Oktay Sinanoğlu - Bilim Dili İngilizceymiş - Öyle olsaydı Tarzan Fizikçi Olurdu!
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19690 kez
Re: Oktay Sinanoğlu - Bilim Dili İngilizceymiş - Öyle olsaydı Tarzan Fizikçi Olurdu!
Youtube videolarının altına yorum yapan bazı Kültür emperyalizmine uğramış kişiler ingilizce aksanımı eleştirmişlerdi , Bende çok basit şekilde şunu yazmıştım ; eğer yabancılar Türkçe aksanlarını düzeltmek için çaba sarfederlerse (ben var gelmek gitmek...) ancak sonrasında ingilizce aksanımı düzeltmeye çalışırım , Türkçe yazıldığı gibi okunur , ben İngilizlere veya amerikanlara video çekmiyorum Türkiyedeki Türklere video çekiyorum , mükemmel aksan isteyen gider ingiliz /Amerikan Youtube kanallarını takip eder. Bu insanlara İngilizceyi ingiliz veya Amerikan aksanı ile konuşmanın önemli olduğunu hangi MORON aşılamış akıl alır gibi değil.Bir ülkede eğitim sömürgecinin dilinden veriliyorsa ve bu bilhassa anaokuluna kadar inmişse bunun gayesi gençlerin hiçbirşey öğrenmemesini sağlamaktır , kendi dilini , kimliğini , kültürünü unutur (1953 te başladı)
Bu MALCA davranışa almanyada da rastladığım oldu , derdimi anlatabiliyorsam gerisi beni zerre alakadar etmez , Bir yabancı dili Aksansız konuşmanın kültürle , bilimle vs ile zerre alakası yoktur , Lakin Ülkede IQ sorunu had safhada.
- H4NOK
- Megabyte1

- Teşekkür etti: 267 kez
- İletişim:
Re: Oktay Sinanoğlu - Bilim Dili İngilizceymiş - Öyle olsaydı Tarzan Fizikçi Olurdu!
sanki herkes çok mükemmel.velociraptor yazdı: 23 Ağu 2022, 11:23Youtube videolarının altına yorum yapan bazı Kültür emperyalizmine uğramış kişiler ingilizce aksanımı eleştirmişlerdi , Bende çok basit şekilde şunu yazmıştım ; eğer yabancılar Türkçe aksanlarını düzeltmek için çaba sarfederlerse (ben var gelmek gitmek...) ancak sonrasında ingilizce aksanımı düzeltmeye çalışırım , Türkçe yazıldığı gibi okunur , ben İngilizlere veya amerikanlara video çekmiyorum Türkiyedeki Türklere video çekiyorum , mükemmel aksan isteyen gider ingiliz /Amerikan Youtube kanallarını takip eder. BU insanlara İngilizceyi ingiliz veya Amerikan aksanı ile konuşmanın önemli olduğunu hangi MORON aşılamış aklı alır gibi değil.Bir ülkede eğitim sömürgecinin dilinden veriliyorsa ve bu bilhassa anaokuluna kadar inmişse bunun gayesi gençlerin hiçbirşey öğrenmemesini sağlamaktır , kendi dilini , kimliğini , kültürünü unutur (1953 te başladı)
Bu MALCA davranışa almanyada da rastladığım oldu , derdimi anlatabiliyorsam gerisi beni zerre alakadar etmez , Bir yabancı dili Mükemmel konuşmanın kültürle , bilimle vs ile zerre alakası yoktur , Lakin Ülkede IQ sorunu had safhada.
kimse yetişmediği bir ülkenin gramer ve aksanını eksiksiz kullanacak diye bir zorunlulukta yok !
bir dili konuşmak için anlaşılır olmak yeterlidir.
H4NOK yazdı: 23 Ağu 2022, 13:55sanki herkes çok mükemmel.velociraptor yazdı: 23 Ağu 2022, 11:23Youtube videolarının altına yorum yapan bazı Kültür emperyalizmine uğramış kişiler ingilizce aksanımı eleştirmişlerdi , Bende çok basit şekilde şunu yazmıştım ; eğer yabancılar Türkçe aksanlarını düzeltmek için çaba sarfederlerse (ben var gelmek gitmek...) ancak sonrasında ingilizce aksanımı düzeltmeye çalışırım , Türkçe yazıldığı gibi okunur , ben İngilizlere veya amerikanlara video çekmiyorum Türkiyedeki Türklere video çekiyorum , mükemmel aksan isteyen gider ingiliz /Amerikan Youtube kanallarını takip eder. BU insanlara İngilizceyi ingiliz veya Amerikan aksanı ile konuşmanın önemli olduğunu hangi MORON aşılamış aklı alır gibi değil.Bir ülkede eğitim sömürgecinin dilinden veriliyorsa ve bu bilhassa anaokuluna kadar inmişse bunun gayesi gençlerin hiçbirşey öğrenmemesini sağlamaktır , kendi dilini , kimliğini , kültürünü unutur (1953 te başladı)
Bu MALCA davranışa almanyada da rastladığım oldu , derdimi anlatabiliyorsam gerisi beni zerre alakadar etmez , Bir yabancı dili Mükemmel konuşmanın kültürle , bilimle vs ile zerre alakası yoktur , Lakin Ülkede IQ sorunu had safhada.
kimse yetişmediği bir ülkenin gramer ve aksanını eksiksiz kullanacak diye bir zorunlulukta yok !
bir dili konuşmak için anlaşılır olmak yeterlidir.
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19690 kez
Bir dili bilmek farkı birşeydir onların aksanlarına uyacağım diye kasmak apayrı birşeydir , adama boşuna kasma sen ingiliz veya Amerikalı değilsin derler , siz hİntlilerin nasıl ingilizce konuştuklarını videolarından görüyorsunuz , lakin adamlar ingilizce video çekiyor ve hiç te gocunmuyor. nedir bizdeki bu sonradan türeme , salak saçma tipler , kuvvetle muhtemeldirki ingilizceleri benden kötüdür :)
Kısa bir anım geldi aklıma ;
Bir alman kız arkadaşım vardı yurt odasında ödevleri yaparken kapı çaldı içeri davet ettim , iki lafladık falan neler yapıyorsun bakabilirmiyim dedi , elbette dedim , istersen bana az yardım et bitirelim dışarı çıkarız dedim ; Kız konulara şöyle bir baktı , size Almanca dil kursunda bunları mı okutuyorlar diye gözleri fal taşı gibi açıldı yaa bunları bilen alman zor bulursun dedi defteri kapattı. Velhasıl Aksan Falan hikaye.
Oktay sinanoğlu doğru söylüyor , Bilmedkleri ingilizce ile ahkam kesip millete akıl veya ders vermeye kalkıyorlar.
Kısa bir anım geldi aklıma ;
Bir alman kız arkadaşım vardı yurt odasında ödevleri yaparken kapı çaldı içeri davet ettim , iki lafladık falan neler yapıyorsun bakabilirmiyim dedi , elbette dedim , istersen bana az yardım et bitirelim dışarı çıkarız dedim ; Kız konulara şöyle bir baktı , size Almanca dil kursunda bunları mı okutuyorlar diye gözleri fal taşı gibi açıldı yaa bunları bilen alman zor bulursun dedi defteri kapattı. Velhasıl Aksan Falan hikaye.
Oktay sinanoğlu doğru söylüyor , Bilmedkleri ingilizce ile ahkam kesip millete akıl veya ders vermeye kalkıyorlar.