Döviz piyasalarini az çok biliyorum.
Altın hesabı açan ve nasıl çalıştığını bilen var mi
Alış ve satis arası uçurum var çünkü.
Yatırımcılar Altını kuyumcudan mi bankadan hesapla mi sürdürüyorlar
Teşekkürler
En iyi yatırım aracı hangisi döviz mi altın mi
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19779 kez
Re: En iyi yatırım aracı hangisi döviz mi altın mi
Bankalardaki Altın sanal altındır , yani kağıt üzerindedir, Her bankadan aynen dolar hesabı açar gibi Altın veya gümüş hesabı açabilirsin. Uzun vadeli asıl yatırım fiziki altın ile olur derler, lakin ben kaydi olanını kullanırım çünkü bana bir tıkla al sat imkanı sunuyor , Fiziki altını saklaması da almasıda satması da çaba gerektirir , sahtemi değilmi bilmezssin , evinde saklasan hırsızlar çalabilir vs. vs.
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3927 kez
"fiziki altın ile olur derler"
Altın candır gerisi heyecan. İmkan var ise sağlam bir yerde fiziki birikim en idealidir. Yoksa el mecbur banka içi. vadeli yahut vadesiz altın hesabı.
Altın candır gerisi heyecan. İmkan var ise sağlam bir yerde fiziki birikim en idealidir. Yoksa el mecbur banka içi. vadeli yahut vadesiz altın hesabı.
- burakhi
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 285 kez
Altın veya arsa
şimdi düşünüyorumda en abuk yerden çok ucuza arsa alsam kesin değerlenecek ama her zamanki gibi risk alacak mangır yok. . .
Altın alabilirsiniz ama @velociraptor hocamın söyledği gibi sanal olmayacak. Youtubede bolca evde gizli kasa yapma videoları var
Bozdurmaya gelince kuyumcuların psikolojisine kalmış bazıları iyi fiyat veriyor bazıları dandik İstanbul'da iseniz avrupa yakasında büyük farklar olmaz ama diğerleri kaptırabildiğine
Altın alabilirsiniz ama @velociraptor hocamın söyledği gibi sanal olmayacak. Youtubede bolca evde gizli kasa yapma videoları var
Bozdurmaya gelince kuyumcuların psikolojisine kalmış bazıları iyi fiyat veriyor bazıları dandik İstanbul'da iseniz avrupa yakasında büyük farklar olmaz ama diğerleri kaptırabildiğine
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19779 kez
Artık hırsızlar evlere altın arama cihazları ile giriyorlarmış ve elleriyle koymuş gibi hiç aramadan Altınları buluyorlarmış diye söylentiler var aman dikkat. 
- loveme
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 1 kez
- İletişim:
Fiziki daha çok tercih ediliyor fakat benim anladığım sanal alınan altın daha mı pahalıya geliyor.
Sanal olan hangi banka ve nasıl yapılıyor bilmiyorum.
Döviz daha mantıklı gibi
Sanal olan hangi banka ve nasıl yapılıyor bilmiyorum.
Döviz daha mantıklı gibi
- esatiz
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 399 kez
yatırım için düzgün bir borsa piyasası bulmalısınız hocam.
birikimi korumak için dövizle altın aynı benim gözümde. Döviz grafiklerine seçim zamanları üzerinden bakarsanız belki fikriniz döviz olur ama siz yine de garanti bir birikim "yatırımı" yapın
birikimi korumak için dövizle altın aynı benim gözümde. Döviz grafiklerine seçim zamanları üzerinden bakarsanız belki fikriniz döviz olur ama siz yine de garanti bir birikim "yatırımı" yapın