Yazma TB Değeri ve sağlığı nedir?cankusa yazdı: 17 Nis 2023, 23:30 https://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd ... p-BD805682
Bunu 4 senedir kullanıyorum maaşallahı var
Dizüstünü ssd ve işlemci ile yükseltiyorum
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2539 kez
Re: Dizüstünü ssd ve işlemci ile yükseltiyorum
- root@localhost
- Gigabyte3

- Teşekkür etti: 3930 kez
Teşekkürler. Hemen liste başı yaptım. Tecrübe tecrübedir.cankusa yazdı: 17 Nis 2023, 23:30 https://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd ... p-BD805682
- cankusa
- Gigabyte1

- Teşekkür etti: 33 kez
Şimdiye kadar tıkır tıkır çalıştı Mısı laptop alınca bunu da aldım mısınin diski ile degiştirdim o gün bugün çalışıyor.TRWE_2012 yazdı: 17 Nis 2023, 23:36Yazma TB Değeri ve sağlığı nedir?cankusa yazdı: 17 Nis 2023, 23:30 https://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd ... p-BD805682
Çok atak anında tepki veriyor cihaz bununla yarış atı gibi.
Buna önce Wın-7 kurdum mısının orjınal diski ile arasında bayagı fark var
Sonra Wın-10 kurdum buda güzel ve hızlı
Sonra Wın-11 kurdum sistem hantalmı hantal bu sistem bana göre degil deyip wın-10 döndüm ara ara Wın-7 geçiyorum.
Şimdilik güzel
- root@localhost
- Gigabyte3

Velhasıl ilk izlenimim çok ahım şahım hız farkı yok. Açılış ve kapanış fark ediyor. Uygulamaların tepkimesi güzel. Basıyon tık açılıyor . Tarayıcılar normalde disk de daha ağır çalışıyor. Arada haliyle daha atak, ama Bu makina ekmeğini yemiş. Boşa para harcadım. Bir miktar daha beni idare edecek artık. İşlemci gelince ne olacak bekliyorum.
Bakalım bu hız olayına sizler neler diyeceksiniz.
Wd black scorpion 7200 rpm , 10+ yıllık hdd , bir iki şeyde ssd yi Solladı. Şaşılır doğrusu.

----------------------
Değerlerde böyle .

hdd vs ssd
---------------------------WD 7200 rpm hdd------------------------------------------

------------------------Wd Green 240GB ssd -----------------------------------------

- Ensatech
- Megabyte2

- Teşekkür etti: 85 kez
16 yıl çıkaran donanım bir 16 yıl daha fiziksel ve kimyasal özellikleri değişen devre bileşenları açısından çok olası değil. Yanına yeni takılacak olan SSD lerin ömrü cihazdan daha kısa sürede dolacaktır.
O bir tarafa SSD ile daha çok ısınan güney çipset ihtimaline karşı pasif soğutma eklemenizi de öneririm.
O bir tarafa SSD ile daha çok ısınan güney çipset ihtimaline karşı pasif soğutma eklemenizi de öneririm.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19852 kez
Bende de 10 yıllık MSI laptop var ve 7200 Rpm HDD ten sonra Samsung SSD taktığımda pek bir fark olmadı lakin SSD de okuma yazma hızları 500 mb/s civarıydı
- root@localhost
- Gigabyte3

Yani dizüstü yakın zamanda gider mi diyor sunuz ? "Ömrü doluyor hatta doldu demek istiyorsunuz."anladığım kadarıyla . Çipset üzerine pasif soğutucu eklerim, teşekkürler. SSD nin ömründen mi götürür bu sistem?Ensatech yazdı: 19 Nis 2023, 00:32 16 yıl çıkaran donanım bir 16 yıl daha fiziksel ve kimyasal özellikleri değişen devre bileşenları açısından çok olası değil. Yanına yeni takılacak olan SSD lerin ömrü cihazdan daha kısa sürede dolacaktır.
- root@localhost
- Gigabyte3

