gerekecek.
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10123 kez
Sorunun kaynağı bencede kullanıcı düşmanı iş bilmez hintlilerdir. Google hizmetleri ve microsoft onların elinde.
Mega ya 12 megabit ile iso yükleyebilirken aynı isoyu google drivea 1 2 megabitle anca yükleyebiliyorsun.
Bu bile ne kadar kötü ve berbat olduklarını gösteriyor.
Mega ya 12 megabit ile iso yükleyebilirken aynı isoyu google drivea 1 2 megabitle anca yükleyebiliyorsun.
Bu bile ne kadar kötü ve berbat olduklarını gösteriyor.
- velociraptor
- Yottabyte4

Kast sistemi torna tezgahının ürünü hepsi , o sistem kaldırılıp en az 3 nesil geçmeli ki normal insan aklı ile düşünmeye başlayabilsinler
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10123 kez
Sonuna kadar katılıyorum. Bu aptal hintlilerden bi halt olmaz bencede.