Kripto para borsası BtcTurk hacklendi: 55 milyon dolar çalındığı iddia edildi

PC ve Teknoloji dünyasından son haberlere buradan ulaşabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Kripto para borsası BtcTurk hacklendi: 55 milyon dolar çalındığı iddia edildi

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Türkiye'nin en büyük kripto para piyasası BtcTurk, Cumartesi günü yaptığı açıklamada borsalarının siber saldırıya uğradığını belirtirken, popüler bir Bitcoin analisti ise çalınan para miktarının yaklaşık 55 milyon dolar olduğunu iddia etti.

Açıklamada “Ekiplerimiz 22 Haziran 2024 tarihinde platformumuzdan kontrol dışı çekimler yapılmasına sebep olan bir siber saldırı yaşandığını tespit etmiştir. Söz konusu siber saldırıdan sadece 10 adet kriptoparanın sıcak cüzdanlarındaki bakiyelerin bir kısmı etkilenmiş olup, varlıkların çok büyük bir kısmının tutulduğu soğuk cüzdanlarımız güvendedir," ifadeleri kullanılırken, "BtcTurk’ün finansal gücü bu saldırıdan etkilenen tutarlarının çok üstünde olup, kullanıcı varlıkları bu kayıplardan etkilenmeyecektir" diye eklendi.

Borsa ayrıca konuyla ilgili "ayrıntılı bir araştırma" yürüttüklerini ve güvenlik yetkililerinin de konudan haberdar edildiğini söyledi. "Ekiplerimiz konuyla ilgili detaylı araştırmaları gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda resmi makamlar ile de iletişime geçilmiştir. Tedbir olarak kriptopara yatırma ve çekme işlemleri durdurulmuş olup çalışmalarımız en kısa sürede tamamlandıktan sonra kullanıma açılacaktır."
Tanınmış bir Bitcoin analisti olan ZachXBT, X'teki bir gönderisinde parayı çalan kişinin "1,96 milyon AVAX (54,2 milyon dolar) taşıyan ve Coinbase/THORChain'e aktaran bir adres olduğunu" düşündüğünü söyledi. Kripto para birimleri Türkiye'de oldukça popüler durumda, ve ülke dünyanın dördüncü büyük kripto ticaret pazarı konumunda.

Kaynak :
https://tr.euronews.com/next/2024/06/22 ... dia-edildi
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Re: Kripto para borsası BtcTurk hacklendi: 55 milyon dolar çalındığı iddia edildi

Mesaj gönderen burak35 »

Off çok büyük para yalnız...
Kullanıcı avatarı
anonim23
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 94 kez

Re: Kripto para borsası BtcTurk hacklendi: 55 milyon dolar çalındığı iddia edildi

Mesaj gönderen anonim23 »

Bitcoin sisteminin çok güvensiz ve kırılgan bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum. Alt yapısı ne kadar sağlam olursa olsun uzak durmakta fayda var.
Yatırım yapacaksanız geleneksel yatırım araçlarına yatırım yapın. Böyle sistemlerin, dünya genelinde insanların veya çok büyük kitlelerin yatırımlarına ve paralarına çökmek veya çalmak için yapıldığını veya tasarlandığını hiç düşünmüyor da değilim. :?: En iyisi uzak durmak ve kullanmamak. :arrow:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

En kralı dolar euro almaktır bence.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3919 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Bir ara yukledigim 50 telden 42 sini çekip 8 tl si ni bırakmış unutmusum
3 sene sonunda 42 tl olmuş

Neyse üzerine ekledim biraz 2000tl kadaf bir aydır 2000tl 2200 2000 2200 arası gidip geliyor salak sapan bir iş

Belli zamanlarda yükseliyor

Vur kaç yapıyorlar

Kazanan kazanıyor

Batan batıyor

Deli saçması

Bi ton yatırım var elle tutulur

Onlar çok daha yararlı
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Ben hiç anlamıyorum bu kripto para işlerinden. Girersem kesin dolandırırlar beni. :)
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

BTC birkaç yıla kalmaz 200 bin deniyor varmıdır aslı :?:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Bana güven vermedi. Bono tahvil onlardanda anlamıyorum. :/

“Teknoloji ve bilim haberleri” sayfasına dön