Lenovo Idepad Gaming 3'de Ölü Piksel ....(Dead pixsel)

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Lenovo Idepad Gaming 3'de Ölü Piksel ....(Dead pixsel)

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Merhabalar

Bugüne kadar Lenovo'yu övüyordum ama şimdi sövüyorum....

Neden? Ne oldu da ayrılık rüzgarları öfkeyle geldi....?

Cevap basit.... Ölü Piksel....

Bir tane'yi bugün fark ettim....!!!! Sinirimden deliye döndüm...

Ne olacak bir tane den demeyin, eğer 6 aylık bir dizüstü bilgisayar'da bir tane bile ölü piksel çıkıyorsa o cihaz kusurlu sayılır.Üreticisi cihazı yenisi ile sorgusuz sualsiz değiştirmekle sorumludur.Normali bu ama....

Hayaller "Paris" gerçekler "Otoban"....

Levononun ölü piksel politikası da varmış, ama bu politika benim işime gelmiyor...Kahretsin böyle işin içine.....!!!

Politika'sı şöylemiş Lenovo'nun......

"Panel değişimi yapılabilmesi için en az 3 adet yan yana ölü piksel veya 5 adet farklı noktalarda ölü piksel olması gerekir"

Hatta böyle şikayette burada var....

https://www.sikayetvar.com/lenovo-bilgi ... edilmemesi

Şikayeti dikkatlice okuyun.Adamlar kendilerini sağlama almışlar.....

Ya benim eski sistemim olan "HP Compaq Presario C700 Notebook PC (1280 x 800 px çözünürlüklü , 15,6 inç eski tip LCD Ekran, Ekran Üreticisi : Samsung) (buraya dikkat edin) >>> "16 sene sonra ekranda 2 adet siyah nokta oluşmuştu (ölü piksel)" ki bu normal'di.O zaman canım hiç sıkılmamıştı ...

Ama bu anormal.....!!!

Garantiye (Servisine) göndersem bir halt olmayacak......

Şimdi anladığınız mı?
.....Lenovo'yu övüyordum ama şimdi sövüyorum....

Neden? Ne oldu da ayrılık rüzgarları öfkeyle geldi....?
ifadesini

Siz siz olun....

1.Lenovo ALMAYIN...

2.Alacağınız markanını mutlaka ölü piksel politikasını araştırın...

Bu makine ile bir 16 sene giderim , eğer gidemezsem , gittiği yere kadar giderim, ama bir sonra ki gaming notebook markası HP olacak....!!!! Kim ne derse desin...HP 'den şaşmayacaksın........

Adı üstünde, Çin Malı.....!!! Ben birkez kullandım Çin Malı, bir daha kullanmam....

Ram, SSD yükseltmesi yapacaktım ondan da vazgeçtim......Kusurlu cihaza para harcamayacağım gittiği kadar gitsin böyle....(resmen soğudum pc'den)
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3919 kez

Re: Lenovo Idepad Gaming 3'de Ölü Piksel ....(Dead pixsel)

Mesaj gönderen root@localhost »

Abi sakin.. Olabilir. Bir çoğu firmada bu politika var. Örneğin Philips. 7 sene önce evlenirken tv aldım 2 tane ölü pixel çıktı. O zaman 4bin tl. hala kullanıyorum ne yapalım. Değişim olmadı.

Bence bir anda böyle markayı öldürme. Bu tip şeylerde cihazdan soğuman anlamsız, cihaz görevini yerine getirmiyorsa, başka donanımsal sorunlar çıkartıyorsa soğunabilir. Benim hiç yap dediğimi yapmadığı olmadı. Bir defa ısındığı için oyundan atmadı. 94.derece babalar gibi 20 dk video convertledi gıkı çıkmadı.

Şimdi pubg de orta ayarlarda 1080p oynuyorum yeminle,bakın yeminle fan rölanti çalışıyor gece hanım çocuklar uyurken rahatca oynuyorum. işlemci max60 ekran kartı max 70

ha high yapınca ısı artıyor ama fps oyunları mid üstü oynanmaz.

Lenovo şuan piyasa içinde ki çoğu cihazdan iyi.

