Windows 10 da İnternet Hızını Arttırmak

Windows 10 ile ilgili bilgi paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Windows 10 da İnternet Hızını Arttırmak

Mesaj gönderen burak35 »

Merhaba. Adsl den Fiber e geçmiştim. Eskiye göre internetim biraz daha hızlı. Fakat hız testlerinde hızımın belli bir noktada takılı kaldığını gördüm.
Sistemimi kurcalarken bir ayarı yanlış yapmış olabileceğimi düşünürek değiştirdim. Ve neticesinde internet hızımda biraz daha iyileşme oldu.

Görsellerle örnek vererek anlatmak isterim.
Sağ alttan İnternet ikonumuza tıklayıp Ağ listesini gösterelim. Burada en üstte bağlı olduğumuz Kendi Ağımız var.
Kırmızı ile işaretlediğim özellikler yazan yere tıklayalım.
Resim

Aşağıdaki gibi beyaz bir ayar sayfası açılacak. Burada kontrol etmemiz gereken kısım "Ağ Profili" Yazan yer.
Ben bu ayarı neden "Ortak" olarak seçmişim bilmiyorum. Fakat bu ayarı değiştirdim. Sizinde kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Sonra Alttaki "Özel" yazan ayarı seçip, Ayarı Ortak tan Özel e alıp çıktım.
Resim

Bu işlemlerden sonra kullandığınız programları açın. Mesela Ben tarayıcım iron ve player ım Vlc yi açtığımda,
Windows un Firewall ı bana Bu program internete erişmek istiyor izin veriyormusunuz diye pencere gösterdi.
Ben çıkan pencerede her iki kullandığım programada izin verdim. Ve tekrar aç kapat yapınca artık firewall programlara uyarı vermedi.

Bu Ayar "Ortak" olarak seçiliyken Download hızım genelde 25 Megabitti. Upload hızım ise genelde 5 6 Megabit kadardı.
Konuda paylaştığım ayarı değiştirince Download Upload hızlarım böyle oldu.
Download 25 Megabit in biraz üstünde, Çok fazla artış yok gibi, Ama Upload Hızım ise 5 6 Megabitlerden 12 Megabitlere kadar çıktı.
Hatta Google Drive a Dosya yedeklerken Upload hızımın biara 17 18 Megabitlere kadar çıktığını bile gördüm.
Resim

Sizlere tavsiyem mutlaka bu ağ profili ayarını kontrol etmeniz. Benim Windows 7 den Windows 10 a geçmem biraz sıkıntılı oldu.
Aynı şekilde Adsl den Fiber e geçmemde yine biraz sıkıntılı olduğu için, Galiba bu ayarı dikkat etmeden alelacele böyle seçmişim.
Artık İnternetiniz bi tık daha hızlı. Ve en önemliside Upload hızlarınız çok düşmeyecek biraz daha hızlanacak ve Uploadlarınız Daha kısa sürecektir.
İyi geceler.
Kullanıcı avatarı
plasnisa
Bit
Bit

Re: Windows 10 da İnternet Hızını Arttırmak

Mesaj gönderen plasnisa »

Hat Modu VDSL2 henüz fibere geçmedim. Modem frekansı 2.4 GHz bağlantı sayılarını dikkate alacak olursam eskiye göre daha iyi oldu. Download hızım biraz yükseldi ping düştü (8ms) jitter(4 ms) Bilgi için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Teşekkürler. Hoşgeldiniz. Hız birazda donanıma bakıyor tabi. Benim kullandığım laptop yaklaşık 15 sene öncesinin teknolojisi ile üretilmiş bir cihaz.
2010 üretimi bir casper nirvana serisi kullanıyorum. Haliyle Modemimde 5 ghz bağlantı desteği olmasına ve gösterge ışının yanmasına karşın,
Bilgisayarım anca biraz daha eski teknoloji olan 2.4 Ghz bağlantıyı destekliyor ve kullanıyor. Bunların yanında update i durdurmak,
Sürekli kendini güncelleyen yazılımlar varsa kaldırmak, Torrent gibi uygulamalar varsa kaldırmakta işe yarayabiliyor az da olsa.
Kullanıcı avatarı
cankusa
Gigabyte1
Gigabyte1
Teşekkür etti: 33 kez

Mesaj gönderen cankusa »

burak35 yazdı: 10 Nis 2023, 18:06 Teşekkürler. Hoşgeldiniz. Hız birazda donanıma bakıyor tabi. Benim kullandığım laptop yaklaşık 15 sene öncesinin teknolojisi ile üretilmiş bir cihaz.
2010 üretimi bir casper nirvana serisi kullanıyorum. Haliyle Modemimde 5 ghz bağlantı desteği olmasına ve gösterge ışının yanmasına karşın,
Bilgisayarım anca biraz daha eski teknoloji olan 2.4 Ghz bağlantıyı destekliyor ve kullanıyor. Bunların yanında update i durdurmak,
Sürekli kendini güncelleyen yazılımlar varsa kaldırmak, Torrent gibi uygulamalar varsa kaldırmakta işe yarayabiliyor az da olsa.
İnternet hızını artırmak için resimdeki ayarları deneyebilirsiniz

https://i.hizliresim.com/p5afy7g.PNG
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Teşekkürler. Bu ayarı biliyorum. Win 7 de gpeditten değiştirirdim.
Windows 10 a geçince registry den script ile değiştirdim aşağıdaki konudaki gibi.
https://www.sordum.net/1124/ayrilabilir ... aldiralim/
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19732 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Aaa bu konuyu iyi hatırlattın , bunun öne çıkan görselini yenileyip öne çıkartayım bari
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3

Mesaj gönderen burak35 »

Gpedit kullanmayı pek sevmediğim için script kullandım ben. Arasıra böyle tembellik yapıyorum. :d :v