SSD'lerde "Windows Takas Dosyası" Ömürden Çalıyor...!

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2738 kez

Re: SSD'lerde "Windows Takas Dosyası" Ömürden Çalıyor...!

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

burak35 yazdı: 06 Ara 2022, 18:40 Birşey alınacaksa çok beklemenin alemi yok. Doğru demiş tabikide. Malesef herşeyin fiyatı artıyor. Ben Ssd almak için para biriktirmiştim.
Zar zor güç bela 150 Tl kadar kıyıya köşeye sakladım. Tam o sıralarda Gigabyte ın 120 lik Ssd si 140 Tl lere kadar düşmüştü.
Sonra bir sebepten o parada gitti. Malum borç harç masraf falan. Sonrada boşver idare ederim dedim. Bu seferde benim laptop sapıttı.
Önce ekran kartı sorunu sonra ısı sorunu derken Servislik oldum malesef. Daha önce laptopta açmadığım için birşey yapamadım.
Yoksa masaüstü olsa hertürlü hallederdim. Daha önce kendi masaüstü bilgisayarımda birçok sorun vardı ve hemen hemen hepsini çözdüm sayılır.
Saat tarih hep yanlış gösteriyordu geri kalıyordu. Kasayı yan yatırıp pili söküp atladım dolmuşa indim çarşıya. Bir saatçiden pil aldım 5 Tl ye.
Sonrada taktım pcye. Saati tarihi ayarladım. Artık geri kalmıyor yanlış göstermiyordu. Sonra bilgisayarıma tıklayınca bozuk Disket Cdrom görünüyordu.
Onlarıda o zamanlar Biosun B sinden anlamadığım halde tamamen ingilizceme güvenerek Biosa girerek Disable yaptım.
Çünkü yanlışlıkla Diskete yada Cdroma tıklarsam donuyordu Pc. O donanımlar bozuktu bende. Sökmeme rağmen var gibi görünüyordu.
Sonrası kolay Zaten İdeden kurtulup Sataya geçtim. Diskleri yeniledim Rami Arttırdım. İşlemcisinide Celerondan Pentiuma yükseltmişti amcam.
Ama laptop böyle kolay dğeil işte. Açmak dert, Kapatmak dert. Daha önce laptop açmadığım için uğraşamadım. Bi yakınımda yardımcı oldu sağolsun.
Kendi servisine yönlendirdi. Baya bi yardımcı oldular. En azından ısı sorunu çözüldü. Eskiden 105 Derece görüp kapanan Laptop,
Artık 30 40 derecelerde çalışıyor ve hiç kapanmadı ısıdan. Millet gülüyordu serviste hiç termal macun yenilemedinizmi diye :D
Yahu kardeşim daha önce laptop hiç açmamışım ki? :D Evim zaten şehirin dışında elimde malzeme ekipman bile yok tornavida bile yok.
Neyse bir şekilde çözdük sorunları şuan ihtiyaçlarım; 4 Gb ram, Mümkünse Sata3 arayüzlü bir Hdd, Bulabilirsem Klavye çünkü çok kötü durumda.
Tuşların yarısı basmıyor, Yazarken acayip zorlanıyorum. Hatta A ve E gibi Tuşlar sürekli yerinden çıkıyor. Birde monitörle batarya.
Bulabilirsem bunları taktırıcağım. En önemliside Ram. Günümüzde Ram ihtiyacı gitgide artıyor çünkü. Yazılımsal çözümlerde bir yere kadar malesef.
Normalde Chrome bile kullanmayalı 10 sene oluyor hep alternatiflerle idare ettim. 50 ye yakın tarayıcı kullandım.
En az işlemci ve ram kullanan slimjetti. Yaklaşık 5-6 sene kullandım. Tabiki Ssd ye yazma sorunuda var Slimjetin malesef.
Geliştiricisine bildirdim ama düzeldimi bilmiyorum. Birden srware iron kullanıyorum. Bence 1 numara bu tarayıcı. Chromedan sonra ilaç gibi geldi.
Chromeda yaşadığım hiçbir sorunuda yaşamadım. Tabi her ne kadar yazılımsal çözümler bulsakta donanım yükseltmek çok önemli ve kaçınılmaz.
O yüzden para imkan varsa alabildiğiniz kadar yeni teknoloji ürün vs almaya bakın. Ben kullanamıyorum, Bari sizler kullanın. :(
Benim durumun senin maddi durumundan farklı değil.... Hedeflediğim donanımı hemen değil para biriktirerek alabilmekteyim...

