Laptop satın alacağım Önerilerinizi beklerim
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 21490 kez
Re: Laptop satın alacağım Önerilerinizi beklerim
Yeni nesil Laptoplarda sorunsuz kurulum için UEFI tavsiye ediliyor. Ben sıkıntı çıkacağını sanmıyorum , baktın olmadı Windows 11 kurarsın
- burak35
- Zettabyte4

- Teşekkür etti: 10625 kez
İndirdiğiniz İso dosyasını bilgisayar yeni olduğu için Uefi ve gpt olarak yazdırın. Mbr yapmayın. Mbr eski sistemler için. Mesela benim casper gibi.
Önce Windows 10 kurun ama. Sonra sorun falan olursa yada düzgün çalışmazsa 11 kurarsınız. Bence 11 için acele etmeyin.
Flash bellekleriniz Usb 3.0 olursa daha hızlı olur format işlemi. Birde Format bitmeye yakınken 7 tane ayar gösteren gizlilik ayarı kısmı var.
Burası gibi. Bu kısıma geldiğinizde gördüğünüz bütün ayarları kapatın. Bunların hepsi veri toplar ve telemetrilerin çalışması içindir.
Bunlar kapatılmalıdır.

Önce Windows 10 kurun ama. Sonra sorun falan olursa yada düzgün çalışmazsa 11 kurarsınız. Bence 11 için acele etmeyin.
Flash bellekleriniz Usb 3.0 olursa daha hızlı olur format işlemi. Birde Format bitmeye yakınken 7 tane ayar gösteren gizlilik ayarı kısmı var.
Burası gibi. Bu kısıma geldiğinizde gördüğünüz bütün ayarları kapatın. Bunların hepsi veri toplar ve telemetrilerin çalışması içindir.
Bunlar kapatılmalıdır.
- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
Burak35 kardeşim;
Ben 32 bit Windows a alıştım. 64 bit yükledim diyelim benim visual studio programım var birde SQL programı bu 64 bit işletim sistemi ne olurmu.
Yani 32 bit yüklesem laptopta sorun çıkarır mı.
Verdiğiniz destek ve önerilerden dolayı hepinize teşekkürler lerimi sunuyorum. Bir hata veya kusurum olduysa affola.
Acer awin 10 yüklendiğinde bazı driverlarını alglamadığını söylüyorlar bu lmodel laptopu alanların yorumu Hepsiburada sayfasında yorumlar kısmında yazıyor, Bende onların yalancısıyım, doğru veya değil inş bende bocalamam. Bu driver larda katedecek daha uzun yolum var galiba.
Ben 32 bit Windows a alıştım. 64 bit yükledim diyelim benim visual studio programım var birde SQL programı bu 64 bit işletim sistemi ne olurmu.
Verdiğiniz destek ve önerilerden dolayı hepinize teşekkürler lerimi sunuyorum. Bir hata veya kusurum olduysa affola.
Acer awin 10 yüklendiğinde bazı driverlarını alglamadığını söylüyorlar bu lmodel laptopu alanların yorumu Hepsiburada sayfasında yorumlar kısmında yazıyor, Bende onların yalancısıyım, doğru veya değil inş bende bocalamam. Bu driver larda katedecek daha uzun yolum var galiba.
En son mehoaga tarafından 04 Haz 2024, 23:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3978 kez
Sorun çıkartmaz. 64 bit işletim sistemlerine 32bit programlar kurulabiliyor. Daha yeni win10pro ya visual studio 2010 kurdum sorunsuz çalışıyor. Alternatif olarak sizde ki sürümü bilmiyorum ama 64 biti de vardır.mehoaga yazdı: 04 Haz 2024, 23:03 Burak35 kardeşim;

- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2759 kez
Hemen hemen her 32bit işlemci mimarisine göre kodlanmış yazılım, 64bit sistemler'de çalışır.Hatta bir uygulamanın 32bit sürümü,64bit sürümünden daha iyi randıman verir.mehoaga yazdı: 04 Haz 2024, 23:03 Burak35 kardeşim;
Acer awin 10 yüklendiğinde bazı driverlarını alglamadığını söylüyorlar bu lmodel laptopu alanların yorumu Hepsiburada sayfasında yorumlar kısmında yazıyor, Bende onların yalancısıyım, doğru veya değil inş bende bocalamam. Bu driver larda katedecek daha uzun yolum var galiba.![]()
Örnek : Windows 11 Yapı 22H2 İşletim Sistemine kurulabilen , 26 yıllık kadim Microsoft Visual Basıc 6.0 (Efsane)

