merhaba, bir vpn hizmeti almak istiyorum ama sorum şu: vpn sadece tarayıcıda mı işe yarıyor? yani örneğin ben telefonumdaki herhangi
bir programı açtım diyeylim. örneğin tiktok'u açtım. tiktok'a bağlanırken benim ip adresim vpn'in sağlandığı ip mi olacak?
Vpn Sadece Tarayıcıda mı işe yarar
- zirvedeneme
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 71 kez
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19221 kez
Re: Vpn Sadece Tarayıcıda mı işe yarar
KUllanacağın VPN ye göre değişir tarayıcı eklentisi şeklinde kullanırsan sadece eklediğin tarayıcıda çalışacaktır. Program şeklinde kurarsan tüm bilgisayarını etkileyecektir. Tiktok kullanmıyorum lakin muhtemelen Program şeklinde bilgisayarına kuracağın yazılım Tiktok IP sini VPN nin IP si şekline getirecektir. bazı uygulamaların VPN seçenekleri de olabiliyor Tiktokta böyle bir seçenek varsa buda aktif edilebilir.
- ozgutozkan
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 164 kez
Telefona kurduğun vpn programları telefon tarayıcısına etki ettiğine göre tiktok a da etki eder. Ben öyle düşünüyorum.
söylendiği gibi kullanacağın vpn hizmetine göre bu durum değişebilir bazı vpn'ler tünelleme yapmak yerine atlatma yöntemlerini kullanmakta, bazı vpn hizmetleri de kısmen tünelleme yapmakta.
- zirvedeneme
- Kilobyte2

- Teşekkür etti: 71 kez
Bana atlatan değil direk ip numaramı gizleyecek vpn gerekiyor. tiktok örnekti. tüm uygulamalarıma farklı ip ile girmek istiyorum. var mıdır böyle bir vpn? parası sıkıntı değil.astro yazdı: 24 Kas 2022, 12:54 söylendiği gibi kullanacağın vpn hizmetine göre bu durum değişebilir bazı vpn'ler tünelleme yapmak yerine atlatma yöntemlerini kullanmakta, bazı vpn hizmetleri de kısmen tünelleme yapmakta.
zirvedeneme yazdı: 24 Kas 2022, 17:08Bana atlatan değil direk ip numaramı gizleyecek vpn gerekiyor. tiktok örnekti. tüm uygulamalarıma farklı ip ile girmek istiyorum. var mıdır böyle bir vpn? parası sıkıntı değil.astro yazdı: 24 Kas 2022, 12:54 söylendiği gibi kullanacağın vpn hizmetine göre bu durum değişebilir bazı vpn'ler tünelleme yapmak yerine atlatma yöntemlerini kullanmakta, bazı vpn hizmetleri de kısmen tünelleme yapmakta.
tavsiyem kendi vpn sunucunu kurman yönünde, hazır vpn hizmetleri hem güvenilirlik konusunda sıkıntı verebilir hem de ülkemizde kullanıma kapatılmaları an meselesi olduğundan üzebilir, makul fiyatlara sanal bir sunucu kiralayıp üzerine tercih ettiğin bir yönetim paneli kurarak kendine özel bir vpn hizmeti sağlaman çok daha işlevsel olacaktır,
şöyle bir örnek bırakıyorum fikir oluşması açısından;
https://www.youtube.com/watch?v=wtIvjwzIoXo
- burak35
- Zettabyte3

- Teşekkür etti: 10105 kez
Vpn'e göre değişir. Kimisi sadece tarayıcıda çalışıyor. Kimiside hem tarayıcıda hemde mobilde çalışabiliyor.
Ben bundan yaklaşık 2 bucuk 3 yıl öncesine kadar bazı Vpnler denemek maksatlı merak ettiğim için kullandım.
İlk kullandığım zenmateydi. İş görüyordu ama arada kopuyordu. Sonra kullanılmaz oldu silip bıraktım.
Sonra Earth Vpn Free vpn ve Browsec adında bazı Vpnlerde bulup kullandım. Bu 3ündede sorun vardı malesef.
Mesela ilk başta kuruyorsun kullanmaya başlıyorsun birşey yok. Ama aradan yaklaşık yarım saat geçince kopmaya başlıyordu.
Ne gibi bir sorunu vardı tam bilemiyorum ama modem resetlemeden net gelmiyordu. En sonunda onlarıda kaldırıp kullanmayı bıraktım.
Sonuca gelirsek Vpn ler artık günümüzde çok sağlıklı çalışmıyorlar. O yüzden vpn kullanımını çok öneremem.
Kullanmak isteyen olursa elbette kullanabilir sonucta tercih meselesi ama sorun çıkartıyorlar malesef.
Buarada yukarda adını yazdıgım vpnler haricinde 4 5 tane daha vpn bulup kullanmıstım ama onlardada ufak tefek sorunlar vardı.
Gizliliğe gelecek olursak hiçbiri tam olarak %100 gizlilik garanti edemez. Herhangi bir devlet istediği takdirde o Vpn yapımcısından bilgi alabilir.
O Vpn firmasıda ip log gibi bilgileri verebilir. Bu yazdığım durumlardan ötürü Vpn öneremem. Tabi ben meraklı oldugum için deneme amaçlı kullandım.
Ben bundan yaklaşık 2 bucuk 3 yıl öncesine kadar bazı Vpnler denemek maksatlı merak ettiğim için kullandım.
İlk kullandığım zenmateydi. İş görüyordu ama arada kopuyordu. Sonra kullanılmaz oldu silip bıraktım.
Sonra Earth Vpn Free vpn ve Browsec adında bazı Vpnlerde bulup kullandım. Bu 3ündede sorun vardı malesef.
Mesela ilk başta kuruyorsun kullanmaya başlıyorsun birşey yok. Ama aradan yaklaşık yarım saat geçince kopmaya başlıyordu.
Ne gibi bir sorunu vardı tam bilemiyorum ama modem resetlemeden net gelmiyordu. En sonunda onlarıda kaldırıp kullanmayı bıraktım.
Sonuca gelirsek Vpn ler artık günümüzde çok sağlıklı çalışmıyorlar. O yüzden vpn kullanımını çok öneremem.
Kullanmak isteyen olursa elbette kullanabilir sonucta tercih meselesi ama sorun çıkartıyorlar malesef.
Buarada yukarda adını yazdıgım vpnler haricinde 4 5 tane daha vpn bulup kullanmıstım ama onlardada ufak tefek sorunlar vardı.
Gizliliğe gelecek olursak hiçbiri tam olarak %100 gizlilik garanti edemez. Herhangi bir devlet istediği takdirde o Vpn yapımcısından bilgi alabilir.
O Vpn firmasıda ip log gibi bilgileri verebilir. Bu yazdığım durumlardan ötürü Vpn öneremem. Tabi ben meraklı oldugum için deneme amaçlı kullandım.