Abi anladığım kadarıyla bu anakart-çipset veri aktarım organları bu iş için eski. Bu pc nin hakkı max 7200rpm Hdd imiş.velociraptor yazdı: 19 Nis 2023, 01:10 Bende de 10 yıllık MSI laptop var ve 7200 Rpm HDD ten sonra Samsung SSD taktığımda pek bir fark olmadı lakin SSD de okum yazma hızları 500 mb/s civarıydı
Kullanalım bakalım aldık artık. En kötü backup disk yaparım.
Açılış kapanış çok hızlı ama.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Bendeki Son Durum Ve Tavsiye
Baracuda Serisi Segate 1 TB Mekanik Disk :

Samsung 256 GB MZ Serisi (Giriş Seviyesi SSD) SSD Disk :

SDD Disk Okuma Ve Yazma Hızları :
Açık Kaynak Kodlu SSD Aracı (bu tavsiye ederim sizlere, en azından diğerleri gibi sağlıktan götürmüyor , sizlere gerçek ölçüm sonuçlarını gösteriyor)
SSD disk üzerinden "TRIM" komutunu eksik etmeyin, eğer TRIM komutunu kullanmayı alışkanlık haline getirirseniz aşağıdaki gibi bir durum/düzen elde edersiniz.

NOT:
SSD ve HDD'lerde (eğer mekanik diskinizin TRIM özelliği varsa) Windows 11 Trim Komutu (MS-DOS)
defrag.exe C: /U /V /G /O /L
defrag.exe D: /U /V /G /O /L
defrag.exe F: /U /V /G /O /L
C ve D = SSD
F = HHD
yada
defrag C: /O
defrag D: /O
defrag F: /O
Windows Disk Birleştiricisinin kullandığı varsayılan kalıbın kendisidir.
yada
PowerSHELL olarak
Optimize-Volume -DriveLetter C -Verbose
Optimize-Volume -DriveLetter D -Verbose
Optimize-Volume -DriveLetter F -Verbose
C ve D = SSD
F = HHD

Samsung 256 GB MZ Serisi (Giriş Seviyesi SSD) SSD Disk :

SDD Disk Okuma Ve Yazma Hızları :
Açık Kaynak Kodlu SSD Aracı (bu tavsiye ederim sizlere, en azından diğerleri gibi sağlıktan götürmüyor , sizlere gerçek ölçüm sonuçlarını gösteriyor)

NOT:
SSD ve HDD'lerde (eğer mekanik diskinizin TRIM özelliği varsa) Windows 11 Trim Komutu (MS-DOS)
defrag.exe C: /U /V /G /O /L
defrag.exe D: /U /V /G /O /L
defrag.exe F: /U /V /G /O /L
C ve D = SSD
F = HHD
yada
defrag C: /O
defrag D: /O
defrag F: /O
Windows Disk Birleştiricisinin kullandığı varsayılan kalıbın kendisidir.
yada
PowerSHELL olarak
Optimize-Volume -DriveLetter C -Verbose
Optimize-Volume -DriveLetter D -Verbose
Optimize-Volume -DriveLetter F -Verbose
C ve D = SSD
F = HHD
- TRWE_2012
- Zettabyte1

root@localhost'a "kullanıcı tecrübesi tavsiyelerim 2023"
SSD Benchmark Ölçüm Aracı olarak bunu kullan en azından diğerleri gibi sağlıktan götürmüyor.
SSD optimasyon aracı:
İşletim sistemini SSD yönünden optimize ediyor böylece , SDD diskinizin ömürü uzuyor
SDD Disk Destekli Sistem Temizleme Araçları :
Windows Store'den yükledim bunu , gerçekten basit bir arayüze sahip ve temizlik modülleri ücretsiz güncelleniyor sistem'e göre (yani kullandığın işletim sistemine göre kendi temizleme modüllerini güncelliyor)
Bu da SSD destekli bir Sistem Temizleyicisi , basit bir arayüz, özelleştirilebilir ayarlar ve ekstra özellik ve araçları var.
Anasayfası : https://kurtzimmermann.com/hdhelp_en.html
Alman panzeri'dir (Alman yazılımı'dır)
PrivaZer for SSD
Windows 7 ve Vista'da kullanmayı alışkanlık haline getirdiğim , dikkatli kullanılmazsa, disk'te yazılımsal bad sektör oluşturma potansiyeline sahip "uzman bir sistem temizlik" aracıdır.Bunu kullanacak olursan 6 ay'da yada 12 ay'da bir kere kullanmanı salık veririm (tavsiye ederim).Çünkü yazılım, diğerlerinden farklı olarak disk üzerindeki ;
MFT (Dosya Ana Tablosu)
USB Bayt Günlükleri
Disk Meta Verileri (başında dolar işareti olan taşınamaz sabit dosyalar)
Sektörler
üzerinde temizlik yapıyor.Neredeyse diski ilk kurulmuş haline getiriyor.Ve daha önceki kurulumlardan kalan artıkları da temizliyor.
Yukarıda TRİM desteği görülmektedir.
Wise Care 365 :
Bunu bir yerden bul...Geliştiricisinin GiveAway Sitesi için özel tanıtım versiyonu, lisans anahtarı içine gömülmüş (bu şekildeki yazılımlara REATİL deniyor)
İçinde yok yok, tam tekbir bir araç.....
Disk Birleştirme Yazılımları :
Bunun için bir yazılım önereceğim ...
Vopt 9.21.1 : Bu yazılım mekanik diskler yapılsa da SDD diskleri de birleştirebiliyor.SDD disklere "SD kart" gibi davranıyor.Bunu, SDD diskin performansı düştüğünde yalnız bir kere kullan ardından ms-dos'tan trim çek disk'e....Performans'ın nasıl artığına şahit olacaksın.Bir'de yazılımın temizleme bölümünü asla kullanma, SSD disk'te ters etki oluşturuyor ve sistemi formatlık duruma sokuyor.
Bu kadar...
Güle güle kullan SSD diskini....

İşletim sistemini SSD yönünden optimize ediyor böylece , SDD diskinizin ömürü uzuyor

Windows Store'den yükledim bunu , gerçekten basit bir arayüze sahip ve temizlik modülleri ücretsiz güncelleniyor sistem'e göre (yani kullandığın işletim sistemine göre kendi temizleme modüllerini güncelliyor)

Alman panzeri'dir (Alman yazılımı'dır)
PrivaZer for SSD
Windows 7 ve Vista'da kullanmayı alışkanlık haline getirdiğim , dikkatli kullanılmazsa, disk'te yazılımsal bad sektör oluşturma potansiyeline sahip "uzman bir sistem temizlik" aracıdır.Bunu kullanacak olursan 6 ay'da yada 12 ay'da bir kere kullanmanı salık veririm (tavsiye ederim).Çünkü yazılım, diğerlerinden farklı olarak disk üzerindeki ;
MFT (Dosya Ana Tablosu)
USB Bayt Günlükleri
Disk Meta Verileri (başında dolar işareti olan taşınamaz sabit dosyalar)
Sektörler
üzerinde temizlik yapıyor.Neredeyse diski ilk kurulmuş haline getiriyor.Ve daha önceki kurulumlardan kalan artıkları da temizliyor.

Wise Care 365 :
Bunu bir yerden bul...Geliştiricisinin GiveAway Sitesi için özel tanıtım versiyonu, lisans anahtarı içine gömülmüş (bu şekildeki yazılımlara REATİL deniyor)
İçinde yok yok, tam tekbir bir araç.....

Bunun için bir yazılım önereceğim ...
Vopt 9.21.1 : Bu yazılım mekanik diskler yapılsa da SDD diskleri de birleştirebiliyor.SDD disklere "SD kart" gibi davranıyor.Bunu, SDD diskin performansı düştüğünde yalnız bir kere kullan ardından ms-dos'tan trim çek disk'e....Performans'ın nasıl artığına şahit olacaksın.Bir'de yazılımın temizleme bölümünü asla kullanma, SSD disk'te ters etki oluşturuyor ve sistemi formatlık duruma sokuyor.

