Aslında 10 Tb veri yazmada Sağlığın % 94 e düşmemesi lazım. Ama oluyor işte. :/
Gerçi burada en önemli konu okuma yazma hızı. Buda Hdd seviyelerine düşmediği sürece bence pek sorun olmaz. Bende Sağlık halen daha 100.
Geçen benzer intel nvme diskin bitap düşüp hd tune de 7 8 tane kırmızı küme verdiğini gördüm. Kendi uygulamasında sağlık sorunsuz gösteriyordu hd sentinel dahil. Sonra içini boşaltıp uzun diag tarama ile secure erase yaptım kendini tamir ederek rezerve yüzde 12 hücre kullanılıyor yazmaya başladı sentinelde ve ağırlık sorunu gitti hd tune yeşil geçti. Çok iyi ya SSD alınca mutlaka yazılım desteği olan 4 büyükten almak lazım.
Samsung, İntel, Crucial, Corsair
İlginçtir Milletin Ssd si sağlık düşürürkene benim Ssd hala daha sağlık düşürmedi. Üstelik hergün kontrolde ediyorum. Neyse böyle devam edeyim.
Herşeyi kapattım zaten.
Eskiden olsa sömürürdüm abi. Şimdi vakit az. Çocuklar var. Neredeyse bazı günler açamıyorum. Bazen casper açık ondan iki bakıyorum. :) İdare ediyoruz. Bugün kuzene oyun bilgisayarı kurduk. Amd ryzen 5600xt asus 8gb ekran kartı 2x8gb ram fena oldu. Masa üstü bam başka. 24" asus tuf gaming monitör fena oldu. Ileride masaüstü kuracağım. :) belki çocuklara için yaparım onlar öncelikli olur bende faydalanirim arada.
Ssd deki bu sağlık düşmesi bence tamamen Oem Disk olmasından kaynaklı. Malum Orta seviye ürünler işte. Daha önce anlatmışımdır.
Buarada Daha önceki attığım yorumdaki sayıya baktım. Birde şimdi baktım. Benim Ssd yede 1 ayda 50 Gb veri yazılmış.
Tabi defender bilgisayar boşta kaldığında 24 saatte bir taramada yapıyor. Bunuda hesaba katmak lazım.