Ansızın yaşanan kernel panic hatasından dolayı dengeli sistemim aniden çöküverdi.(yıl olmuş 2023, Windows Çökmesinden bahsediyoruz, ya uyuz oldum bu cümleme.....!!!
Her neyse....
Bu sefer sistemi SSD yerine HDD üzerine kurdum....Bu sefer de 90 ila 120 sn. varan açılış hızları ile karşılaştım.Pişman oldum resmen ama geri de dönmedim.Nasıl olsa eski sistemimden alışkındım bu hallere...
Bir süre sonra bu lanet olası Home'in ksıtlamaları beni bunaltmaya başladı.....
Dedim ki bu kısıtlamanın nasıl aşıldığını cepten(netten) araştırayım illa bir kod parçası, betik dosyası bulunur diye düşündüm ve tam da düşündüğüm gibi oldu.
Yabancı bir web sitesinde(superuser.com) bir kullanıcı da aynı benim gibi bu sorundan dert yanmış...Sorduğu soru karşılında tam 5 yanıt almış...Ben beşinci yanıtı uyguladım ve başardım.Ekran karşında , Windows sürümleri karşıma geldiğinde, bendeki (yüzümdeki) mutluluğu görmenizi isterdim.Sanki resmen, dünya gezegeni istila etmiş kadar (zafer kazanan bir komutan gibi mağrur....) sevindim.Ve en az bir-iki dakika kahka attım ve ağızım dan şu mısralar döküleverdi.
Çünkü Windows'u yendik o anlarda
Ben ezelden beri hür yaşadım Hintli Nattaha....!!
Hangi zalim CEO bana engel olacakmış hür pc kullanmama
Üzerine basar geçerim, dönüp de bakma asla ....
1.Boş bir not defteri açın...
2.Boş sayfanın
birinci satırına : [Channel] yazın...
ikinci satırına : Retail yazın...
3.Şimdi sayfayı Farklı Kaydet ile
Dosya Türü : Tüm dosyalar
Dosya Kodlaması: UTF-8
Dosya adı : ei.cfg
4.Masaüstünde oluşan bu yapılandırma dosyasını Önyükleme USB Flash Bellekteki Source (kaynak) dizinin içine kopyala-yapıştır ile atın.
5.Kısıtlama gitti, yaşasın özgürlük...!!!!
SONUÇ:

Görüşmek dileği ile "BABA" kaçar...... (Uzun bir net girmeme dönemine giriyorum)