Güle güle kullan SSD diskini....
- root@localhost
- Gigabyte3

TRWE_2012 , abi teşekkürler.
DVD-Rom disk kutusu gelsin birde onla takıp deneyeceğim. Belki biraz daha hızlanır.
İnceleyim, güzel bilgiler paylaşmışsın sağol.
Peki size bir soru ;
Eğer verim alamazsam , Bu ssd yi hanım i3 lü makinaya taksam. Kendime de ;
https://www.n11.com/urun/wd-wd10spsx-1- ... unf-review
https://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd ... p-BD805683
https://www.hepsiburada.com/samsung-870 ... 000018XLEQ
Şu 3 ünden birini alsam
Hangisini önerirsiniz ?
Elimde 2 adet de harici disk kutusu var. Onları da değerlendirmek istiyorum.
Çıkan diskleri de harici disk yapacağım.
DVD-Rom disk kutusu gelsin birde onla takıp deneyeceğim. Belki biraz daha hızlanır.
İnceleyim, güzel bilgiler paylaşmışsın sağol.
Peki size bir soru ;
Şu 3 ünden birini alsam
Hangisini önerirsiniz ?
Elimde 2 adet de harici disk kutusu var. Onları da değerlendirmek istiyorum.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Donanım konusunda benden tecrübeli olanlar sana mutlaka bir cevap yazacaktır, bende donanım bilgisi "kıt".....Ama yazılımsal bilgi gani.....root@localhost yazdı: 19 Nis 2023, 13:42
Peki size bir soru ;
Şu 3 ünden birini alsam
Hangisini önerirsiniz ?
Elimde 2 adet de harici disk kutusu var. Onları da değerlendirmek istiyorum.![]()
![]()
Çıkan diskleri de harici disk yapacağım.
- root@localhost
- Gigabyte3

Tamamdır abi , Sağol.
Benim makine sanki ssd konusunda cırt. Öyle hissediyorum. Eski yapısı itibari ile. Yukarıda arkadaş güney köprüsünden bahsetti, soğutma sağlayamazsam iyice sapıtacak herhalde. Sis çip. Sis anakart .
Benim makine sanki ssd konusunda cırt. Öyle hissediyorum. Eski yapısı itibari ile. Yukarıda arkadaş güney köprüsünden bahsetti, soğutma sağlayamazsam iyice sapıtacak herhalde. Sis çip. Sis anakart .
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Senin durum'un şuna benziyor.root@localhost yazdı: 19 Nis 2023, 13:58 Tamamdır abi , Sağol.
Anadol ya da Murat131'e Ferrari ES600 Motoru takmak.....
- TRWE_2012
- Zettabyte1

Eğer yeni aldığın SSD diskin ömrünün uzun olmasını istersen bu Optimasyon yazılımı (açık kaynak) kullanmalısın.Desteklediği Microsoft Windows İşletim Sistemleriroot@localhost yazdı: 19 Nis 2023, 13:58 Tamamdır abi , Sağol.
Windows 7
Windows 8.1
Windows 10
Windows 11
Hakkında Bölümü :

Bu yazılımı daha yeni keşfettim...Yazılım kullandıktan sonraki sistemin genel hali...
Sistemin açılmasından sonraki 10 dk. sonrası (açılış önceleri %25 ram ve 156 adet işlemle açılıyordu) bu yazılımı kullandıktan sonra %16 ram ve 112 işlem ile sistem açılıyor.Açılma hızı önceleri 21 saniye iken, yazılımı kullandıktan sonra 15 saniye...

Ayrıca bu yazılımı kullandıktan sonra , oyunda (Company Of Heroes Talor Of Valor : BLİTZKRİEG MOD (ağır bir mod bu , güçlü ekran kartı istiyor) FSB Drop olayı (saniyenin onda biri bir zaman aralığında ekrandaki nesnelerin duraksaması olayı) yok oldu
Yazılımın Anasayfası : https://github.com/hellzerg/optimizer