MSI Donanımlarının Ayar Yazılımı : MSI Afterburner v4.6.4 Derleme 16255

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

MSI Donanımlarının Ayar Yazılımı : MSI Afterburner v4.6.4 Derleme 16255

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Açıklama :

MSI Afterburner, grafik kartınızı yakından izleme ve bazı ayarları ve yapılandırmaları değiştirerek performansından yararlanma seçeneği sunarak grafik kartınızın tüm gücünü ortaya çıkarmanıza olanak tanır.

İyi bir GPU'nuz olduğunda, en yeni oyunların tümünü çalıştırabilirsiniz. Ancak yıllar geçtikçe, oyunlar daha zorlu hale geldikçe grafik kartının performansı düşecektir.

Bazı GPU'lar, size mümkün olan maksimum performansı verecek şekilde hız aşırtılabilir ve ayarlanabildikleri için daha iyi performans gösterirler. Ancak bunu yapmanıza yardımcı olacak iyi bir araca ihtiyacınız olacak.

İşte burada MSI Afterburner devreye giriyor. GPU'nuzun performansını optimize etmeniz ve olması gerektiği gibi çalıştığından emin olmanız için tasarlanmış bir uygulama.

Bellek saatlerini, fan hızlarını ayarlamanıza ve grafik kartıyla ilgili bazı ayarlarda ince ayar yapmanıza yardımcı olarak size genel olarak çok daha iyileştirilmiş bir performans sunar.

GPU'ların Otomatik Algılanması

MSI Afterburner'ı ilk başlattığınızda , bilgisayarınıza yüklediğiniz grafik kartlarını otomatik olarak algılar. Bu aracın kullanıcı arayüzü basit ama biraz fütüristik görünüyor.

Ana pencerede, kart, sürücü sürümü ve daha fazlası hakkında bazı önemli bilgiler görüntülenecektir.

Grafik Kartınızı Yönetin

Bu uygulamayla ilgili en iyi şey, ince ayar yaparken sahip olacağınız seçeneklerin sayısıdır. Emrinizde birçok harika ayar olacak.

Kartınızın saat hızlarını değiştirebileceğiniz gibi fan hızlarını da değiştirebileceksiniz. Grafik kartından daha fazlasını çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Tüm süreç boyunca grafik kartınızı da izleyebilirsiniz. Bunu, kartla ilgili tüm önemli bilgileri görüntüleyecek bir araç olan "Donanım Monitörü" aracılığıyla yapabilirsiniz. Çekirdek ve bellek saatleri gibi önemli bilgileri göreceksiniz.

Son Söz :

MSI Afterburner, GPU performansınızı optimize etmenize ve bazı yararlı ince ayarlar yapmanıza yardımcı olarak performansın birkaç santim fazlasını almanıza yardımcı olur.

NOT:

Ben bu yazılımı indirip, Levono IP Gaming Notebook donanımına kurdum.İnanmayacaksınız ama donanımın tüm bileşenlerin tamamına yakınını tanıdı.Ama benim gözüm korktu çünkü donanım üzerinde tam hakimiyetim yoktu, kurmam ile kaldırmam bir oldu....Böyle yazılımlar dikkatli kullanılmazsa donanıma ciddi manada zarar verebilme potansiyeline sahiptir.

Ekran Görüntüsü :

Resim
Resim
Resim

İndirme :

Kod: Tümünü seç

https://www.filecroco.com/download-msi-afterburner/
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10117 kez

Re: MSI Donanımlarının Ayar Yazılımı : MSI Afterburner v4.6.4 Derleme 16255

Mesaj gönderen burak35 »

Geçen gün adı aklıma gelmeyen şimdi görünce hatırladığım program. Ayrıca üzerinden yanlış hatırlamıyorsam "Overclock" ta yapılabiliyordu.
Böyle yazılımları Dikkatli kullanmak gerek. Birde Oyun içi cpu ram gpu kullanımlarını ve fps değerlerinide veriyordu galiba.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3919 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Benim işlemcide dün birşey farkettim, turbo boost işi ne ayak anlamadım. Kendinden overclock lu mu bunlar yahut çarpanları açık herhalde.

İhtiyaç halinde bir bakıyorum 4 küsür GHZ de çalışıyor.

sitesinden baktım "4,50 GHz'e kadar,"diye bir ibare var. Sanırsam doğru. :?:
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19692 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

Kapatmak faydalı mı abi? Isı da sorun yok şuan.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19692 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Isı sorunu yoksa açık kalsın bendeki i7 de kapalı çünkü normal çalışma sıcaklığı bile 65 derece oluyor bazen tabii bunda çinden gelen sahte termal macunun da etkisi büyük.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

velociraptor yazdı: 03 May 2023, 13:41 Isı sorunu yoksa açık kalsın bendeki i7 de kapalı çünkü normal çalışma sıcaklığı bile 65 derece oluyor bazen tabii bunda çinden gelen sahte termal macunun da etkisi büyük.
O reklamı olan youtube videosu olan, senin paylaştığın siteden almanı öneririm, güzel çalışıyor. ben aldım.

t9300 max 70 derece gördü. Bence güzel. 20 dk %99 işlemci yükü altında idi.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

İşlemcin H serisi işlemci olduğu için performanslı ve çarpanları açık.
Buda sen herhangi bir ayar yapmadan Sistemin ihtiyaç olduğu halde işlemci frekansını yükseltebilir demek oluyor.
Turboboost olayı hemen hemen her intel işlemcide var. Celeron pentium serisi işlemcilerde varmı bilmiyorum. Muhtemelen onlarda olmayabilir.
Oyun oynayacak olursan güç modunu yüksek performansa al turbo fan vardır mutlaka. Turbo fanı aç.
Öyle oyun oyna yada donanım gücü gerektiren işlerini yap. Oyun oynamayacaksan güç modunu dengeliye alabilirsin mesela.
En yüksek işlemci durumu diye bir ayar var güç modlarında. Bu yüksek performans güç modunda %100 olsun. Dengelide ise bunu düşürebilirsin.
Mesela %90 %80 yada %70 gibi gibi. Bunu %60 ve altına çok düşürmeni önermem. Eski bilgisayar kullanıyorsan başka tabi.
Bendeki Dengeli modda ve en yüksek işlemci durumu ayarı %50 de. Ama ben oyun oynamıyorum mesela. Normal günlük işler için kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3

@burak35 , teşekkürler dostum.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

İmkan varsa yapabilirsen birtane de laptop soğutucu stand al altına. Usb portu ve içindeki fan sayısı fazla olmalı. Fan hız ayarı olursa iyi olur.
Işıklı mışıklı olursa çok iyi olur. Genişliğide en az 17 inç destekli olmalı. :)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2505 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

root@localhost yazdı: 03 May 2023, 09:29 Benim işlemcide dün birşey farkettim, turbo boost işi ne ayak anlamadım. Kendinden overclock lu mu bunlar yahut çarpanları açık herhalde.

İhtiyaç halinde bir bakıyorum 4 küsür GHZ de çalışıyor.

sitesinden baktım "4,50 GHz'e kadar,"diye bir ibare var. Sanırsam doğru. :?:
Bütün Lenovo IP Gaming 3 ve Region 5 Serisi'nin CPU Saat Çarpanları "AÇIK HALDE" gelmekte.....

Ekran Görüntüsü : (normal durum)

Resim