- burak35
- Zettabyte4

Sorun yaşamamanız lazım. 64 bit işletim sistemi kuracaksınız çünkü alacağınız cihaz yeni. O yüzden 32 bit işletim sistemi kurmayın.
Kullandığınız programlar 32 bit se 64 bit işletim sistemindede çalışır. Mesela bendeki aimp programı 32 bit. Benin 64 bit İşletim sisteminde çalışıyor.
Önce 64 bit Bir windows 10 kurun. Sonrada kullandığınız programların 64 bit olanlarını kurun. Driverları güncellemeyle kendisi kurabilir sistem.
Formatı attıktan sonra isterseneiz ethernet kablosuyla laptopu internete bağlarsınız. Sonrada güncelleme aldırıp driver kurdurtabilirsiniz.
Yalnız Windows 10 kuracaksanız otomatikman kendi kendine üst sürüme yada Windows 11 e güncellemeye çalışabilir.
Buna engel olmak için aşağıdaki linkte bulunan Registry tweakleri kullanabilirsiniz.
viewtopic.php?t=222170
Kullandığınız programlar 32 bit se 64 bit işletim sistemindede çalışır. Mesela bendeki aimp programı 32 bit. Benin 64 bit İşletim sisteminde çalışıyor.
Önce 64 bit Bir windows 10 kurun. Sonrada kullandığınız programların 64 bit olanlarını kurun. Driverları güncellemeyle kendisi kurabilir sistem.
Formatı attıktan sonra isterseneiz ethernet kablosuyla laptopu internete bağlarsınız. Sonrada güncelleme aldırıp driver kurdurtabilirsiniz.
Yalnız Windows 10 kuracaksanız otomatikman kendi kendine üst sürüme yada Windows 11 e güncellemeye çalışabilir.
Buna engel olmak için aşağıdaki linkte bulunan Registry tweakleri kullanabilirsiniz.
viewtopic.php?t=222170
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2759 kez
Ayrıca, 64bit işlemci mimarisine sahip bir makinaya 32bit sistem gayet kurulabilir.Ama sistemin tüm "RAM MİKTARININ TAMAMINI KULLANAMAZSINIZ"burak35 yazdı: 05 Haz 2024, 01:01 Sorun yaşamamanız lazım. 64 bit işletim sistemi kuracaksınız çünkü alacağınız cihaz yeni. O yüzden 32 bit işletim sistemi kurmayın.
viewtopic.php?t=222170
Örnek elinizdeki sistemin ram miktarı 8 GB ise, 32bit sistem bunun anca 3500 MB kadar olanı kullanır.
NOT:
2'lik tabanda ==========>>>> 1 GB = 1024 MB'tır.
10'luk tabanda=========>>>>> 1 GB = 1000 MB'tır.
- mehoaga
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 3297 kez
Değerli arkadaşlar ve Tarkan hocam;
Hele ürün bir gelsin sağlam biçimde :) bana verdiğiniz öneri ve tavsiyeleri göz önünde bulunduracağım. Önceki lenovo larda zannedersem biosundan kaynaklanan bir sorun olduğu apaçık meydana çıktı. Neden derseniz benim ısrarla usb ler flash belleği görmüyor ne yaparsanız yapın olmuyor demiştim. Yetkililer makineyi incelediler, baktılar ve çözüm olmadığından dolayı ürünlerin para iadesi tarafıma yapılmıştır. Yani bunada şükür olduda iademi kabul etmeselerdi işte o zaman yandıkki ne yandık marmara çırası gibi :) Neyse verilmiş sadakam varmış Allah tanki ucuz kurtuldum. İnş bunda da aynı sorunla karşlaşmam. Bunda sadece win 10 driver larda sorun yaşanacak gibi görünüyor. Birde bu Acer ın biosuna girmeyi bulabilsem :) Youtubede bakındım ama nedense bulamadım zannedersem "del" tuşuyla oluyor deniyor ama ürün bir gelsinde sapasağlam bakacağız. Hepinize sonsuz şükran ve Teşekkür lerimle.
Hele ürün bir gelsin sağlam biçimde :) bana verdiğiniz öneri ve tavsiyeleri göz önünde bulunduracağım. Önceki lenovo larda zannedersem biosundan kaynaklanan bir sorun olduğu apaçık meydana çıktı. Neden derseniz benim ısrarla usb ler flash belleği görmüyor ne yaparsanız yapın olmuyor demiştim. Yetkililer makineyi incelediler, baktılar ve çözüm olmadığından dolayı ürünlerin para iadesi tarafıma yapılmıştır. Yani bunada şükür olduda iademi kabul etmeselerdi işte o zaman yandıkki ne yandık marmara çırası gibi :) Neyse verilmiş sadakam varmış Allah tanki ucuz kurtuldum. İnş bunda da aynı sorunla karşlaşmam. Bunda sadece win 10 driver larda sorun yaşanacak gibi görünüyor. Birde bu Acer ın biosuna girmeyi bulabilsem :) Youtubede bakındım ama nedense bulamadım zannedersem "del" tuşuyla oluyor deniyor ama ürün bir gelsinde sapasağlam bakacağız. Hepinize sonsuz şükran ve Teşekkür lerimle.
- burak35
- Zettabyte4

Sorun çıkmaz bence. Esc tuşundan başlayıp f1 f12 f12 ye kadar denersiniz işte. Muhtemelen sorunsuz format atılır usb leride tanır.