Windows 11'de son güncellemeler yine birçok hata içeriyor

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19693 kez

Windows 11'de son güncellemeler yine birçok hata içeriyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Her KB güncellemesinden sonra oluşan hatalar serisi son güncelleme ile de devam etti.

1. Windows 11 Pro'dan Enterprise'a yükseltme başarısız oluyor

KB5036893 güncelleştirmesini 9 Nisan 2024 tarihinde yükledikten sonra Windows 11 Pro'dan Enterprise'a yükseltmenin başarısız olduğu bir sorun bildirilmiştir. 0x80070005 hata kodu yükseltme işlemini kesintiye uğratıyor. Üç ay geçmesine rağmen, Microsoft mühendisleri üzerinde çalışıyor olsa da, bu soruna bir çözüm henüz açıklanmadı.

2. Fotoğraflar uygulaması başlamıyor

Windows 11 kullanıcılarını etkileyen bir diğer sorun da Fotoğraflar uygulamasının 2024.11050.29009.0 veya sonraki bir sürüme güncellendikten sonra başlatılamamasıdır. Bu durum yalnızca Yapılandırma Hizmet Sağlayıcısı'nda "Yönetici olmayanların paketlenmiş Windows uygulamalarını yüklemesini engelle" ilkesi etkinleştirildiğinde ortaya çıkar. Bu soruna yönelik bir çözümün Haziran ayı sonunda yayınlanması planlanan isteğe bağlı toplu güncellemeye dahil edilmesi mümkündür.

3. Çapraz Cihaz Deneyimi Ana Bilgisayarı artan CPU yükü yaratıyor

Cross Device Experience Host bileşeni, Windows'un bir Android akıllı telefon ile daha yakın entegrasyonu için gereklidir. Örneğin, akıllı telefon kameranızı bilgisayarınızda web kamerası olarak kullanabilmek ve yeni fotoğraflar hakkında bildirim alabilmek için gereklidir. Ne yazık ki, bu bileşen artık merkezi işlemci üzerinde daha fazla yüke neden oluyor. Bir Microsoft mühendisi, şirketin sorun için bir düzeltme üzerinde çalıştığını doğruladı.

Kaynak :
https://www.windowslatest.com/2024/06/1 ... y-updates/
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Re: Windows 11'de son güncellemeler yine birçok hata içeriyor

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Hiç şaşırmadım....İçine ediyorlar Windows'un....
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Her KB güncellemesinde aynı şey , Bu hintliler hiç ders almıyor. Dünyadaki hiçbir şirkette bunlar işe alınmamalı.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3919 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

win10 pro da laptop da güncellemeler kapalı. Ara ara işlemci turbo boost kendi kendine kapanıyor. İşlemci sabit 3.19 GHZ> de çalışıyor. ctr+alt+del yapıp gelen ekranda sağ dan yeniden başlat yapıyorum sonra ki yeniden başlangıçtan sonra açılıyor. Çok ilginç. Bu sorun daha önceleri de oluyordu.

Pc yi tam anlamıyla kapamak ve yeniden başlatmak için ctrl+alt+del yapıp kapatmalı yahut yeniden başlatmalı.

Başlat menüsünden yapılınca tam anlamıyla kapanma ve yeniden başlama olmuyor.

Turbo boost u açsan bir dert açmasan bir dert. Kapalı iken online rekabetci oyunlarda (cs2/pubg)FPS kayıpları oluyor. Açarsan da 1.işlemci çok ısınıyor 2.fps dalgalanmaları oluyor.

Şaka gibi. Kısır döngü.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Hintlinin elinin değdiği her sistem Çöpe dönüyor adamlar kabus gibi
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Bu kadar optimizasyon sorunu olan sisteme mecburuz. Çok sinir bozucu. Xp kullandık vista kullandık 7 kullandik. Hiç biri bu kadar sinirimizi ziplatmadi. Bu yeni sistemler hasta ediyor bir gün bir yeri bir gün diğer yeri bozuluyor.

