SSD Dayanıklılık Deneyi: Hepsi öldü (İNG.The SSD Endurance Experiment: They're all dead)

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2514 kez

SSD Dayanıklılık Deneyi: Hepsi öldü (İNG.The SSD Endurance Experiment: They're all dead)

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Makalesi :

https://techreport.com/review/the-ssd-e ... -all-dead/

KULLANICI NOTU :

(Okudukça şaşıracak, şaşırdıkça okuyacaksınız....!!!)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2514 kez

Re: SSD Dayanıklılık Deneyi: Hepsi öldü (İNG.The SSD Endurance Experiment: They're all dead)

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Makalenin can alıcı bitirici noktası burasıdır.... (TRWE_2012)

SSD Dayanıklılık Deneyi, TR'nin şimdiye kadar yürüttüğü en uzun testi temsil ediyor. Çok fazla iş yapıldı, ancak sonuçlar da tatmin edici oldu. Son 18 ayda, modern SSD'lerin çoğu tüketicinin ihtiyaç duyacağından çok daha fazla veriyi kolayca yazdığını gördük. Hatalar, Samsung 840 Serisinde 300 TB yazma işlemi bitene kadar fark edilmedi ve ilk arızaların oluşması 700 TB'ın üzerinde zaman aldı. 840 Pro'nun 2,4 PB'yi aşması, bu başarı aynı zamanda akademik olsa da, şaşırtıcı olmaktan başka bir şey değildir.

Açıkçası, sınırlı örneklem boyutu, bireysel sürücülerin dayanıklılığı ve güvenilirliği hakkında kesin sonuçlara varmayı engelliyor. HyperX'in 2PB'yi geçen ikinci her şeye karşı kampanyası, bazı SSD'lerin diğerlerinden daha sağlam olduğunu gösteriyor. Buradaki önemli çıkarım, tüm sürücülerin sorunsuz bir şekilde yüzlerce terabayt yazmasıdır. Kolektif dayanıklılıkları anlamlı bir sonuçtur.

Corsair, Intel ve Kingston SSD'lerin tümü, ölümlerinden önce SMART uyarıları yayınlayarak kullanıcılara verilerini korumaları için bolca zaman verdi. HyperX'in uyarıları özellikle erken oldu, ama bu hiç uyarı olmamasından iyidir. Samsung'un kendi yazılımı, 840 Serisi ve 840 Pro'nun ölümlerinden önce sağlıklarının iyi olduğunu bildirdi. Endişe verici bir şekilde, 840 Serisinin düzeltilemez hataları bu neşeli değerlendirmeyi değiştirmedi.

Çok fazla veri yazarsanız, uyarı mesajlarına dikkat edin çünkü SSD'ler her zaman kolayca arızalanmaz. Test ettiklerimiz arasında yalnızca Intel 335 Serisi ve ilk HyperX sonunda erişilebilir durumda kaldı. Yeniden başlatmanın ardından kendilerini tuğlalayanlar bile. Diğerleri, muhtemelen diriltme girişiminden önce gelen yazılardan bunaldıkları için hemen yanıt vermediler.

Ayrıca, yeniden tahsis edilen sektörlerin patlamalarına dikkat edin. 840 Serisi ve 840 Pro'nun sabit yazma oranları, SSD'lerin artan flaş arızalarına maruz kalsalar bile uzun ve verimli ömürler yaşayabileceğini gösteriyor. Bununla birlikte, Neutron GTX ve ilk HyperX'te olduğu gibi, sürücünün yerleşik modelinden sapan ani katliamlar yaklaşan ölüme işaret edebilir.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Re: SSD Dayanıklılık Deneyi: Hepsi öldü (İNG.The SSD Endurance Experiment: They're all dead)

Mesaj gönderen burak35 »

