Bende;root@localhost yazdı: 21 Nis 2023, 20:09 Çok sağol abi. Tavsiyeleriniz gerçekten önemliydi. Benim işimi görür diye düşünüyorum. Gönül isterdi i7 olsun , almışken tam olsun ama hayat işte her şey bir anda olmuyor. Bu dizüstü belki bir hayat getirir bana. Belki kendi forumumla da daha fazla ilgilenme oradan getiri elde etme şansı doğurur.
Dediklerini tek tek uygulayacağım. Evet secure tpm olsa da win10 kuruluyor. Youtube da izledim hemen gelir gelmez usb den win10 kuruyorlar. Win 10 ile gittiğimiz yere kadar giderim. 1607 yapı bunda uçak modunda olacaktır.
Soğutucu alırım ama oyun açmayacağım için önce bir günlük kullanımda bakarım ihtiyaç var mı diye. Çünkü günlük kullanımda fan açmıyor muş bile.! (bilmiyorum-yorumlar öyle diyor)
Bunda gördüğüm kadarıyla çift fan var fakat tek egzoz çıkış var. sol da. Arkada 2 çıkış daha var.
bunun fanları 2 köşeye konuşlandırılmamış.
İnş bu dez avantaj sağlamaz.
Klavye üzerinden bir ve alt taraftan iki çıkıştan havayı alıyor, iki yan taraftan sıcak havayı dışarı atıyor.
Yani
3 x Hava giriş yeri
2 x Hava çıkış yeri
var bende
Doğru'dur, CPU Fanları, normal kullanımda çalışmıyor...Bende oyunlar'da fan sesi dahi gelmiyor.
Normal kullanımda CPU Fanları : 1300 - 1800 RPM devirde
Oyun veya ağır yük altındaki kullanımda CPU Fanları : 1950-2900 RPM devirde dönmekte buna ragmen ses dahi duymuyorsun, duyduğun tek şey soğutucunun pervane sesi (1000 RPM'de dönüyor)
Bir de ;
CPU Fanları elle kontrol etmek istersen;
Klavye üzerindeki Fn tuşuna basılı halde "Q" tuşuna basmalısın.
1.Basma da : CPU Fanları minimum güçte çalışır.
2.Basma da : CPU Fanları otomatik pilota geçer (Levono'ya) duruma göre artar, duruma göre azalır güç...
3.Basma da : CPU Fanları MAKSİMUM GÜÇ'te yani 3000 RMP'de çalışır ama bunu ben tavsiye etmiyorum
Otomatik pilota bırak Fanları