Macbook bilgisayarlardan hangisini önerirsiniz

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 1 kez
İletişim:

Macbook bilgisayarlardan hangisini önerirsiniz

Mesaj gönderen loveme »

Kod: Tümünü seç

https://www.tvt.com.tr/urun/myd82tu-a-macbook-pro-13-3-inc-m1-8c-8gb-ram-256gb-ssd-uzay-grisi?ref=akakce&v=1.6
Bu nasıl
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2521 kez

Re: Macbook bilgisayarlardan hangisini önerirsiniz

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

loveme yazdı: 29 Ara 2022, 21:16

https://www.tvt.com.tr/urun/myd82tu-a-macbook-pro-13-3-inc-m1-8c-8gb-ram-256gb-ssd-uzay-grisi?ref=akakce&v=1.6
Bu nasıl
teşekkürler
Bırakın öyle bilinmeyen web köşelerini....Aşağıdaki bağlantıya bakınız....(Güvenilir Bilgisayar Satış Mağzalarından yerinde giderek cihaz alın)

https://www.vatanbilgisayar.com/apple/notebook/
EK BİLGİ :

Apple Notebook

Apple’ın ürettiği dizüstü bilgisayarlar, MacBook olarak adlandırılmaktadır. Macbook Air ve MacBook Pro olarak 2’ye ayrılmaktadır. MacBook Air, günlük kullanımlar için tercih edilirken, MacBook Pro yüksek performans arayan kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

MacBook Air, İOS işletim sistemine sahiptir. MacBook Air, genel olarak 4 GB ya da 8 GB Ram kapasitesinde üretilmektedir ve Ram kapasitesi arttırılmamaktadır. Bunun sebebi Ram’lerin anakart ile bütünleşik bir şekilde çalışmasıdır. MacBook Air’ler de SSD teknoloji kullanılır ve okuma ve yazma hızları oldukça yüksek performans sağlamaktadır. MacBook Pro ile kıyaslandığında daha ekonomik olan MacBook Air, çok yüksek performans beklentisi olmayan kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir.

MacBook Pro Ram kapasiteleri genel olarak 8 GB veya 16 GB olarak değişiklik gösterebilmektedir. Resim, video, grafik tasarım gibi programları yoğun olarak kullanan kullanıcılar için tasarlanmıştır. Yüksek işlemci gücüne ve performansa ihtiyacı olan kullanıcılar tarafından birçok ülkede tercih edilmektedir.

MacBook ekran boyları 13 inç, 13.3 inç, 15 inç, 15.4 inç olarak değişiklik göstermektedir. Core i5 ve Core i7 gibi işlemci teknolojisine sahip MacBook’lar, yüksek görüntü kalitesine ve zarif bir görünüme sahiptir.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Macbook air hangisi macbook pro hangisini önerisiniz.

Perfoemans açısından sanırım pro olan daha iyi

Normal windows bilgisayarlara göre zorluk yaşar mıyım bana ne gibi bir artısı olur.

Daha çok yazı için ,seminer için düşünüyorum
Eğitim için

Birde harici hdd almam gerekir mi?
En uygun nereden satın alabilirim?
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

loveme yazdı: 29 Ara 2022, 23:19 Macbook air hangisi macbook pro hangisini önerisiniz.

Perfoemans açısından sanırım pro olan daha iyi

Normal windows bilgisayarlara göre zorluk yaşar mıyım bana ne gibi bir artısı olur.

Daha çok yazı için ,seminer için düşünüyorum
Eğitim için

Birde harici hdd almam gerekir mi?
En uygun nereden satın alabilirim?
teşekkürler
Eğer bir kere alacaksan Pro versiyonunu 16 GB olarak al ömür boyu kullan.Windows'a göre biraz zorluk çekersin, çünkü dosya sistemi ve yapısı aynısının tıpkısı GNU-Linux sistemlerine benzer.Ama birkez alıştın mı? Windows'u gözün görmez olur.Oyun için ideal değildir.Ama Multimedya ve Ofis için biçilmiş kaptan'dır.

Yukarıda verdim ya ...VATAN BİLGİSYAR'dan... almalısın.Ve bizaat mağzaya giderek, yerinde görerek (vatan bilgisayar) almalısın.

https://www.vatanbilgisayar.com/apple/notebook/
Önce buradan bütçene en uygun olanı seç, sonra bulunduğun il'deki mağzasına gidip , sistemi yerinde görüp al....Sistemi onlara (vatan bilgisayar teknik servisine kurdur ve eve gel , kullanmaya başla)

Ve...