Şunu net söylüyorum bak unutma. HP alırsan bu laptopu çok ararsın. tarih 12.12.2023 imza:root
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

root@localhost yazdı: 12 Ara 2023, 15:24 Abi sakin.. Olabilir. Bir çoğu firmada bu politika var. Örneğin Philips. 7 sene önce evlenirken tv aldım 2 tane ölü pixel çıktı. O zaman 4bin tl. hala kullanıyorum ne yapalım. Değişim olmadı.

Bence bir anda böyle markayı öldürme. Bu tip şeylerde cihazdan soğuman anlamsız, cihaz görevini yerine getirmiyorsa, başka donanımsal sorunlar çıkartıyorsa soğunabilir. Benim hiç yap dediğimi yapmadığı olmadı. Bir defa ısındığı için oyundan atmadı. 94.derece babalar gibi 20 dk video convertledi gıkı çıkmadı.

Şimdi pubg de orta ayarlarda 1080p oynuyorum yeminle,bakın yeminle fan rölanti çalışıyor gece hanım çocuklar uyurken rahatca oynuyorum. işlemci max60 ekran kartı max 70

ha high yapınca ısı artıyor ama fps oyunları mid üstü oynanmaz.

Lenovo şuan piyasa içinde ki çoğu cihazdan iyi.
Ekranını kontrol etmelisin.

Bu amaçla arkaplanı komple beyaz, Siyah, ve yeşil olarak (düz renk) olarak değiştir.Ekranın kıyısını köşesini her tarafını santim santim gözünle tara...İnsan gözü milimlik hassasiyette sahiptir, hemen algılar....

Canım çok sıkıldı.Ben bunu iki sene dolduktan sonra bekliyordum ama 6 ay'da su koyverdi.....
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

Resim
Ekran görünmüyor ama okun gösterdiği (okun ucu pikselin tam üzerinde) yer'de....

Ölü piksel düzeltici yazılımla 2-2,5 saat ekranı açık bırakıp onarmayı deneyeceğim ama hiç de umutlu da değilim....
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19697 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Oldukça moral bozucu bir durum , bukadar kısa sürede olmaması gerekirdi , tuhaf gerçekten :?:

Ölü piksel konusunda bakınız.
https://www.sordum.net/6898/olu-piksel- ... uzeltilir/
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Bence Çok ta takma abi. Bende yok olsa da umurumda olmaz. Artık koyuverdim. Bu dünyaya bir defa geliyoruz. Ne dertler var.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

root@localhost yazdı: 12 Ara 2023, 19:09 Bence Çok ta takma abi. Bende yok olsa da umurumda olmaz. Artık koyuverdim. Bu dünyaya bir defa geliyoruz. Ne dertler var.
Orası öyle (sağlık daha önemli) ama 25000-30000 TL para veriyorsun ama karşılığında , karşılaştığın durumlara bak....

Artı....

Sen de olmaması güzel ama olmayacağı anlamına da gelmez.Umarım uzun yıllar ekranı ölü pikselsiz kullanılırsın.

Artı.....

Şimdiden HP Gaming için para biriktirmeye başladım.Başlangıç 5500 TL kenara koydum.....
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Hayırlısı. Teknoloji böyle. Bence üzülmek gereksiz. Ahmet te iyi çıkan mehmet te çıkmaya biliyor. Mehmet in beğendiği 10 yıl kullandığını ahmet 2 yılda boza biliyor. Senin teknolojik pc bilgin üst seviye ama pc de sınırları zorlamayı seviyorsun. Dez avantajın bu.

Ayrıca sittin yıl geçsin açıpta ölü pikse var mı diye bakmam ben abi. Neden ? boşa kendime dert edinmem. Derdim var ken dert eklemem. Açarım oyunumu son raddeye kadar kullanırım. Taksiti bitiyor benim 1-2 kaldı. Bittikten sonra sok sopayı.

Basit örnek benim casper hala çalışıyor. Oğlan gta oynuyor, youtube a giriyor. Nerdeyse 15+ yıllık. 2-3 yılda pert olan dolu casper vardır.

