Bilgisayar ısınıyor ve Fan sesi çıkmıyor

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 2 kez

Bilgisayar ısınıyor ve Fan sesi çıkmıyor

Mesaj gönderen Email Bot »

Bilgisayarımı yanlışla tozlu bi yerde bikaç saat bekletim ondan sonra hatırladım gittim aldım bilgisayarı kullanıyom ama bilgisayar hem hızlı ısınıyor hemde fan ses çıkarmıyor yardım edermisiniz ?
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 21135 kez

Re: Bilgisayar ısınıyor ve Fan sesi çıkmıyor

Mesaj gönderen velociraptor »

Tozlu bir yerde birkaç saat beklemesi pek bir etki yapmayacaktır , elbette ortam çok çok tozlu ise durum değişebilir. Fanın çalışıp çalışmadığını kontrol edin bunun için Speed Fan gibi yazılımlar yardımcı olabilir
https://www.almico.com/sfdownload.php
Ayrıca tozların temizlenmesi konsuunda aşağıdaki makale de işinize yarayabilir.
https://www.sordum.net/57852/laptopun-i ... igi-yapin/
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte4
Zettabyte4
Teşekkür etti: 10513 kez

Re: Bilgisayar ısınıyor ve Fan sesi çıkmıyor

Mesaj gönderen burak35 »

Birkaç saat tozlu ortamda kalmakla normal şartlarda bilgisayar etkilenmez.
Ama bilgisayarın bırakıldığı yer mesela Depo yada Bodrum gibi çok aşırı tozlu bir yer ise, Belki etkilenmiş olabilir bir ihtimal.
Muhtemelen fan bağlantısında falan sorun olabilir belkide.

Ben olsam şöyle yapardım. Arabaların içlerini temizlemek için satılan küçük el süpürgeleri var onlardan alırdım bir tane.
Sonra cihazın bataryasını söker arka kapağı açar anakarta elle temas etmeden üzerinde ne kadar toz toprak varsa el süpürgesi ile çekerdim.
Fanıda yapabilirsem söker temizlerdim. Bağlantısını kontrol ederdim. Sonrada termal macunlarını yenilerdim.
Büyük ihtimal sorun çözülür diye düşünüyorum. Fan hiç çalışmıyorsa bozulmuş olabilir. Yapabiliyorsam netten bulup yenisini almaya çalışırdım.
Bunlar sorununuzu çözer umarım. Sonrası zaten kolay. Sistemi düzenlemek boştaki ısı artışınıda azaltacaktır. Mesela telemetrileri durdurmak gibi.