flash bellek virüsten koruma

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte3
Kilobyte3
Teşekkür etti: 2 kez

flash bellek virüsten koruma

Mesaj gönderen Email Bot »

selamın aleyküm kolay gelsin 256 gb sandisk extreme pro flash belleğim var teknik servis işi ile uğdaşıyorum taktığım bilgisayarlarda virüs olup olmadığını doğal olarak anlayamıyorum önerisiniz nedir lisanslı kaspersky kullanıyorum
Kullanıcı avatarı
BlueLife
Kilobyte1
Kilobyte1
Teşekkür etti: 53 kez

Re: flash bellek virüsten koruma

Mesaj gönderen BlueLife »

Selam, birden fazla seçenek mevcut.

1 - Flash belleğin dosya sistemini NTFS olarak ayarlayıp, NTFS erişim izinleriyle falsh belleğe dosya yazılamasını engelleyebilirsiiz.
Bunun için ufak bir programımız vardı. Tabi bu işlem manual olarakta yapılabilir.
https://www.sordum.org/8117/ntfs-drive-protection-v1-5/

2 - Flash bellekte boş alanı full dolduran (boş alan bırakmayan) bir yöntem de vardı. Flash bellek komple dolu olduğu için yeni veri yazılamıyordu.
Lakin virüs flash bellekten bir şeyler silip boş alan yarartırsa, bu yöntem işe yaramayacaktır.

3 - Flash belleğin chip güncelleme programlarıylda bir iso dosyasını flash belleğe yazdırıp bunu CD-ROM gibi kullanabiliyorduk. Flash belleği takınca bilgisayarımda cdrom ve kalan kısım normal flash bellek gibi kullanılabiliyordu.
Lakin bu işlemlerde nadirde olsa flash belleğin zarar görme olsılığı vardı.

Kısaca en mantıklısı NTFS erişim izinleriyle flash belleğine veri yazılmasını engellemek. Ben bu şekilde kullanıyorum ve virüs derdim yok.

Not: NTFS erişim izinleri ayarları gibi flash bellekte veri işlemleri yaparsanız, flash belleği traydaki (saatin ordaki) icondan güvenle çıkartmayı unutmayınız. Veri yazım işlemlerinden sonra flash belleği direk çekerseniz çok nadirde olsa flash bellek veyahut içindeki dosyalarınızda sorun yaşayabilirsiniz.