Burada benim açtığım forum konularından MAC sisteminin nasıl birşey olduğunu az çok anlayabilirsin.Konuların çoğu yabancı kaynak çevirisidir.

https://www.megaforum.com/forumlar/macos.1862/
Sordum forum'da banlı olduğum dönemde başka bir x forumunda oluşturulmuştur.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

https://www.vatanbilgisayar.com/macbook-pro-mneh3tu-a-m2-8gb-256gb-ssd-retina-13-3inc-uzay-grisi.html
Bu nasıl
Bu cihaz için harici hdd almak mı lazım birde hd kablosu için ayrıca bir eklenti daha mı gerekli
Ram artırılabilir mi

M2 olan ve 16 cgb olan daha mı iyi?Başka hangi özelliğine bakmalıyız
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

Vatan bilgisayar da kalmamış
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

loveme yazdı: 30 Ara 2022, 09:14

https://www.vatanbilgisayar.com/macbook-pro-mneh3tu-a-m2-8gb-256gb-ssd-retina-13-3inc-uzay-grisi.html
Bu nasıl
Bu cihaz için harici hdd almak mı lazım birde hd kablosu için ayrıca bir eklenti daha mı gerekli
Ram artırılabilir mi

M2 olan ve 16 cgb olan daha mı iyi?Başka hangi özelliğine bakmalıyız
teşekkürler
Almışken en yüksek RAM olanı almakta fayda var.Ya 8 GB alacaksın yada 16GB Ram'li olandan bir tanesini alacaksın.

Eğer ofis işleri için alacaksan 8 GB RAM M2 yeterli..Yok Ofis yanında multimedya + eğlence (flim izleme, müzik dinleme gibi) istiyorsan 16GB 'li M2 alırdım.Birkere para veriyorsun sonuçta ömür boyu kullanacaksın.

Dikkat edilecek hususlar ...

Apple orjinal olup olmadığını nasıl anlarız?

Ürününüzün orijinal ambalajı duruyorsa seri numarasını bulmak için barkodu kontrol edebilirsiniz. Ürününüzün seri numarasını ayrıca orijinal ürün makbuzunda veya faturasında da bulabilirsiniz

Apple garanti süresi ne kadar?

Apple İki Yıllık Sınırlı Garantisi, isteğe bağlı üretici garantisidir. İşbu garanti, uygun olmayan mallar da dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, Türkiye'deki tüketiciyi koruma yasaları ile sağlanan haklardan bağımsız haklar sunar.

Apple garanti için ne gerekir?

Bir servis yerine giderken aşağıdakileri yanınızda götürmeyi unutmayın:

Satın alma makbuzunuz (varsa); servis işleminiz için satın alma belgesine ihtiyaç duyulabilir.
Aygıtınız ve yardıma ihtiyaç duyduğunuz tüm aksesuarlar.
Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport gibi resmi bir kimlik belgesi.

MacBook Air ve Pro arasındaki fark nedir?

Apple'ın yeni MacBook Air ile MacBook Pro modelleri, aynı işlemciye, bellek seçeneklerine ve ekranlara (boyut olarak) sahip olmalarına rağmen MacBook Pro, fanlı bir soğutma sistemine sahip olduğundan MacBook Air'dan daha uzun süre yüksek performans göstermekte...Yani Pro turbo fan var Air de yok...En büyük neden bu "Soğutma Sistemi"

MacBook Pro ne işe yarar?

MacBook Pro, Apple'ın taşınabilir bilgisayar serisinin pro segmentindeki temsilcisidir. PowerPC'den Intel'e geçen ilk taşınabilir bilgisayardır. Dört ve sekiz çekirdekli işlemci seçenekleriyle gelir, 64GB'a kadar yükseltilebilen çift kanal LPDDR3 ramleri, NVIDIA 320M ekran kartı ve alüminyum kasası vardır.

MacBook Pro ne için kullanılır?

Mac Pro en yüksek CPU performansına ihtiyaç duyan profesyoneller için tasarlandı. Prodüksiyon için render almaktan yüzlerce sanal müzik aleti çalmaya veya bir iOS uygulamasının simülasyonunu aynı anda birden fazla aygıtta çalıştırmaya kadar birçok zor görevin üstesinden gelebilecek kadar yetenekli.

MacBook Pro ile neler yapılabilir?

Mac'iniz ile yapabileceğiniz 10 şey!

Film yapın - Mac'inizi oyun makinesine çevirin. 2- Stop motion film yapın! ...
Her tarayıcıyı kullanın - Faresiz Mac. ...
Arkadaşlarınıza yardım etme - Kolay dosya aktarımı ...
Automator ile işlerinizi kolaylaştırın. ...
Dünyayı kurtarın – Matematik ödevlerinizi yapın.