Ne kadar veri yazıldığına bağlı. Standart sade sıradan bir ev kullanıcısı bir Ssd yi kolay kolay gümletemez. Ssd ler 10 sene önceki gibi değil çünkü.
Ben mesela 2 sene olmasına tam 1 ay kaldı. Ve daha 1799 Gb anca yazmışım. Bunu ne kadarı bana ait, Yaklaşık ne kadarını ben yazmışım bilmiyorum.
Çünkü benim cihaz Servis gördü. Eski sistem Win 7 nin taşınmasını söyledim, Biara tarayıcı olarak slimjet de kullanıyordum.
Bunlarıda göz önünde bulunduruyorum. Sağlık % 0 a bile düşse çalışmaya devam edebilir çünkü mekanik değil.
Tamamen ölmesi için zaten "Salt Okunur" moda geçmesi lazım diye biliyorum. Ki buda kısa vadede yaşanabilecek birşey değil.
Ha Tabi Ssd kötü bir markadır. Adı sanı belli değildir. Kapasitesi düşüktür. Giriş seviyedir. Çok fazla yoğun kullanılır.
Sanal makine Torrent veya sürekli download upload falan yapılır. O zaman belki olabilir tabi bilemem.
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 85 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Kaynak 8 yıl öncesine göre güzel. Şimdiki ürünlerde durum biraz daha farklı.
İntenso, dahua, turbox, netac, pioneer, james donkey, wd green, sandisk, kingstone, crucial, samsung dahil olmak üzere uygun fiyatlı ürünlerin hepsinin garanti süresi içinde oem veya sıfır cihaz içinde gelerek bozulduğuna şahit oldum.

Bozulmalar kalitesine göre değişiyor. Bazıları kendini kilitlemeden çalışmaya devam ederken en adileri gelecek rebootta veya çalışırken bir mavi ekran sonrası post mesajı bile iletmiyor yani hiç yok gibi kapanıyorlar. Giden verilere oluyor yedek yoksa.

TLC en berbatları iken samsung kendine QVO serisi çıkartarak ucuz rakiplerin payında QLC ile yer almak istedi.
Geçtiğimiz dönemdeki nand yonga bolluğu ile bir çok merdiven altı ürün aygıt ismi bile doğru düzgün yazmayan çiplerden gırla satıldı.
4GB ramli makilere itelenen bu ürünler düşük ram nedeniyle daha erken bozuldular.
Piyasada çalıştığım sürece karşılaştığım en az üzen ürünler dram veya soft SLC cache içeren SSD diskler oldu.
Evo pro veya düz arasında hissedilir bir fark olmazken MLC olan diskler nispeten yavaş ve stabildi.
Bozuk kümelere rağmen çalışmayı sürdüren samsung 860 evo ise benim gözüme girmişken.
Dram içermeyen gen 4 modeli olan 980 ise sazan.avi olarak görüyorum.
970 almak çok daha iyi bir karar hız fantaziniz yok ise.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3927 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Dram içermeyen gen 4 modeli olan 980 ise sazan.avi olarak görüyorum.
Ben aldım 1tb 980 modelini aldım, daha takmadım. bakalım takınca nasıl bir sonuç alacağım. sonradan dram li 970 evo alsaydım diye düşündüm tabi.
dizüstüne 1 adet 2242/50 + 1 adet 2280 m.2 ssd takılıyor. Yani oem ile 980 i bir arada kullanacağım.

şuan oem samsung 512 GB m.2 ssd ile devam ediyorum.

Diğer makinada wd-green240 sata ssd ile.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19746 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Ensatech yazdı: 04 Tem 2023, 21:12 Bozuk kümelere rağmen çalışmayı sürdüren samsung 860 evo ise benim gözüme girmişken.
Şu an 10 yıllık Laptopta kullandığım SSD
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Samsung alınacaksa evo pro farketmez 860 ve 970 serisine kadar alınmalı. 870 980 ve üstü seriler bence alınmamalı.
Ben samsung un bilerek kaliteden kıstıklarını düşünüyorum. Eski seri ssd lerde baya iyiymiş. Geçenlerde Kingston kc400 gördüm.
İops değerleri Tbw değerleri okuma yazma değerleri efsaneymiş.