Bakın iddaa ediyorum bu tip yazılımlara gerek yok. İhtiyaç halinde sistem gereksiz gördüklerinin yerine Ram'i o an gerekli olan veriler ile doldurur. Bu vista'dan beri böyle. Sizin sık kullandıklarınız ram e depolanır ki sizin bir sonra ki kullanımınızda disk yerine ordan okunsun diye. Vista dan itibaren sistem bu şekilde gelişti. Xp gibi şişmiyor yeni nesil işletim sistemleri . kullandıkça hızlanır. Vista böyleydi. Sizin kullanım profilinize göre gelişir di.
Örnek de ön belleğe alınmış veri benim sürekli kullandığım dosya ve programlar. Sizler bunları biliyorsunuz zaten. Burası ihtiyaç halinde boşalıyor , sonra ihtiyaç kesilince sistem tarafından tekrar dolduruluyor. İşletim sistemi bizim bir kullanım profilimizi oluşturup sonrasında ona göre davranıyor.
Yani kullanılmayan ram bizden değildir. Bırakın kullanılsın. Siz keyfinize bakın.
Tabiiii artık ssd ler var. Ssd si olan sistemler için pek aşırı fark yok. Ram ile hdd okuması arasında dağlar kadar fark vardı. Ram ile ssd arasında gene vardır lakin çok değildir.