Eğer gerçekten hızlı bir tarayıcı arıyorsan "palemoon web tarayıcısını" dene...Maksimum ram kullanımı 256 MB....Firefox sürüm 17'in kaynak kodlarından geliştiriliyor.Güncel tarayıcı ve bende şuan kurulu....
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10586 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Pale moon u araştırmıştım biraz. Genel olarak güzel ve iyi bir tarayıcı deniyor. Biara onuda deneyeceğim.
Benim için önemli olan içine Reklam engelleyici kurulabilmesi. Eğer ublock origin kurulabiliyorsa kullanabilirim ve işimede yarar.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2738 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

burak35 yazdı: 06 Ara 2022, 19:25 Pale moon u araştırmıştım biraz. Genel olarak güzel ve iyi bir tarayıcı deniyor. Biara onuda deneyeceğim.
Benim için önemli olan içine Reklam engelleyici kurulabilmesi. Eğer ublock origin kurulabiliyorsa kullanabilirim ve işimede yarar.
Resim
Windows Vista Zamanından Kalma DockBar yazılımı (o zamanlar çok popülerdi bu dockbar yazılımları)

Resim
Yukarıdaki ekran görüntüsünde sol da web tarayıcının kullandığı ram kullanımı 237 MB ve işlemci kullanımı %2 (diğer değerler sistemin toplam ram ve ortalama cpu kullanımı)
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Pale moon deneyeceğim teşekkürler. :arrow:
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 85 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

burak35 yazdı: 05 Ara 2022, 16:48 Disk belleği dosyasının yerini değiştiren daha önce varmı bilmiyorum. Varsa bile ben görmedim daha önce. Kullanıbilirmi?
Yavaş disklerimi rahatlatmak için hızlı disklere alarak testler yapmıştım artısı oldu tabi lakin.Kernel yapısı gereği sistem diskinde 600Mb civarı kadar dosya olmadığında BSOD dumplarını alamıyor.

Mavi ekran aldığımda analizlerini yapamamıştım bu dumplar oluşmadığı için. C de takas dosyası bırakmak gerekebiliyor az da olsa. Altın oran da mantıklı görünüyor. Zaten bellek 16Gb üzeri ise takası min 444 e kadar indirebilirsiniz.
Burada olabilecek risk ram dolar ve taşarsa sistem görüntü kesecek lakin çalışmaya devam edecektir.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Ensatech ben sanırım yapamam bunu, Benim hem anakartım sata 2 hemde Hdd sata 2, Yapsam bile yavaşlar galiba sistem.
O değilde bende Bsod görünce aklıma geldi, Bende Minidump klasörü yok. Acaba Disk temizleme yüzünden uçmuş olabilir mi ki?
Kullanıcı avatarı
Ensatech
Megabyte2
Megabyte2
Teşekkür etti: 85 kez

Mesaj gönderen Ensatech »

Olabilir disk temizlemenin bile kapsamlı komutu olan /sage run n ile hata dökümlerini silebiliyorsunuz.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Ensatech yazdı: 12 Oca 2023, 23:55 Olabilir disk temizlemenin bile kapsamlı komutu olan /sage run n ile hata dökümlerini silebiliyorsunuz.
Evet arasıra disk temizleme açıyorum. Ondan galiba teşekkürler.