Harici HDD, CD ve USB sürücü olarak iki ayrı birimde görünüyor.

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte3
Kilobyte3
Teşekkür etti: 2 kez

Harici HDD, CD ve USB sürücü olarak iki ayrı birimde görünüyor.

Mesaj gönderen Email Bot »

Merhaba Benim daha önce harici olarak kullandığım diskimi laptopa takmıştım. Şimdi tekrardan kendi orjinal harici hardisk kutusuna taktım. Tabi takmadan önce tamamen temizleyip format attım. Hatta başka masaüstü pcye normal sata bağlantı ile bağladım hiç bir sıkıntı olmadan görüyor. Fakat harici hdd kutusuna taktığım zaman CD ve USB sürücü olarak iki ayrı birimde görünüyor. Disk yönetiminden baktığımda ise başlatılmamış olarak görünüyordu. Başlat dediğimde yanlış işlev deyip başlatmıyor. Bunun çözümünü yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2762 kez

Re: Harici HDD, CD ve USB sürücü olarak iki ayrı birimde görünüyor.

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Email Bot yazdı: 31 Ara 2023, 01:09 Merhaba Benim daha önce harici olarak kullandığım diskimi laptopa takmıştım. Şimdi tekrardan kendi orjinal harici hardisk kutusuna taktım. Tabi takmadan önce tamamen temizleyip format attım. Hatta başka masaüstü pcye normal sata bağlantı ile bağladım hiç bir sıkıntı olmadan görüyor. Fakat harici hdd kutusuna taktığım zaman CD ve USB sürücü olarak iki ayrı birimde görünüyor. Disk yönetiminden baktığımda ise başlatılmamış olarak görünüyordu. Başlat dediğimde yanlış işlev deyip başlatmıyor. Bunun çözümünü yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Dün gece (sabah saat 4.30-35 sularından uyku tutmadı) bu soruna baktım cepten(internet)

Şimdi gelelim sıradışı çözüm aşamalarına (bu tamamen sana kalmış uygulayıp uygulamamak)

1.https://linuxmint.com/ adresinden GNU-Linux Mint İşletim Sistemi Dağıtımının LİVE DVD olanını (Türkiye Serverlarından) sistemine indir.

2.Rufusla bunu , bir USB flash belleğe yazdır.

3.Sistemi bununla aç....

4.Linux Menu başlat menüsünden "GParted" uygulamasını başlat....(bunu öncesi sistem LİVE DVD ortamında açıldıktan sonra, HDD diski USB'den sistem bağla)

5.GParted uygulamasında ;

Sistem diskleri : sda1, sda2
USB Harici diski ve USB flas diskleri : sdb1, sdb2 şeklinde görüncek

Modu değiştirmek sağ üstteki açılır kutu listesinden az önce taktığın USB harici diski sdb'sini seç...

6.Şimdi karşında USB HDD var....Fare üzerine gel ve sağ tıkla....Ve Sil komutu ver.....

7.Şu anda diski siyah şeritli hale geldi (tüm bölümler birleşti) bu hale RAW deniyor.

8.RAW (ham) haldeki diske sağ tıkla önce FAT16 seç tamam de... Sonra tekrar sağ tık FAT32 de tamam uygula de... Şimdi birkez daha son bir kez daha sağ tıkla ve NTFS dosya sistemini sağ tıkla , fareyle seç ve formatla .....

9.GParted uygulamasını kapat...

10.Live DVD'de USB HDD açabileceksin. Artık karşında tek bir bölüm var....MTF'si (msdos bölümleme tablosu Windows NT 3.1 göre yeniden yazılmış)

11.USB HDD diski Live ortamından "unmount" (sistemden ayır) et...(Sistem'den ayırdıktan sonra usb girişinden fiziki ayır)

12.Sistemi normal Live DVD ortamından kapat....

13.Sistem tam kapandığında bir 10 saniye bekle....Şimdi USB Flash belleği de çıkart

14.Şimdi sistemini Windows üzerinden aç...

15.Final.... Şimdi USB HDD usb 'den takabilirsin.Artık Windows diski tek parça halinde görmekte..

Geçmiş olsun...

TRWE_2012
Alaydan Yetişme PC Kullanıcısı
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10625 kez

Re: Harici HDD, CD ve USB sürücü olarak iki ayrı birimde görünüyor.

Mesaj gönderen burak35 »

Disk başlamıyorsa bence arızalıda olabilir. Belki darbe almış olabilir. Yada kullanılan işletim sistemiyle alakalı bir sorun olabilir.
Daha önce böyle bi sorun yaşamadım o yüzden aklıma fazla birşey gelmedi malesef. :/