dosya yolu 259 olduğundan dosya açılamıyor

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 10 kez

dosya yolu 259 olduğundan dosya açılamıyor

Mesaj gönderen Alesta »

Arkadaşlar merhaba

Windows 11 sistemde bazı dosyalarda açmakta sıkıntı yaşıyorum. "dosya yolu 259 olduğundan dosya açılamıyor yolu veya dosya adını kısaltmayı deneyin" hatası alıyorum. dosya yolunu veya adını değiştirmem gerektiğini söylüyor ama bu da mümkün değil çünkü iş için kullanılan ve dışarıyla paylaşılan dosyalar. bu dosya adı veya yolu uzunluğu hatasını aşmamın bir yolu var mıdır?

teşekkürler.
En son Alesta tarafından 20 Haz 2024, 12:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21619 kez

Re: dosya açma hatası

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
Alesta
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 10 kez

Mesaj gönderen Alesta »

yok hocam bende işe yaramıyor. yani belki kopyalama konusunda yarıyor olabilir ama dosya açılması konusunda bu çözüm işe yaramıyor. bir ayrıntı da açılmayan excel dosyasında herhangi bir sıkıntı yok. excel dosyasını deneme/deneme/deneme/deneme/denemedenemedenemedenemedenemedenemedenemedeneme/tablo.xls şeklindeki dosya yolundan çıkarıp masaüstüne kopyladığımda dosya sıkıntısız açılıyor. yani sıkıntı tamamen dosya isminin uzunluğundan kaynaklanmakta. reddit, youtube gibi yerleri de gezdiğimde tek çözümün dosya isimlerini kısaltmak olduğunu gördüm.

sonuç olarak çözüm maalesef sadece dosya ismini değiştirmek.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10635 kez

Re: dosya yolu 259 olduğundan dosya açılamıyor

Mesaj gönderen burak35 »

Normalde Longpathsenabled fixlenince o sorunun ortadan kalkması lazım. Yanlış hatırlamıyorsam o sorun Xp Vista zamanlarında vardı.
Ama hintliler ve aptal microsoft yine eski buglar hortlattı sanırım. Gariptir o sorunla bugüne kadar ben hiç karşılaşmadım.
Sanırım tek çare sizinde dediğiniz gibi uzun olan dosya ismini olabildiğince mümkün mertebe kısaltmaya çalışmak.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2774 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Alesta yazdı: 20 Haz 2024, 12:58 yok hocam bende işe yaramıyor. yani belki kopyalama konusunda yarıyor olabilir ama dosya açılması konusunda bu çözüm işe yaramıyor. bir ayrıntı da açılmayan excel dosyasında herhangi bir sıkıntı yok. excel dosyasını deneme/deneme/deneme/deneme/denemedenemedenemedenemedenemedenemedenemedeneme/tablo.xls şeklindeki dosya yolundan çıkarıp masaüstüne kopyladığımda dosya sıkıntısız açılıyor. yani sıkıntı tamamen dosya isminin uzunluğundan kaynaklanmakta. reddit, youtube gibi yerleri de gezdiğimde tek çözümün dosya isimlerini kısaltmak olduğunu gördüm.

sonuç olarak çözüm maalesef sadece dosya ismini değiştirmek.
Bir çözüm yolu daha var... (benim yıllar önce keşfettiğim bir 7ZİP özelliği)

Söz konusu dosyayı (dosya isminin uzunluğu 256 karakteri aşıyorsa geçerlidir.) 7zip ile olduğu konumunda en yüksek maksimum seviyede sıkıştırın.Oluşan .7zip arşivini açın, şimdi arşiv içerisinde dosya adını kısaltın , sonra son bir kez daha , bu sefer farklı olmak üzere sıkıştırma konumu değiştirin.

Yeni konuma sıkıştıran (.7zip) arşivi, yeni konumunda klasöre çıkarın....Bu kadar.

Artık dosya üzerinde çalışabilirsiniz.

TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı