Windows 11 Not defteri sekmeli görünüm özelliği

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21607 kez

Windows 11 Not defteri sekmeli görünüm özelliği

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

bir tesadüfi tweet, Microsoft'un en son Windows işletim sistemi için başka bir özellik hazırladığını ortaya çıkardı. Gönderi, özellikle Dosya Gezgini'nde kullanıma sunulduktan sonra özelliği alacak bir sonraki Windows uygulaması olacak olan Not Defteri'ne sekme (ribbon) özelliği geldiğini açığa çıkardı.

Dosya Gezgini sekmeleri , Windows 11 22H2 Güncellemesinin en yeni detaylarından biridir . Yerleşik Windows uygulamasının kullanımını kolaylaştırdığından, özellikle çok fazla gereksiz pencere açmadan farklı konumlara erişmeyi kolaylaştırır. Hiçbir resmi duyuru yapılmadı, ancak Microsoft'ta kıdemli bir ürün yöneticisi tarafından silinmiş bir tweet bunu doğrulayabilir. Çalışan, "Windows 11'deki Not Defteri'nde artık sekmeler var!" ancak tweet sadece birkaç dakika yayında kaldı.

Bununla birlikte, meraklılar, "Özellikleri tartışmayın veya ekran görüntüsü almayın" yazan bir uyarı ile "Gizli" olarak etiketlenen gönderideki özelliğin ekran görüntülerini alabildiler. Şu an itibariyle, henüz Windows Insiders tarafından kullanılamıyor, bu da test kullanıcılarının muhtemelen 2023'te alacakları yeni özelliklerden biri olduğu anlamına geliyor.

Kaynak:
https://mspoweruser.com/windows-11-note ... ting-tabs/
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10635 kez

Re: Windows 11 Not defteri sekmeli görünüm özelliği

Mesaj gönderen burak35 »

Sistemin stabilitesini bozmasınlarda. Gerisi önemli değil bence. Birde sürükle bırak geri gelmeli. Hala bekliyor insanlar.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 295 kez

Mesaj gönderen burakhi »

Hey gidi yaw bu kadar kütük olunurmu normalde yıllar önce yapılabilecek, bilinen, uygulanan şeyleri yapıyorlar . . .

Şöyle harbi iş gören bir şey yok ortada anca donanıma yüklenip üretici firmalar ile birlikte milleti yolma peşindeler.

Bilinçli yapılan bir şey belli ama bu kadarda geriden gelinmez ki

Ne bileyim
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Microsofttaki Windows ekibinin komple kovulması gerekirdi. Hintilerle bu iş olmaz , yürümez
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen burakhi »

Hint önceside böyleydi hocam he şuan daha yoğun olabilir ama eskidende çok kapalıydılar.

Artık zorlarınamı gidiyor biz nasıl akıl edemedik hesabı, lisans para olaylarımı var vaya bir staratejimi bilmiyorum

Soru; Xp zamanında bu Hint olayı varmıydı?
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Win 7 ye kadar Bill gates vardı. Hintliler yoktu. Win 8 den itibaren Bill gates bıraktı.
Satya Nadella ve hintliler yaklaşık 10 sene kadar önce microsoftta Aktif rol almaya başladılar diye biliyorum.
Adamlar kafaya koymuş. Sistemlerimizi kemire kemire eritecekler. Win 11 Kaynak Tüketimi hala çok ama çok yüksek. İşlemciyi hiç boş bırakmıyor.
Rami adeta sömürüyor. Masaüstü ve yeni dizüstüler için sorun pek olmasada, Benimki gibi eski donanımlı cihazlar için çok riskli gibi şuan.
Umarım birgün Win 11 kullanmak zorunda kalmam. O göz kanatan arayüzüne bile katlanamıyorum. Performansı Gizliliği geçtim konfor bile sıfır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4

Aynen öyle , Hintlilerle hiçbir şirketin başarılı olma şansı yok , sebebi ise basit ; KAST sistemi , adamların inanışı APTALCA ve bundan kurtulamadıkları sürece , Hiçbir kuruluşta çalıştırılmamaları gerekir. Ki ülkelerindeki bu dram sona ersin

Vaybe yıl 2009
viewtopic.php?p=236716
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Tarkan abi o kadar "Haklısın" ki. Bunlardaki Kafa yapısı, zihniyet, Kötü. Empati bile yok. Adamlar halen daha kullanıcıları görmezden geliyorlar.
Bunların el attığı herşey berbat oluyor. Aynı iso dosyasını Mega ya yüklüyorum birkaç saate kalmadan hızlıca yükleniyor. Upload hızıda yüksek ayrıca.
Fakat aynı iso dosyasını yine bu sefer Google Drive a yüklüyorum, Yükleme süresi arttıkça artıyor, Hatta 3 4 saate aynı isoyu anca yükleyebildi.

Drive Youtube Gmail hemen hemen birçok hizmette sorun var. Drive download upload çok yavaş. Youtubeda önüne gelen müziği kaldırıp dururlar.
Gmail daha bir buçuk sene önce indirip şuan kullandığım tarayıcıyı beğenmez. Tarayıcınız güncel değil der sol alttan bildirim gösterir. Kafayı yemişler.
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3978 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Benciller. ''" adiler "" Tarayıcı ayırmak nedir ? Bende firefox esr yi yükledim vistaya, adblock tarzı eklentiler yüklenmiyor. Yeni bir sürüm istiyor ,ulen kurulsa onu kuracam zaten. Esr yi babamın hayırına mı kurdum. iron browser da olmadı :) chrome for xp/vista var ona bakıcam birde.

Birde yeni bir win7 kalıbı indiriyorum, bir iki win7 versiyonu da deniyeyim.

Elimde ;
bir adet el değmemiş win7 pro sp1 msdn var
bir adet Win7_Pro_VL_17.05.2022_AIO_Guncel
bir adet Win7_Ult_11.08.2022_AIO_Guncel

şimdi birde buradan esatiz in önerdiği win7 ultimate i indiriyorum. onu da deneyim.

Fırsat bu fırsat bunlara da bakayım ): nasılsa geri vista kurulum yarım saatte hazır oluyor.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Güzel kardeşim. Tarayıcıyı daha indireli 2 yıl bile olmadı. Temmuz 17 de geçtim Windows 10 a. Google Drive ve hintliler o kadar art niyetliler ki.
Amaç en son tarayıcıları yada programları "Zorla" yükletmek. Sonrada işlemci ram disk kullanımı fırlayacak.
Sonundada bunlar yetmeyeceği için kullanıcı gidip bir ton masraf yapacak. Sonra gidip Ram Ssd alacak. Bende biliyorum Ram Ssd almak iyidir.
Önemli ve gereklidir. Donanım elbette herkes yükseltmeli ve yükseltsinde zaten. Ama mesele bu değil. Mesele çok başka.
Millette para varmı durum imkan varmı? Hiç düşünen yok.

Yahu En dandik kronik sorunu olmayan Ssd Şuan "Samsung 850 evo 120 Gb" ve fiyatıda inanırmısın Hala 390 Tl. Ki bence daha ucuz olması lazım.
Ha şimdi diyebilirsin, Daha ucuzu yok mu? Elbette var, Ama ne kadar iyi ne kadar işe yarar, Çoğu adı sanı belli olmayan markalar.
Kiminde okuma yazma değerleri yok, Kiminde İops değerleri yada Tbw değerleri yok. Kiminde Toolbox veya Firmware yok.
E hal böyle olunca? İnsanlar nasıl inanıp güvenip alsın. Sonuçta ürün ortada yani. Bugün bi ram alsam o bile 250 300 Tl.
Topla şimdi ikisini fiyat arttıkça artıyor. Oluyor sana 500 600 hatta 700 800 Tl. Çünkü bunlarında fiyatları sürekli değişip değişip duruyor.

