Makalesi :
https://techreport.com/review/the-ssd-e ... -all-dead/
KULLANICI NOTU :
(Okudukça şaşıracak, şaşırdıkça okuyacaksınız....!!!)

SSD Dayanıklılık Deneyi, TR'nin şimdiye kadar yürüttüğü en uzun testi temsil ediyor. Çok fazla iş yapıldı, ancak sonuçlar da tatmin edici oldu. Son 18 ayda, modern SSD'lerin çoğu tüketicinin ihtiyaç duyacağından çok daha fazla veriyi kolayca yazdığını gördük. Hatalar, Samsung 840 Serisinde 300 TB yazma işlemi bitene kadar fark edilmedi ve ilk arızaların oluşması 700 TB'ın üzerinde zaman aldı. 840 Pro'nun 2,4 PB'yi aşması, bu başarı aynı zamanda akademik olsa da, şaşırtıcı olmaktan başka bir şey değildir.
Açıkçası, sınırlı örneklem boyutu, bireysel sürücülerin dayanıklılığı ve güvenilirliği hakkında kesin sonuçlara varmayı engelliyor. HyperX'in 2PB'yi geçen ikinci her şeye karşı kampanyası, bazı SSD'lerin diğerlerinden daha sağlam olduğunu gösteriyor. Buradaki önemli çıkarım, tüm sürücülerin sorunsuz bir şekilde yüzlerce terabayt yazmasıdır. Kolektif dayanıklılıkları anlamlı bir sonuçtur.
Corsair, Intel ve Kingston SSD'lerin tümü, ölümlerinden önce SMART uyarıları yayınlayarak kullanıcılara verilerini korumaları için bolca zaman verdi. HyperX'in uyarıları özellikle erken oldu, ama bu hiç uyarı olmamasından iyidir. Samsung'un kendi yazılımı, 840 Serisi ve 840 Pro'nun ölümlerinden önce sağlıklarının iyi olduğunu bildirdi. Endişe verici bir şekilde, 840 Serisinin düzeltilemez hataları bu neşeli değerlendirmeyi değiştirmedi.
Çok fazla veri yazarsanız, uyarı mesajlarına dikkat edin çünkü SSD'ler her zaman kolayca arızalanmaz. Test ettiklerimiz arasında yalnızca Intel 335 Serisi ve ilk HyperX sonunda erişilebilir durumda kaldı. Yeniden başlatmanın ardından kendilerini tuğlalayanlar bile. Diğerleri, muhtemelen diriltme girişiminden önce gelen yazılardan bunaldıkları için hemen yanıt vermediler.
Ayrıca, yeniden tahsis edilen sektörlerin patlamalarına dikkat edin. 840 Serisi ve 840 Pro'nun sabit yazma oranları, SSD'lerin artan flaş arızalarına maruz kalsalar bile uzun ve verimli ömürler yaşayabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, Neutron GTX ve ilk HyperX'te olduğu gibi, sürücünün yerleşik modelinden sapan ani katliamlar yaklaşan ölüme işaret edebilir.

Ben aldım 1tb 980 modelini aldım, daha takmadım. bakalım takınca nasıl bir sonuç alacağım. sonradan dram li 970 evo alsaydım diye düşündüm tabi.Dram içermeyen gen 4 modeli olan 980 ise sazan.avi olarak görüyorum.

Şu an 10 yıllık Laptopta kullandığım SSDEnsatech yazdı: 04 Tem 2023, 21:12 Bozuk kümelere rağmen çalışmayı sürdüren samsung 860 evo ise benim gözüme girmişken.