Ben de daha yeni Windows11 Pro Edution 22H2 x64 kurdum ve Windows XP reg optimasyon ayarlarını yaptığımda sistem 15,625 sn.'ye de açılıyor.Normali (fabrika ayarları 25 saniye)
11 Berbat bi sistem. Nvme ssd de bile bana göre geç açılıyor. Bu çöp 11 i yapanların yatacak yeri yok bence. 28 saniye nedir arkadaş? :)
Benim Win 7 Ultimate 64 bit bile Sata 2 Hdd de 20 saniyede açılıyordu. Tabi olay günlüğü 25 saniye diye raporluyordu.
Zorlasam dahada düşürebilirdim belki. Ama hedefime ulaştığım için bırakmıştım. Hedefim 30 altına düşürmekti. :)
Çok gereksiz küçük dosya ve kod var 11 de adam akıllı bir paket mantığında inşa etmediler. Yığma şeklinde ekleyerek geliyorlar. Denemek üzere 11 kurdum sanala daha bir güncelleme ile 30GB yer kaplamaya başladı bu kadar hantal balon bişiy olamaz
Apple en başında paket mantığı ile geldi hala da benzer şekilde gidiyor. Lak diye çalışıyor o mesela.
7 son sistem olarak kalmalıydı. Hadi diyelim 8 çıkardın. E bu neden son sistem olmadı? hadi 8.1 çıkardın. Bari 10 çıkarma.
7 sonrası felaket benim için. 7 de yaşamadığım bazı sorunları 10 da yaşadım. Hemde hiç bi hatam olmadığı halde.
Geri dönük uyumluluk bekliyorsun kaynak dosyalar şişerken ancak oda ne VC redistler bile sonradan kuruluyor. Eksiği gediği bol. Valla popülerlik olan bişiyden uzaklaşmak lazım aslında.
2011 ocak tan başlayıp 2021 temmuza kadar kullandım Win 7 yi. Hiçbi sorun sıkıntıda yaşamadım.
Yaşadığım ufak tefek durumlarda biraz başkaları yüzünden oldu. Avast kur dedi bi arkadaş. :) Kaldırna kadar canım çıktı. Ama yavaşlık vardı hala.
Bende formatlayıp geçmiştim. Bide Asc vakası var tabi. Kullan kullan demişti başka bi arkadaş. Herşeyide kullanmamak lazım. :)
Güncelleme entegreli temiz bir Win 7 home bence hala daha iş görür.