MacBook Pro neden yavaşlar?

MacBook sisteminizin yavaş çalışmasının sebebi, sabit disk sürücüsünün depolama alanının dolmaya başlaması olabilir. Sabit disk sürücü (HDD) sadece işletim sistemi ve programların değil, tüm kullanıcı verilerinin ve belgeler, fotoğraflar, videolar ve müzik gibi dosyaların da depolandığı sistem bileşenidir.

MacBook Pro ısınıyor mu?

Mac laptopunuz normal kullanım sırasında ısınabilir.

Mac nasıl soğutulur?

Ancak gözümüze çarpmasa da MacBook'umuzun da gizli havalandırma ızgaraları mevcut. Ekran ile gövdenin birleştiği yere biraz daha yakından baktığımızda bu delikleri görebiliyoruz. Dolayısıyla hem alttan, hem de üstten bu deliklerin olabildiğince havadar kalması, MacBook'umuzun kolay soğuması için önemli diyebiliriz.

MacBook pil ömrü kaç saat?

Tabii bir dizüstü bilgisayar için önemli olan şeylerden bir tanesi de batarya ömrü. Lansmanda aktarılan bilgilere göre 13 inçlik yeni MacBook Pro, internet gezintilerinde 17 saat, video oynatmada ise 20 saatlik bir batarya ömrü vaat ediyor.

Apple pil ömrü kaç olmalı?

Pilinizin maksimum kapasitesi

Normal bir pil, normal koşullar altında çalışıp 500 tam şarj döngüsüne ulaştığında başlangıçtaki kapasitesinin %80'ine kadarını koruyacak şekilde tasarlanmıştır.

Hızlı şarj zarar verir mi?

Pil araştırmacıları ve mühendisleri, “Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?” sorusuna, “Bataryanın veya şarj aletinin elektronik aksamında herhangi bir sorun olmadığı sürece, yüksek amperli şarj aleti kullanmanın telefona ya da bataryaya herhangi bir zararı olmaz.” şeklinde yanıt veriyor.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1

loveme yazdı: 30 Ara 2022, 13:01 Vatan bilgisayar da kalmamış
MediaMark 'a bakabilirsin ama Teknosa'ya bakma hatta yanından dahi geçme......Çoğu ürünü geri gönderilen ürünler.... :pckir:
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Hocam çok ama çok pahalı. 24 bin yani bilemedim ona verilirmi. O paraya Klavyeli mouse lu Monitörlü full sistem masaüstü toplanır.
Yada daha ucuza 14 yada 15 inç dizüstüde alınabilir. Ben olsam 14 yada 15 inç Asus Msi gibi ürünler bakardım. Bunlar genelde iyidir birçok yönden.
Kullanıcı avatarı
loveme
Terabyte1
Terabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen loveme »

https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_macbook-air-m1-8gb-256gb-ssd-13-3in%C3%A7-g%C3%BCm%C3%BC%C5%9F-mgn93tu-a-1213078.html?_sgm_campaign=scn_9e92fe8308000&_sgm_source=1213078&_sgm_action=click
Bütçem buna uygun 21000 küsür
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
wonder
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 181 kez

Mesaj gönderen wonder »

burak35 yazdı: 30 Ara 2022, 18:04 Hocam çok ama çok pahalı. 24 bin yani bilemedim ona verilirmi. O paraya Klavyeli mouse lu Monitörlü full sistem masaüstü toplanır.
Yada daha ucuza 14 yada 15 inç dizüstüde alınabilir. Ben olsam 14 yada 15 inç Asus Msi gibi ürünler bakardım. Bunlar genelde iyidir birçok yönden.
Masaüstünü gezdiremezsin:)
MSI, Asus'da kendisi iyi olsa bile saçma sapan Windows sorunlarıyla uğraşacağıma bütçem olsa bende eminim bende alırdım.

https://www.apple.com/tr/mac/ buraya da göz atın.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

wonder yazdı: 30 Ara 2022, 20:29
burak35 yazdı: 30 Ara 2022, 18:04 Hocam çok ama çok pahalı. 24 bin yani bilemedim ona verilirmi. O paraya Klavyeli mouse lu Monitörlü full sistem masaüstü toplanır.
Masaüstünü gezdiremezsin:)
MSI, Asus'da kendisi iyi olsa bile saçma sapan Windows sorunlarıyla uğraşacağıma bütçem olsa bende eminim bende alırdım.

https://www.apple.com/tr/mac/ buraya da göz atın.
Evet doğrudur. Mobilite gerekiyorsa dizüstü almak gerekiyor mecburen. Windows sorunları bitermi bilemiyorum. :-)