Seker tüketimi nasıl azaltabilirim?
-
bilgemurater
- Byte1

- Teşekkür etti: 5 kez
Seker tüketimi nasıl azaltabilirim?
Seker tüketimi nasıl azaltabilirim kilo 140 boy 1.79 sekerli icicekler ve yiyecekler sayesinde kilo aldım sekerli yiyecek ve içecekler nasıl azaltabilirim önerilerinizi bekliyorum.
- AmbaSSadoR
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 126 kez
Re: Seker tüketimi nasıl azaltabilirim?
Uzman bir diyetisyenden yardım almak her zaman için daha iyi olur ,ama öncesinde spor şart bol bol yürüyüş yap canın şekerli ürün çektikçe su iç(kendim hiç içmem mesala) yine meyve sularına dadandım (= yeşil elma ye salata ve bitkisel bazlı yiyeceler tüketmeye alış
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2509 kez
Çok basit....bilgemurater yazdı: 21 Eyl 2023, 10:57 Seker tüketimi nasıl azaltabilirim kilo 140 boy 1.79 sekerli icicekler ve yiyecekler sayesinde kilo aldım sekerli yiyecek ve içecekler nasıl azaltabilirim önerilerinizi bekliyorum.
Oruç tut ve aç karnına her gün 1000 metre yürüyüş yap(çift yönlü)
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10123 kez
Önce doktora gidin bence. Sonrada muhtemelen doktorda diyet önerecektir. Un şeker yağ bunlardan uzak durun.
Bol yürüyüş spor yapın. Sonrada sebze meyve tüketip ve bol sıvı alınırsa iyi olur. Strestende uzak durun. Geçmiş olsun.
Bol yürüyüş spor yapın. Sonrada sebze meyve tüketip ve bol sıvı alınırsa iyi olur. Strestende uzak durun. Geçmiş olsun.
Şekerler uyuşturucu gibi etkiye sahiptir. az alayım dersen bırakamazsın. çünkü şekerli yediğin her şey yeni bir şeker alımını tetikler. Öncelikle çayı şekerli içmeyi tamamen bırakmalısın.bilgemurater yazdı: 21 Eyl 2023, 10:57 Seker tüketimi nasıl azaltabilirim kilo 140 boy 1.79 sekerli icicekler ve yiyecekler sayesinde kilo aldım sekerli yiyecek ve içecekler nasıl azaltabilirim önerilerinizi bekliyorum.
Protein ağırlıklı beslenme, her gün düzenli hızlı tempoda 1 saat yürüyüş , aralıklı oruç kilo vermeni kolaylaştıracaktır. Asitli içecekler, meyve suları (taze sıkılmış da olsa) , soda (CO2 basılmış su) gibi mide hacmini genişleten içeceklerden uzak durman gerekiyor. (içecek olarak maden suyu,su ,filtre kahve,şekersiz çay,yeşil çay ve diğer bitki çaylarını tüketebilirsin. Ayran ve Kefir de tüketebilirsin ama kalori değerleri yüksek olduğu için limitli miktarda olmalı.) (meyve suları insülin direncine sebep olur. meyveyi suyundan ayırmadan ve sınırlı miktarda tükettiğin zaman vücuda zarar vermez.)
Sütlerden uzak durmalısın.Laktoz intoleransın varsa kabızlığa yol açabilir.Bazı araştırmalarda pastörize süt tüketimi,kanser oranlarını artırdığı söyleniyor.
Karbonhidrat tüketimini asgari düzeye indirmelisin.
D vitamini, Magnezyum,Çinko,Selenyum,Folat gibi önemli mineralleri yeterli miktarlarda almalısın. Tiroit bezlerinde sıkıntı varsa baktırmalısın. Karaciğeri zorlayan besinlerden, kabızlığa yol açan besinlerden uzak durmalısın. Günlük yeterli miktarda su içmelisin. Kilo vermek için kalori açığı oluşturmalısın. akşam 7.5 -8 den sonra sadece şekersiz çay,su,filtre kahve gibi içecekler tüketmeli başka bir şey tüketmemelisin.
Yemek süresini uzatmalı, yediklerini uzun süre çiğnedikten sonra yutmalısın.ilk lokmayı aldıktan sonra 20.dakikalara kadar çok fazla besin tüketmezsen daha az miktarda yiyerek doyuma ulaşabilirsin.Beyin doyma sinyalini geç algılıyor. Ramazan ayında iftarda bu şekilde yavaş yediğinizde
yemek sonrası bayılma çökme gibi durumlarla karşılaşmazsınız.
Günlük ortalama 7.5-8 saat uyumalısın. uykusuzluk kilo vermeyi engeller. Melatonin vücut için çok önemli bir bağışıklık güçlendiricisidir. Melatonin seviyenin yeterli miktarda kalması için en geç 23.00 da uykuya geçmen gerekir.
Bunları nerden biliyorum dersen , 2018 yılında 117kg a ulaşan birisi olarak 8 ayda düzenli yürüyüşler, ağırlık antremanı ,spor ve protein ağırlıklı beslenme ile 36 kg verdim.81kg a düştüm. Kolay kolay acıkmıyorum. Acıkmayı tetikleyici besinler tüketmiyorum. Tempolu ve düzenli yürüyüşler yapmak stresi azaltır ve kilo vermeni kolaylaştırır.
Youtube üzerinden şu kanalları takip etmen senin için faydalı olacaktır.
1.Dr. Eric Berg - Türkçe Kanalı
2.Prof. Dr. Yeşim Erbil
3.Dr. Ayşegül Çoruhlu Official
4.Doç. Dr. Muhammed Keskin
5.Dr. Ümit Aktaş ile İlaçsız Yaşam
6.Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu
7.sordum.net
-
excalibur2023
- Bit

- Teşekkür etti: 8 kez
Kilonuz fazla. Buradan pdf veya jpeg yollamayı beceremedim.Size bir liste yaptım. Bunları yemeyin. Organik elma sirkesi ve karbonat seçmeli. Hangisini isterseniz onu kullanın.bilgemurater yazdı: 21 Eyl 2023, 10:57 Seker tüketimi nasıl azaltabilirim kilo 140 boy 1.79 sekerli icicekler ve yiyecekler sayesinde kilo aldım sekerli yiyecek ve içecekler nasıl azaltabilirim önerilerinizi bekliyorum.
Ayrıca güçlü bir probiyotik kullanın.
Bunları yapın, diyetisyene gerek yok.