Bugün yarın atarım bir format :)

Güzel işte bana dişli bir rakipburak35 yazdı: 01 May 2024, 23:22 Windows 10 a geçtim geçeli format atmadım. İyimi yapıyorum kötümü yapıyorum bilemiyorum. Bi sorunumda yok ama. :)
![]()

Görsel silinmiş. Arada format atsammı diyorum. Sonra vazgeçiyorum. Çok üşengeçim galiba.Ensatech yazdı: 20 May 2024, 11:18Güzel işte bana dişli bir rakipburak35 yazdı: 01 May 2024, 23:22 Windows 10 a geçtim geçeli format atmadım. İyimi yapıyorum kötümü yapıyorum bilemiyorum. Bi sorunumda yok ama. :)
![]()
![]()
![]()
viewtopic.php?p=534675#p534675

Bunun yanına yaklaşamam ama hedefim belli oldu...Hedef 1500 gün....burak35 yazdı: 01 May 2024, 23:22 Windows 10 a geçtim geçeli format atmadım. İyimi yapıyorum kötümü yapıyorum bilemiyorum. Bi sorunumda yok ama. :)
![]()

O işler hiç belli olmaz.....Çünkü karşında sıradan basit bir WindowsPC kullanıcısı yok (olsaydı doğruydu söylediğin)burak35 yazdı: 22 May 2024, 00:29 1500 güne ulaşabileceğini pek sanmıyorum malesef. Çünkü Windows 11 kullanıyorsun. Ve ben hala daha sorunlu olduğunu düşünüyorum.

Kod: Tümünü seç
#!/bin/bash
# Son format tarihini bulmak için dosyaların oluşturulma tarihlerini kontrol et
format_tarihi=$(ls -l --time-style=full-iso /var/log/installer | awk 'NR==2 {print $6, $7, $8}')
# Eğer tarih bulunamazsa, bir hata mesajı göster
if [ -z "$format_tarihi" ]; then
zenity --error --text="Son format tarihi bulunamadı."
else
# Tarihi istenen formata dönüştür
tarih=$(date -d "$format_tarihi" +"%d %B %Y %A")
saat=$(date -d "$format_tarihi" +"%H.%M")
# Şimdiki tarih ve saat
simdiki_tarih=$(date +"%Y-%m-%d %H:%M:%S")
# Tarihleri karşılaştır ve aradaki süreyi hesapla
son_format_tarihi=$(date -d "$format_tarihi" +%s)
simdiki_tarih_saniye=$(date -d "$simdiki_tarih" +%s)
fark=$((simdiki_tarih_saniye - son_format_tarihi))
# Süreyi yıl:ay:gün:saat:dakika:saniye formatında hesapla
yil=$((fark / 31536000))
ay=$(( (fark % 31536000) / 2592000 ))
gun=$(( (fark % 2592000) / 86400 ))
saat_fark=$(( (fark % 86400) / 3600 ))
dakika=$(( (fark % 3600) / 60 ))
saniye=$(( fark % 60 ))
# Son format tarihini göster
zenity --info --text="Son Format Tarihiniz: $tarih, saat: $saat\nSisteminizi $yil yıl, $ay ay, $gun gün, $saat_fark saat, $dakika dakika, $saniye saniye içinde formatlamadınız. Tebrikler!"
fi

Merak etme...Peşindeyim senin...Önümde olabilirsin ama bu senin için avantaj değil, dezavantaj....(F1 yarışı gibi düşün....)burak35 yazdı: 21 Oca 2025, 01:18 Var mı bana meydan okuyan? Dün kaç tane reg kaydı ekle kaldır yaptım. Sistem banamısın demiyor. Gümbür gümbür çalışıyor.![]()
![]()

Ama ben dikkat et "HİLE" yapıyorum.GNU/Linux Mint 21.1 x64 sistemini gün boyu kullanmaktayım .Windows11 kapalı ve hazırda bekliyor.Yani Windows sisteminin çökmesi mümkün değildir.Peşindeyim...!!!burak35 yazdı: 21 Oca 2025, 01:44 Önde olacağım tabi. Format atmayacağım. Çünkü sorunum yok. Ama ya sen format atarsan ? O zaman ne olacak ?Eyvay fark açıldı !
![]()