Reduce Memory v1.4 Sürümü, Reduce Memory v1.6 Sürümünden Daha İyi...

Sordum.com tarafindan kodlanmış Programlar hakkinda bilgi paylasim alanidir.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Reduce Memory v1.4 Sürümü, Reduce Memory v1.6 Sürümünden Daha İyi...

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhabalar

Bu yukarıdaki kıyaslamayı yapabilmeniz için, TRWE_2012 gibi sıkı bir "SORDUM.ORG" yazılım takipçisi olmanız gerekir.
Resim
Neden? Reduce Memory v1.4 sürümü, Reduce Memory v1.6 sürümünden daha iyi olduğu konusuna açıklık getirmek istersek, aşağıdaki ekran görüntüsüne bir bakınız derim...
Resim
Sürüm 1.4'de , ram bırakma süresi bağımsız, yani istediğin süreye ayarlayıp,yazılımın arkaplan'da işini yapmasına izin veriyorsun.

Sürüm 1.6, sürüm 1.4'e göre daha gelişmiş ayarları var ama bellek kullanım miktarı ile saniye aralığı birbirine bağımlı....Ben isterdim ki bu ayrı iki ayrı ayar şeklinde olsun.Aynı "Mem Reduct v3.4" yazılımında olduğu gibi, bellek aşma yüzdesi ayrı, süresi ayrı ....

Sonuçta, iki sürüm de işlevini yerine getiriyor, onda sorun yok
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 45 kez

Re: Reduce Memory v1.4 Sürümü, Reduce Memory v1.6 Sürümünden Daha İyi...

Mesaj gönderen BlueLife »

Merhaba

Önerdiğin gibi yapılırsa ve bellek kullanım yüzdesi belirlenen aralıkları aşarsa, sık sık işlem yapacaktır program. Bu nedenle daha fazla sistem kaynağı tüketmesine neden olacaktır. Tabi extra bir saniye kutusu eklenebilir. Lakin buna gerek yok gibi.

Eğer programın belirli saniye aralıklarınca işlem yapmasını istersen bellek kullanım kısmını en düşük ayara alabilirsin. Bu sayede belirlediğin aralıklarla program çalışmış olur eski sürümdeki gibi. Bellek kullanımı fazla değil ve %25 in altındaysa zaten bu işleme gerek olmayacaktır diye düşünüyorum.
En son BlueLife tarafından 09 May 2024, 09:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

BlueLife yazdı: 07 May 2024, 15:18 Merhaba

Önerdiğin gibi yapılırsa ve bellek kullanım yüzdesi belirlenen aralıkları aşarsa, sık sık işlem yapacaktır program. Bu nedenle daha fazla sistem kaynağı tüketmesine neden olacaktır. Tabi extra bir saniye kutusu eklenebilir. Lakin buna gerek yok gibi.

Eğer programın belirli saniye aralıklarınca işlem yapmasını istersen bellek kullanım kısmını en düşük arayara alabilirsin. Bu sayede belirlediğin aralıklarla program çalışmış olur eski sürümdeki gibi. Bellek kullanımı fazla değil ve %25 in altındaysa zaten bu işleme gerek olmayacaktır diye düşünüyorum.
Açıklaman için teşekkür ederim...

Benim kisi bir takipçinin (Sordum.ORG) nazik özellik istediği idi.Sonuçta her iki sürüm'de işini yapıyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

1.4 1.6 dan nasıl daha iyi. Acaba 1.4 1.6 dan dahamı fazla ram temizliyor?
Birde çok fazla ram temizleme yapmamak lazım sanırım. Çünkü Ramden alıp ssd ye yazıyor. Buda ssd ye yazılan veri miktarını arttırıyo.
Belki arasıra kullanılabilir. Bende 1.6 var. Toplasan 3 5 kere falan kullandım. Herhangi bi sorun yaşamadım. Bana arayüz olarakta güzel geldi.
Diğer programların arayüzünü pek beğenmedim. Arayüzü beğenemeyince ısınamıyorum sonrada kullanamıyorum.
Reduce memory Şimdilik duruyor arşivde. Biara tekrar çalıştırır ne kadar ram temizledi yazarım.

“Kendi ürettiğimiz programlar” sayfasına dön