Alabilirseniz p5 alın. Ama fiyatları aşırı uçmuş. Geçen gün baktım şok oldum.
Benim kullandığım hp ssd bile 3 sene önce 200 tl idi. Şuan epeyde güncel fiyatı 740 tl olmuş.
Edit: şimdi tekrar baktım. Ağustos ve eylül 2022 de kullandığım ssd 385 tl miş. Fiyatlar nasıl artmış siz düşünün.
Benim Samsung qvo 870 1 tb ssd nin sağlığı yüzde 89 a düşmüş galiba, disk info programında daha 6 ay önce aldım. Sistem hazırlaya hazırlaya üstüne veri yaza yaza sürekli hazırladığım sistemleri sanal (virtualbox) ve gerçek formatlarımla deneye deneye eskimiş garibim. Bu arada sanal bellek kapalı ve hızlı getirme kapalı. Sistem geri yükleme özelliği, sordum un Windows Update block programı update kapatma özelliğiyle updateyi de kalıcı devre dışı olarak kullanıyorum.
Ram işlemci disk vb değerlerin düşük olmasının sebebi tamamen kendime göre modifiye ettiğim isodan kaynaklanıyor. Windows 11 pro 4037 iso sistemimde defender kapalı, sistem geri yükleme birim gölge kopyası kapalı, hazırda bekletme kapalı, sysmain kapalı, güvenlik merkezi devre dışı, full mağaza uygulamaları silinik ve sordumdan indirdiğim ve modifiyeli sistemlerden öğrendiğim tecrübelerden dolayı update hariç kullanmadığım çoğu şeyi iso da kaldırdım diyebilirim. Sürekli iso denediğim için ve ntlite ve dism ile arkadaşlara ve kendime iso hazırladığım için boyutu fazla kullanıyor sonuçta geçici temp klasörlerine çıkarılıp, oradan ayrı yazılıyorlar bu da iki katı diske veri yazılması demek.
Keşke böyle temiz sistemler çıkarsa microsoft. İnsanlar uğraşmak zorunda kalmasa. Format atıyosun sistem çer çöp dolu.
Otur işin gücün yoksa onları temizlemekle uğraş. Yada baya bi vakit ayırıp sistem düzenleyeceksin ntlite ile...