Ses ile ilgili problem - Çözüldü
- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
Ses ile ilgili problem - Çözüldü
Değerli arkadaşlar ve Tarkan hocam;
Benim başka bir sorunum var içinden çıkamadım bir türlü. Neyse konuya gelecek olursak laptopun sol tarafında "kulaklık" girişi var. Daha önceden aldığım ses yükseltecisinin jak fişini kulaklığa taktım ama nedense ses dışarıdan geleceğine hala bilgisayardan geliyor. hoparlör (Realtek(R)audio) seçili. Birde Dijital ses (HD Audio Driver) yüklü bilgisayarda. mecburen hoparlar olanı seçiyorum ama dışarıdan ses falan gelmiyor. Ne yapsamda 2 takım hoparlörüm var dışardan takılan jak fişli. Acaba dedim fiş yerinemi oturmadı acaba desemde jak fiş yerine tam oturmuş ama her nedense sesi dışarı aktaramadım. Ne yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım oldu. Bilgisayarın ses ayarlarına baktım denetim masasından ama ordan da sonuç alamadım.
Benim başka bir sorunum var içinden çıkamadım bir türlü. Neyse konuya gelecek olursak laptopun sol tarafında "kulaklık" girişi var. Daha önceden aldığım ses yükseltecisinin jak fişini kulaklığa taktım ama nedense ses dışarıdan geleceğine hala bilgisayardan geliyor. hoparlör (Realtek(R)audio) seçili. Birde Dijital ses (HD Audio Driver) yüklü bilgisayarda. mecburen hoparlar olanı seçiyorum ama dışarıdan ses falan gelmiyor. Ne yapsamda 2 takım hoparlörüm var dışardan takılan jak fişli. Acaba dedim fiş yerinemi oturmadı acaba desemde jak fiş yerine tam oturmuş ama her nedense sesi dışarı aktaramadım. Ne yapmalıyım fikirlerinize ihtiyacım oldu. Bilgisayarın ses ayarlarına baktım denetim masasından ama ordan da sonuç alamadım.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21531 kez
Re: Ses ile ilgili problem
Şuradaki ses çıkış cihazını değiştirmeyi deneyin bakalım
https://www.sordum.net/44360/windows-10 ... -gelmiyor/
https://www.sordum.net/44360/windows-10 ... -gelmiyor/
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3978 kez
sağ altta ki ses simgesine tıklayın

Hoparlör laptopun hoparlörü

kulaklık ise çıkışa bağlı cihazı temsil ediyor
kulaklığı seçin çıkısı oraya verecektir. Bende geçenlerde öğrendim. Kulaklığı tak çıkar yapmıyorum artık :=)

kulaklığı seçin çıkısı oraya verecektir. Bende geçenlerde öğrendim. Kulaklığı tak çıkar yapmıyorum artık :=)
- mehoaga
- Kilobyte4

Değerli kardeşim jet gibi yanıt geldi yine valla hepinize "Helal olsun" demeden geçemeyeceğim. Şimdi gönderdiğin resimde 2. resimde gözüken bende yok ne yapmalıyım. Yani "kulaklıklar" diye bir şey çıkmıyor.root@localhost yazdı: 22 Haz 2024, 20:27 sağ altta ki ses simgesine tıklayın
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3978 kez
kulaklık Soketine jak takıldığında çıkması gerek. Biraz araştıralım. Bende sökünce çıkmıyor. Taktığımda otomatik geliyor.
- mehoaga
- Kilobyte4

Dediğini kaç kez denedim tak çıkar aç kapa ama ne yazıkki çıkmıyor.root@localhost yazdı: 22 Haz 2024, 20:37 kulaklık Soketine jak takıldığında çıkması gerek. Biraz araştıralım. Bende sökünce çıkmıyor. Taktığımda otomatik geliyor.
- mehoaga
- Kilobyte4

Arkadaşlar hepinize hayırlı pazarlar;
root@localhost arkadaşımızın bana resimde gösterdiği gibi bende çıkmıyor.

Bu konuda yardımcı olacak kimse yokmu. Bir el atında şu ses probeleminide çözmeye uğraşalım.
root@localhost arkadaşımızın bana resimde gösterdiği gibi bende çıkmıyor.

