Windows 11 yakında tüm bağlantıları varsayılan tarayıcıda açacak

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19712 kez

Windows 11 yakında tüm bağlantıları varsayılan tarayıcıda açacak

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft kısa süre önce Windows 11 Insider Preview Build 23531'i Dev Channel'da yayınladı ve birkaç önemli değişiklik ve bir sürü hata düzeltmesi getirdi. Bununla birlikte, tüm değişiklikler dünya çapındaki tüm kullanıcılar için geçerli değildir; çünkü en dikkate değer yeni özellik yalnızca İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç'in yanı sıra Avrupa Birliği'ni de içeren Avrupa Ekonomik Alanı'ndaki (AEA) kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Değişikliğin bir parçası olarak , bölgedeki Windows 11 PC'ler yakında tüm bağlantıları Microsoft Edge yerine varsayılan web tarayıcısında açacak. KUllanıcılar Microsoft'un Windows'un son sürümlerindeki varsayılan tarayıcı ayarlarını geçersiz kılmak için bazı yardım makalelerine başvuruyor, Ayarlar panelindeki bağlantıları ve Edge'deki Widget hikayelerini açma kararından dolayı sık sık hayal kırıklığını dile getirdikleri için bu hoş bir güncelleme olacak.

Bu yılın başlarında şirket, Windows 10 ve 11 cihazlarındaki Outlook ve Teams'den gelen tüm tarayıcı bağlantılarının, varsayılan tarayıcı ayarını göz ardı ederek artık Edge'de açılacağını doğrulayarak kullanıcıları kızdırdı. Windows'ta Outlook'ta, bağlantıyı içeren e-posta artık bağlantılı içeriğin yanında Edge kenar çubuğunda da açılıyor. Ayrıca şirket, Teams mesajlarındaki gömülü bağlantıların gelecekte Microsoft Edge'de açılacağını söyledi.

Resim

Bu arada, sorun, konumlarına bakılmaksızın tüm Windows 10 ve 11 kullanıcılarını etkilediğinden, bu son değişiklikten neden yalnızca AEA'daki kişilerin yararlanacağı henüz netleşmedi. Beklediğiniz gibi, Windows kullanıcılarının büyük çoğunluğunun Edge'i kendi istekleri dışında kullanmaya devam edeceği haberi pek de olumlu karşılanmadı.

Bleeping Computer'ın belirttiği gibi , internet forumlarındaki insanlar, Windows'un varsayılan tarayıcı tercihlerine uyması için bilgisayarlarını AB'de olduklarını düşünmeleri için kandırmanın yollarını arıyorlar. En azından şimdilik, AEA dışındaki kişilerin Edge'in bilgisayarlarındaki bağlantıları açmasını engellemelerinin açık bir yolu yok gibi görünüyor, ancak Microsoft'un bu değişikliği küresel olarak tüm kullanıcılar için uygulayıp uygulamayacağını görmek ilginç olacak.

Windows 11, Windows'un önceki sürümlerine göre bir dizi yükseltmeyle birlikte geliyor ve değişikliklerin çoğu hem kullanıcılar hem de medya tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. Bununla birlikte, uzman kullanıcılar için deneyimi bozan küçük tahriş edici maddeler bulundurmaya devam ediyor. Microsoft'un Windows 12'yi piyasaya sürdüğünde , muhtemelen gelecek yıl bu sorunların çoğunu çözeceğini umabiliriz .

Kaynak:
https://www.techspot.com/news/99982-win ... owser.html
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Re: Windows 11 yakında tüm bağlantıları varsayılan tarayıcıda açacak

Mesaj gönderen burak35 »

Edge yi dayatmayacaklarsa iyi. Öte yandan sürekli biryerleri değiştirmeleri sistemin dengesini bozar diye düşnüyorum.
Sırf insanlar sorun yaşıyor Ve bende sorun yaşarım diye işletim sistemimide değiştirmiyorum. Hala Win 10 Pro 1709 dan devam ediyorum.
Geçenlerde 1507 1511 2004 20h1 21h1 ve 22h2 gibi sürümleri silip arşivden çıkardım. Ama hepsi Archive.org da yine duruyor.
Belki lazım olan veya kullanmak isteyen olabilir diye oradan silmedim. Bu gidişle sorunlar sıkıntılar azalmayacak gibi.
Zira bu kadar fazla değişiklikte pek iyi olmaz. Sistemle çok fazlada oynamamak lazım. 7 de pek sorun olmuyordu. Ama mesela 10 sapıtabiliyor.
11 i zaten tahmin bile edemiyorum...
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19712 kez

Re: Windows 11 yakında tüm bağlantıları varsayılan tarayıcıda açacak

Mesaj gönderen velociraptor »

12 gelsin hele iyice batırsınlar sistemi :?:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3