HP Gaming seni pişman edecek. imza : root
En son root@localhost tarafından 12 Ara 2023, 19:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

root@localhost yazdı: 12 Ara 2023, 19:18 HP Gaming seni pişman edecek. imza : root
Şu ifaden beni geriyor yapma Allah aşkına yazma şöyle....Etkileniyorum...... :-D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19697 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Teknolojik aletlet şans işidir , Aynı ürün aynı markayı birisi alır 3 ayda pert olur diğer 25 yıl kullanır tık demez. O bantta çalışan çinli veya uzak doğuluların o anki ruh halleri birebir ürün kalitesine yansıyor. Adam o gün dikkatli ise anında ölü pixeli farkedip ürüne satılabilir onayı vermiyor... ama uykusuz veya akşamdan kalma ise o gün bir sürü ölü pixelli laptop satılabilir onaylı olarak fabrikadan depolara yollanıyor.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

HP victus cayır cayır ısınıyor. Bir sürü video baktım. HP omen alman lazım , onlarda gördüğüm kadarıyla bir tık pahalı. Omen de olsa hp benim gözümde cins bir marka.

Tavisyem 35bin tl ye hp var ise sık dişini 45 e MSI +++ makine al. Ömürlük kullan. Tabii yine almadan araştırırız. LENOVO LOG lar geldi. Onlara da bakarız. Acele etme. Elinde kini hemen yeme. :D

Dün bir arkadaşım tavsiyem üzerine 24k ya lenovo 16arh7 aldı. ryzen5 6600h - ddr5 16gb ram - rtx3050 - 512G ssd : 24k kampanyalı.

Kullanıyor beğendik. Tasarımı da yeni. Kurulumu yaptım. GECE volarant koparıcak :D
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

root@localhost yazdı: 12 Ara 2023, 19:25 HP victus cayır cayır ısınıyor. Bir sürü video baktım. HP omen alman lazım , onlarda gördüğüm kadarıyla bir tık pahalı. Omen de olsa hp benim gözümde cins bir marka.

Tavisyem 35bin tl ye hp var ise sık dişini 45 e MSI +++ makine al. Ömürlük kullan. Tabii yine almadan araştırırız. LENOVO LOG lar geldi. Onlara da bakarız. Acele etme. Elinde kini hemen yeme. :D

Dün bir arkadaşım tavsiyem üzerine 24k ya lenovo 16arh7 aldı. ryzen5 6600h - ddr5 16gb ram - rtx3050 - 512G ssd : 24k kampanyalı.

Kullanıyor beğendik. Tasarımı da yeni. Kurulumu yaptım. GECE volarant koparıcak :D
HP Victus = Lenovp IP Gaming 3 demek zaten...
En son TRWE_2012 tarafından 12 Ara 2023, 19:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

"Panel değişimi yapılabilmesi için en az 3 adet yan yana ölü piksel veya 5 adet farklı noktalarda ölü piksel olması gerekir"

Bu ifade Türkiye'de Yargıtay tarafından bozulmuş....

Detaylar aşağıda...

https://www.hurriyet.com.tr/tv-de-olu-p ... u-23622410

Lenovo ile bir irtibata geçeyim olmazsa dava açarım.....
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bence lenovo ile görüşmelisin. Değişim iste. Olmazsa bi araştır Thh falan. O da olmazsa kullanmaya devam edersin en kötü. :/
Ben ne yapatım benim ekranda hem kararma hemde kocaman yatay çizgi var... :/
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

burak35 yazdı: 12 Ara 2023, 22:40 Bence lenovo ile görüşmelisin. Değişim iste. Olmazsa bi araştır Thh falan. O da olmazsa kullanmaya devam edersin en kötü. :/
Ben ne yapatım benim ekranda hem kararma hemde kocaman yatay çizgi var... :/
Lenovo ile görüştüm e-mail üzerinden...

Sonuç : Negatif (olumsuz)

Söyledikleri :

3 tane yan yana yada 5 adet olacak şekilde ekranın farklı yerlerinde....

Parasıyla oluyor mu? diye sordum....

Cevap : Tabii ki.... (yeter ki sen para dan haber ver gibi idiler.... :x )

Komple panel değişimİ %18 KDV + işcilik gideri + parça gümrük vergisi dahil = 3650 TL....

Son durum da ne yapacak TRWE_2012? = Kararsız kaldım.....Kolay değil cebimden 3000 TL çıkacak hemde bir siyah ölü piksel için..... :( :?