Düşünün bir tarayıcı zorlaması bile işi nereler getirdi. Domino Etkisi gibi. Akıl fikir mantık sıfır adamlarda. Diktatörlük gibi birşey bu.
Ben sırf bu kadar sorunla sıkıntıyla boğuşmamak için kaldım Windows 7 de. Yoksa bizde biliyoruz Yükseltip Win 10 yapalım.
Ama sorun sıkıntı yaşayacağımı düşünerek hep öteledim. Sistem olarak her zaman Win 7 öneririm.
64 bit ve home premium Win 7 inan fazla fazla işini görür. 10 numara sistem zaten.
Ha microsoft destek kestiği için belki sorun sıkıntı yaşayabilirsin. Ama onunda kolayı var.

Bulursun Bi Güncelleme entegreli Win 7 bakarsın keyfine. Ben güncelleme entegreli Win 7 de kullandım. Hiç bi sorun sıkıntıda yaşamadım şimdiye kadar.
Satya nadella hintliler ve microsoft küçük hesaplar peşinde koşmaktan başka birşey bilmiyor. Herkes Saf ta bi kendileri akıllı zaten.
Aslında Mesele hem donanımların aşırı pahalı olması, Hem biraz eski donanımlarsa zor bulunması, Hemde kullanıcıların görmezden gelinmesi.
Tabi bu süreçte sistemlerde hakimiyetin düşürülmeside cabası. Güncellemeye zorlamak nedir ya ? Mecbur muyum ? Zorunda mıyım ?
Kullanıcı avatarı
root@localhost
Gigabyte3
Gigabyte3
Teşekkür etti: 3978 kez

Mesaj gönderen root@localhost »

Kesinlikle kelimesi kelimesine haklısın.

Bu microsoft ile kalmıyor, linux tarafında keza aynı. Benim donanımı bitirdiler. 100 den fazla kalıp denedim, yeni kernel ile . kurulamıyor. makina donuyor. hard reset gerektiriyor. hepsinde kilitleniyor. denemediğim linux dağıtımı kalmadı.

Hepsinde mevzu aynı , kullanıcıyı yeni pc almaya itelemek.
Kullanıcı avatarı
burakhi
Kilobyte4
Kilobyte4

Mesaj gönderen burakhi »

Sanırım bu olaylar birazda yeni nesilden ve imkanlardan kaynaklanıyor.

Eskiden yazılımcılar sınırlı donanım olduğu için kılı 40 yarardı en optimize şekilde yazarlardı

Yeni nesilde bu sorun yok + hazır kütüphaneler var.

Mesela web sitesi için tasarımcı bir açılır menüde jquery kütüphanesi kullanılıyor bu kütüphane 150..250kb halbuki ek dosya olmadan 3 satır script kodu ile çözerdi site daha hızlı yüklenirdi ama hazır ve kolay

kütüphane var + internet eskisinden çok daha hızlı ne gerek var kasmaya

Eskiden dialup up bağlanırdık tasarımcılar her şeyi optimize ederdi detaylı uğraşmazsa hız azdı site çok geç yüllenirdi

Pc program vb içinde böyledir büyük ihtimal eeee birde bilinçli olarak bu isteniyorsa o zaman işler dahada kolay :-D
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2772 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Resim

Bu bana ünlü bir Türk Sinema Flim'in de Ayşen GURUDA ile Şener ŞEN'in arasında geçen replik seneryo sözünü anımsattı...

Ayşen GURUDA..

Dur, rahat dur...Annem dedi ki ... "GÖSTER AMA ELLETME..."

Şener ŞEN

Ama bu böyle olmaz ki bak aşkından İTFAYECİ oldum....
Kullanıcı avatarı
zirvedeneme
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 71 kez

Mesaj gönderen zirvedeneme »

Vay be, ne kadar büyük bir özellik. Gelmişiz 2022 yılına. Anca mı yapmışlar bunu. Şaka mı bu?
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4

Mesaj gönderen burak35 »

Bakalım yenilik adı altında daha başka hangi saçma ve gereksiz şeyler ekleyecekler sisteme.
Aynı tas aynı hamam devam ederler büyük ihtimal.