Bugün bilgisayarımı açtım, kendi not defterim olan phpBB web sitesinde (yerel site) notlarımı girerken, Cent Web Tarayıcısının ayarlar bölümünde şöyle bir ifade gördüm
ifadesini gördüm. Öncesi hiç oralı olmadım ama dedim ki kendi kendime ;
Başıma dank etti, "BİRİSİ BENİ GÖZETLİYORDU" Vay arkadaş bir vazgeçmediniz ya dedim kullanıcı verilerinden....Bir dakika bir dakika , ben sıradan bir ev pc kullanıcısıyım, ne alaka bu....
Ama, kararlı idim bu baş belasından kurtulacaktım, zaten kurtuldum da...
Bunu nasıl yaptığımı aşağıya yazıyorum
Kaynak : GOOGLE HELPBir Windows cihazdan Chrome Tarayıcı yönetim politikalarını kaldırmak için Chrome kayıt defteri ayarlarını temizlemeniz ve ardından Chrome Tarayıcıyı yeniden başlatmanız gerekir. Kayıt defterini temizlemeye ilgili ayrıntılı bilgi almak için Microsoft'un dokümanlarını inceleyin.
Kayıt defteri anahtarlarını silme:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Google\Chrome
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Google\Chrome
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Google\Chrome
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Google\Chrome
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Google\Update
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\WOW6432Node\Google\Enrollment
CloudManagementEnrollmentToken adlı değeri kayıt defteri anahtarından silin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\WOW6432Node\Google\Update\ClientState\{430FD4D0-B729-4F61-AA34-91526481799D}
Google Güncelleme'nin önbelleğe alınan bulut politikalarını yazdığı dizini silin:
%ProgramFiles(x86)%\Google\Policies
Kullanıcı, kayıt defterini temizledikten sonra bile bazı üçüncü taraf yazılım ürünleri kayıt defteri ayarlarını sıfırlayabilir. Chrome kayıt defteri değerlerini ayarlayabilecek üçüncü taraf yazılım ürünlerini ve kötü amaçlı yazılımları kaldırdığınızdan emin olun.
Bu adımları tamamlamanıza rağmen Chrome Tarayıcı hâlâ yönetiliyor gibi görünüyorsa profesyonel bir bilgisayar servisine başvurmanız gerekir. Nadir durumlarda, kalıcı kötü amaçlı yazılımlar nedeniyle Windows'un yeniden yüklenmesi gerekebilir.
NOT:
Kayıt defter, anahtarları silinmeye karşı korumalı olduğundan herbir anahtarın üzerindeki izinleri tek tek kaldırın ve sistemi yeniden başlatın.
Ben böyle kurtuldum bu kimliği belirsiz şe....sizlerden.....
NOT:
Bu şe...siz'i kaldırmadan önce web tarayıcısının açılması 10-15 saniye sürüyordu, bunu kaldırdıktan sonra açılma süresi 1,5-2 sn. oldu.Eğer kullandığınız web tarayıcısı geç açılıyorsa hemen bundan şüphe duyun.