Bu konuda yardımcı olacak kimse yokmu. Bir el atında şu ses probeleminide çözmeye uğraşalım.
- mehoaga
- Kilobyte4

Hepinize Tünaydın lar;
Arkadaşlar bu ses sorununa çare bulamayacağız galiba. Kimseden çıt çıkmıyor. Harici hoparlörü kullanamadan laptopun sesi ile devam edeceğiz öyle görünüyor.
Tarkan hocamın paylaştığı gibi "denetim masası" nda ses özelliklerinde öyle bir yer yok.
Denetim masasında ses aygıtları böyle görünüyor.

Arkadaşlar bu ses sorununa çare bulamayacağız galiba. Kimseden çıt çıkmıyor. Harici hoparlörü kullanamadan laptopun sesi ile devam edeceğiz öyle görünüyor.
Tarkan hocamın paylaştığı gibi "denetim masası" nda ses özelliklerinde öyle bir yer yok.
Denetim masasında ses aygıtları böyle görünüyor.

- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2767 kez
Tüm donanımlar'da o bölümler bulunur, ister masaüstü olsun, ister dizüstü olsun.Eğer jak girişi çalışmıyorsa, burada iki sorun vardır.
1.Jak girişi, takılan kullaklığının giriş bölümüne uygun değildir.Standart jak girişleri (kulaklık girişi) 7,68 mm'lik kalınlıkta, 2,56 mm'lik uzunlukta olmalı ki donanımın ses girişi ile iletişim kurabilsin.
2.Donanımın jak girişi yeri (kulaklık takılan girişi) donanımsal ya zarar görmüş, ya da donanımsal hasarlı....
İkinci ihtimal daha güçlü gibidir.Zira donanımsal bölümler görünmüyor.
Misal : (TRWE_2012 'in Lenovo Ideapad Gaming 3 donanımı-Windows 11 22H2 Home)
Ses girişi DFX üzerinde DFX (Masaüstü/dizüstü sistemler için ses geliştirme / düzeltme yazılımı olup , bende lisanslıdır.(lisansına zamanın da 21 dolar, 35 sent vermişim.DFX yazılımı ile sanal olarak ses, normal'den 3,5-4 kat daha iyi sistem'den çıkmaktadır.Ses frekans değerlerini otomatik RepatGain olarak düzeltmektedir.)
Şuanda sistimin ses sistemi, 7.98 mm'lik jak girişinde "G-SYSTEM Model : G-105" Multimedya Hopörler'den (dinamik modern ses sistemine) " çıkmakta, gücünü AC güçten (USB 2.0 girişine sahip, priz ile ) almaktadır.
Ses dışarıya verildiğinde (hoperör yada kulaklık fark etmez) böyle görülmeli.(yukarıdaki ekran görüntüsü))
Donanımsal sorunun yoksa böyle görünmelidir.
Ulaşmak için ;
Sistemin ses kaydı ve konuşma özelliği
Konudışı :
Sistemin ses sistemini WindowsXP şeklinde değiştirdim.
NOT:
Tipik bir Lenovo Gaming 3 sisteminde (DFX hariç) ses sistemi böyle olmalıdır.
SONUÇ: (Tahmini)
Sisteminin jak girişi bozuk olabilir.(sadece benim tahminim)
1.Jak girişi, takılan kullaklığının giriş bölümüne uygun değildir.Standart jak girişleri (kulaklık girişi) 7,68 mm'lik kalınlıkta, 2,56 mm'lik uzunlukta olmalı ki donanımın ses girişi ile iletişim kurabilsin.
2.Donanımın jak girişi yeri (kulaklık takılan girişi) donanımsal ya zarar görmüş, ya da donanımsal hasarlı....
İkinci ihtimal daha güçlü gibidir.Zira donanımsal bölümler görünmüyor.
Misal : (TRWE_2012 'in Lenovo Ideapad Gaming 3 donanımı-Windows 11 22H2 Home)

Şuanda sistimin ses sistemi, 7.98 mm'lik jak girişinde "G-SYSTEM Model : G-105" Multimedya Hopörler'den (dinamik modern ses sistemine) " çıkmakta, gücünü AC güçten (USB 2.0 girişine sahip, priz ile ) almaktadır.

