GNU/Linux Mint 21.1 x64 LXDE İşletim Sistemine Microsoft Edge Web Tarayıcısı Kurma

PC hakkındaki genel bilgi ve ipucu paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2521 kez

GNU/Linux Mint 21.1 x64 LXDE İşletim Sistemine Microsoft Edge Web Tarayıcısı Kurma

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Microsoft Edge Tarayıcısını Ubuntu ve Fedora Tabanlı Linux Dağıtımlarına Yükleme

Microsoft, şu anda açık kaynaklı Chromium tarayıcısına dayanan Edge web tarayıcısını elden geçirdi . Ve kararlı sürüm nihayet Linux'ta mevcut.

Linux'ta yeni Microsoft Edge web tarayıcısı
Resim

İlk isteksizlik ve belirsizliklerden sonra, Microsoft nihayet Edge tarayıcısını Linux'a getirdi. İlk olarak 2019'un sonlarında duyurulan kararlı sürüm, Ekim 2021'de Linux için geldi.

Şimdi, nihayet mevcut olduğuna göre, Microsoft Edge tarayıcısını Linux'a nasıl kurarsınız? Aslında oldukça basit. Nasıl yapılacağını göstereyim..

Microsoft Edge tarayıcısını Linux'a yükleme

Microsoft, .deb (Debian ve Ubuntu tabanlı dağıtımlar için) ve .rpm (Fedora, Red Hat ve openSUSE tabanlı dağıtımlar için) şeklinde ikili dosyalar bulunmaktadır.

Microsoft Edge'i Linux'a yüklemek için resmi depoyu da ekleyebilirsiniz. PPA'yı eklemek ve Edge'i yüklemek için terminalden izlemeniz gereken komutlar.

Microsoft deposu için GPG anahtarını indirin.

Kod: Tümünü seç

curl https://packages.microsoft.com/keys/microsoft.asc | gpg --dearmor > microsoft.gpg
Bu GPG anahtarını sisteminizdeki güvenilir anahtarlara ekleyin.

sudo install -o root -g root -m 644 microsoft.gpg /etc/apt/trusted.gpg.d/
Şimdi, depoyu sources.list dizininize ekleyin.

sudo sh -c 'echo "deb [arch=amd64] https://packages.microsoft.com/repos/edge stable main" > /etc/apt/sources.list.d/microsoft-edge-stable.list'
İndirilen GPG anahtarını kaldırmak iyi olurdu çünkü sisteme zaten eklenmiştir.

sudo rm microsoft.gpg
Yukarıda belirtilen komutlar gerekli depoları ekler. Şimdi, şu komutları kullanarak Microsoft Edge'i yüklemeniz yeterlidir:

apt-get -u update && apt-get -u upgrade && apt-get -u dselect-upgrade && apt-get -u install -ff && apt-get -u install --fix-broken && apt-get -u check

apt-get -u -ff install microsoft-edge-stable
Çeviri Kaynak Sitesi : https://itsfoss.com/microsoft-edge-linux/

SONUÇ :

Resim

Sordum.ORG Web Sitesinde bir sayfanın Türkçeye Çevrilmesi (Microsoft Edge Bing Translate ile Yandex Translate'yi eş zamanlı (senkorize) kullandığından çevirilerin doğruluk payı AL sayesinde %98,99 'dur.)

Resim

Hakkında Bölümü :

Resim

KULLANICI DENEYİM NOTLARI (TRWE_2012) :

Linux üzerinde çalışan Edge ile Windows üzerinde çalışan Edge arasında "stabilitelik ve hız" bakımından dağlar kadar fark var.

Edge'de 20 sekme açık olduğu halde , linux'da en fazla 1.0 GB RAM ve 1,6GB Önbellek oluşturmaktadır.Bu durum Windows'da yazılan değerleri 3,5 ile çarpın.

Zaten Chromium tabanlı bir web tarayıcısına ihtiyacım vardı ve bu çuk diye Linux sistemine oturdu.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Re: GNU/Linux Mint 21.1 x64 LXDE İşletim Sistemine Microsoft Edge Web Tarayıcısı Kurma

Mesaj gönderen burak35 »

Güzelmiş. Ama ben olsam Linux ta İron denerdim. :)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2521 kez

Re: GNU/Linux Mint 21.1 x64 LXDE İşletim Sistemine Microsoft Edge Web Tarayıcısı Kurma

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

burak35 yazdı: 06 Tem 2023, 15:35 Güzelmiş. Ama ben olsam Linux ta İron denerdim. :)
Espiri : @burak35'in tavsiyesi ile denemediğimi nereden biliyorsun.... :-D

Ekran Görüntüleri :

Sistem : GNU/Linux Mint 21.1 x64 LXDE
Resim
Buda başka bir kanıt....
Resim
Windows'da bu kadar stabil değil bu ama ne hikmetse, iş Linux'a gelince yazılımların kullanılma verimlilikleri artıyor.

Ana Resmi Web Sayfası :

https://www.srware.net
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Güzelmiş. Linux un en büyük artısı programları yazılımları daha stabil çalıştırması sanırım.

“Genel bilgiler ve ipuçları” sayfasına dön