Günü günü ne tutmuyor. Bugün 150 fps alıyorum yarın 50 60 sürünüyor .
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Hiç şaşırmadım. Ben sürekli sizlere neden yeni çıkanı hemen gidip pat diye kullanmayın diyorum? İşte bu yüzden diyorum. Paso güncelleme geliyor.
Ve her gelen güncelleme mutlaka alakasız başka yerleri bozuyor. Ve sistemde durduk yere sorun oluşuyor. Fotoğraflar uygulaması benim için önemli.
Çünkü benim müzik arşivim var. Ve müzik arşivimde sayısını bilmediğim kadar albüm ve konser dvd kapakları var. O kadar çok ki.
Onları veya başka fotoğraf dosyalarını açamamak benim için çok büyük sıkıntı. Birde İşlemci kullanımını arttıran bir bug daha varmış.
O da iyi değil mesela. Malum yaz aylarındayız. Türkiye çöl gibi sıcak. Her yer 40 derecenin üstünde. Ülke yanıp kavruluyor.
Herhangi bir işlemin cpu yu çok fazla zorlaması heleki şu günlerde hiç ama hiç iyi değil. Cpu ısısı arttıkça anakarta ısısıda artar.
Sonra Gpu varsa onunda ısısı artar. Sonra otomtikman ssd ısısıda artar. Bunlara çok çok dikkat etmek gerek.
En son burak35 tarafından 20 Haz 2024, 18:46 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

root@localhost yazdı: 20 Haz 2024, 12:09
win10 pro da laptop da güncellemeler kapalı. Ara ara işlemci turbo boost kendi kendine kapanıyor. İşlemci sabit 3.19 GHZ> de çalışıyor. ctr+alt+del yapıp gelen ekranda sağ dan yeniden başlat yapıyorum sonra ki yeniden başlangıçtan sonra açılıyor. Çok ilginç. Bu sorun daha önceleri de oluyordu.

Turbo boost u açsan bir dert açmasan bir dert. Kapalı iken online rekabetci oyunlarda (cs2/pubg)FPS kayıpları oluyor. Açarsan da 1.işlemci çok ısınıyor 2.fps dalgalanmaları oluyor.

Günü günü ne tutmuyor. Bugün 150 fps alıyorum yarın 50 60 sürünüyor .

Şaka gibi. Kısır döngü.

Aynı sorun bende de var...Sistem ilk açılışında temel hız 3.30 GHz sabitleniyor...Bu hoşuma gitmiyor.Tekrar ikinci bir yeniden başlatma'da CPU hızı normal ve değişken GHz hızında (1600-1900 MHz) çalışıyor...Şu zamana kadar elde edebildiğim en düşük GHz hızı 1.2GB , ama bu hız'da sistem stabilitesini yitiriyor.İdeal aralık (1.60 GHz =Lenovo Batarya Modu , 1.90 Ghz = Velociraptor'un Yaz Planı)

Ben oyunlarımı sabah karşı serin iken oynamaktayım.Malum ortam çok sıcak.... Sabah ortam serin oluyor.FPS kayıpları bende de var ama azaltmayı başardım ama var....

**************************************************************************************************************

[/quote]
root@localhost yazdı: 20 Haz 2024, 12:36
Bu kadar optimizasyon sorunu olan sisteme mecburuz. Çok sinir bozucu. Xp kullandık vista kullandık 7 kullandik. Hiç biri bu kadar sinirimizi ziplatmadi. Bu yeni sistemler hasta ediyor bir gün bir yeri bir gün diğer yeri bozuluyor.
Bizler daha eski sistemleri çok arayacağız....!!!
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Arıyoruz zaten eski sistemleri. Ama diğer bazı sözde bilişim forumlarına göre Windows 10 Windows 7 den daha iyiymiş. Öyle diyorlar utanmadan.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Sistem ilk açılışında temel cpu hızında sabit kalıyor
Evet şimdi eve geldim laptop u açtım , yine aynı sorun. Diğer bilgisayarda(hp masaüstünde) bu sorun yok.