Ulaşmak için ;
Kod: Tümünü seç
C:\Windows\System32\SndVol.exe
Konudışı :
Sistemin ses sistemini WindowsXP şeklinde değiştirdim.

Tipik bir Lenovo Gaming 3 sisteminde (DFX hariç) ses sistemi böyle olmalıdır.

Sisteminin jak girişi bozuk olabilir.(sadece benim tahminim)
TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10626 kez
Sorun ilginçmiş. Böyle bi sorun daha önce hiç bi işletim sisteminde yaşamadım. Normalde kulaklık yada ses sistemi jak ı taktığınzda,
Sistem sesi direk o aygıta verir. Laptoptaki ses kesilir. Ama anladığım kadarıyla sizde sesi hala laptop veriyor. Harici aygıta ses gitmiyor.
Kendi sistemimede biraz baktım. Sorunu nasıl çözebilirsiniz bilmiyorum. Herhangi bir çözüm önerim yok. Belki kullanılan cihazın jakında sıkıntı var.
Yada belki bi ihtimal driver da mı problem var acaba ? Bilemiyorum. Umarım çözersiniz. Kullandığınız harici aygıtın markası modeli nedir?
Sistem sesi direk o aygıta verir. Laptoptaki ses kesilir. Ama anladığım kadarıyla sizde sesi hala laptop veriyor. Harici aygıta ses gitmiyor.
Kendi sistemimede biraz baktım. Sorunu nasıl çözebilirsiniz bilmiyorum. Herhangi bir çözüm önerim yok. Belki kullanılan cihazın jakında sıkıntı var.
Yada belki bi ihtimal driver da mı problem var acaba ? Bilemiyorum. Umarım çözersiniz. Kullandığınız harici aygıtın markası modeli nedir?
- mehoaga
- Kilobyte4

burak35 kardeşim yanıtın için çok teşekkürler.burak35 yazdı: 24 Haz 2024, 13:45 Sorun ilginçmiş. Böyle bi sorun daha önce hiç bi işletim sisteminde yaşamadım. Normalde kulaklık yada ses sistemi jak ı taktığınzda,
Senin gönderdiğin mesajdan sonra jakı bir kere söktüm taktım aç kapa yaptım hayret o kadar deneme rağmen gelmeyen o meret göründü. Her halde saklanacak yer kalmadı
Bu da kanıtı gösterir resmi.

Forumdaşlara sevgiler ve saygılar. Bu konuya da çözüldü diyeiliriz artık.
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10626 kez
Re: Ses ile ilgili problem - Çözüldü
Abi senin bilgisayarda garip şeyler oluyo sanırım.
Sistem kendi kendine driverları falan mı güncelledi acaba ?
Hoş gerçi driver güncellemelerini engellemek içinde Tweakler var. Mesela aşağıdaki gibi.
https://www.tenforums.com/tutorials/482 ... -10-a.html
Neyse sorunu çözmene sevindim buarada.
Hoş gerçi driver güncellemelerini engellemek içinde Tweakler var. Mesela aşağıdaki gibi.
- mehoaga
- Kilobyte4

Re: Ses ile ilgili problem - Çözüldü
burak35 yazdı: 24 Haz 2024, 20:30 Abi senin bilgisayarda garip şeyler oluyo sanırım.Sistem kendi kendine driverları falan mı güncelledi acaba ?
Evet haklısın. Neden dersen yaaaa dedim bende neden "hoparlör" kısmı çalışmıyor diye "aygıt yöneticisi" nde "donanım değişikliklerini tara" dedim valla inanmazsınız nasıl oldu bilmiyorum driverini kendi kendinemi yükledi anlayamadım ama şu anda harici hoparlörden sesli olarak dinleyebiliyorum. Dedim ya çok ilginç bir şey jakı takıyorum ses yok çıkarıyorum yok. Aç kapa yapıyorum yok. Baktım olmadı donanım değişikliğini "tara" dedim veeee dediğiniz gibi oldu. Yani yine mutlu son. Harici monitörde canavar gibi şahane görüntü. Eeeee daha ne istenirki ses var görüntü var.
Emeği katkısı desteği geçen herkese teşekkürler .Kalın sağlıcakla.