Laptop da senin reg kayıtları aktif. Hp masaüstünde değil. Birde o masaüstünde update açık. Belki o reg lerde cpu ile ilgili bir anomali olabilir. Belki de bizim düzenlediğimiz bir yerde bir gariplik var. Seninle aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.

Fotolar :

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

root@localhost yazdı: 20 Haz 2024, 23:03
Sistem ilk açılışında temel cpu hızında sabit kalıyor
Evet şimdi eve geldim laptop u açtım , yine aynı sorun. Diğer bilgisayarda(hp masaüstünde) bu sorun yok.

Laptop da senin reg kayıtları aktif. Hp masaüstünde değil. Birde o masaüstünde update açık. Belki o reg lerde cpu ile ilgili bir anomali olabilir. Belki de bizim düzenlediğimiz bir yerde bir gariplik var. Seninle aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.

Fotolar :

Resim

Resim

Resim

Resim
Reg kayıtlarında bir sorun yok, sorun Lenovo İdeapad Gaming 3 modellerinin kendisinde....İnternetten "Lenovo CPU sabitleniyor" diye arat bir sürü şikayet ve açılmış forum konusu görürsün.Region Modellerinde bu sorun giderilmiş ama bu modellerde var....
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

İşlemci frekansının o kadar yüksek frekanslarda takılı kalmaması lazım. Bu bence kullanılan reg kayıtlarıyla alakalı değil fatih.
Murat ın reg kayıtları zaten işlemci ram disk ağ kullanımlarını düşürmek üzere tasarlanmış reg kayıtlarıdır. Hatta bazılarını bende kullanıyorum.
Bence o işlemci frekansının yüksek frekanslarda gereksiz bir şekilde takılı kalması olayı donanımsal olabilir. Yada bios updatele çözülebilir belki.
Ama emin değilim. Çünkü Desktop ta yok. Laptopta var bu sorun demişsin. Bence lenovo dan kaynaklıdır. Umarım bi şekilde o sorunu çözerler.
Zira işlemci frekansının gereksiz bir şekilde o kadar yüksek frekanslarda takılı kalması bence hiç iyi birşey değil.
Genelde tweaklerde insanlar donanım kullanımını düşürmeye çalışır. Bu sayede bilgisayar hem daha az güç tüketir. Hem daha az ısınır.
Hemde Yazılım Gereksiz bir şekilde Donanımı kemirmez. Dediğim gibi tweaklerle alakası yoktur bunun. Xp zamanlarından beri reg tweak kullanırım.
Bende ise durumlar böyle şuan Tarayıcım iron tek sekmede açık. Hwmonitor ve görev yöneticisi açık.
Resim
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

3.19 ghz TEMEL hızında sabit kalıyor. sonraki yeniden başlatmada, düzgün çalışmaya başlıyor (yani standart olarak olması gerektiği gibi değişkenlik gösteriyor. ) Duruma göre artıp azalıyor. Bir sonra ki format da durumu anlarız. Hem yeni win10 kalıbı kurucam. Reg leri aktif etmeden durum değerlendirmesi yapıcam. 6 ay dır atmadım format artık istiyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Bir gözlemle bakalım , bu sıkıntılı durum nereye evrilecek
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

root@localhost yazdı: 21 Haz 2024, 14:53 3.19 ghz TEMEL hızında sabit kalıyor. sonraki yeniden başlatmada, düzgün çalışmaya başlıyor (yani standart olarak olması gerektiği gibi değişkenlik gösteriyor. ) Duruma göre artıp azalıyor. Bir sonra ki format da durumu anlarız. Hem yeni win10 kalıbı kurucam. Reg leri aktif etmeden durum değerlendirmesi yapıcam. 6 ay dır atmadım format artık istiyor.
Hiç formatlama derim boşyere , gene aynısı olacak....Lenovo'nun kendi forumun'da bunla alakalı bir sürü geribildirim var ama çözüm yok...