Oktay Sinanoğlu - Bilim Dili İngilizceymiş - Öyle olsaydı Tarzan Fizikçi Olurdu!

Diğer bölümler ile alakasız konular buraya
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

Oktay Sinanoğlu - Bilim Dili İngilizceymiş - Öyle olsaydı Tarzan Fizikçi Olurdu!

Mesaj gönderen H4NOK »

Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Re: Oktay Sinanoğlu - Bilim Dili İngilizceymiş - Öyle olsaydı Tarzan Fizikçi Olurdu!

Mesaj gönderen velociraptor »

Bir ülkede eğitim sömürgecinin dilinden veriliyorsa ve bu bilhassa anaokuluna kadar inmişse bunun gayesi gençlerin hiçbirşey öğrenmemesini sağlamaktır , kendi dilini , kimliğini , kültürünü unutur (1953 te başladı)
Youtube videolarının altına yorum yapan bazı Kültür emperyalizmine uğramış kişiler ingilizce aksanımı eleştirmişlerdi , Bende çok basit şekilde şunu yazmıştım ; eğer yabancılar Türkçe aksanlarını düzeltmek için çaba sarfederlerse (ben var gelmek gitmek...) ancak sonrasında ingilizce aksanımı düzeltmeye çalışırım , Türkçe yazıldığı gibi okunur , ben İngilizlere veya amerikanlara video çekmiyorum Türkiyedeki Türklere video çekiyorum , mükemmel aksan isteyen gider ingiliz /Amerikan Youtube kanallarını takip eder. Bu insanlara İngilizceyi ingiliz veya Amerikan aksanı ile konuşmanın önemli olduğunu hangi MORON aşılamış akıl alır gibi değil.

Bu MALCA davranışa almanyada da rastladığım oldu , derdimi anlatabiliyorsam gerisi beni zerre alakadar etmez , Bir yabancı dili Aksansız konuşmanın kültürle , bilimle vs ile zerre alakası yoktur , Lakin Ülkede IQ sorunu had safhada.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

Re: Oktay Sinanoğlu - Bilim Dili İngilizceymiş - Öyle olsaydı Tarzan Fizikçi Olurdu!

Mesaj gönderen H4NOK »

velociraptor yazdı: 23 Ağu 2022, 11:23
Bir ülkede eğitim sömürgecinin dilinden veriliyorsa ve bu bilhassa anaokuluna kadar inmişse bunun gayesi gençlerin hiçbirşey öğrenmemesini sağlamaktır , kendi dilini , kimliğini , kültürünü unutur (1953 te başladı)
Youtube videolarının altına yorum yapan bazı Kültür emperyalizmine uğramış kişiler ingilizce aksanımı eleştirmişlerdi , Bende çok basit şekilde şunu yazmıştım ; eğer yabancılar Türkçe aksanlarını düzeltmek için çaba sarfederlerse (ben var gelmek gitmek...) ancak sonrasında ingilizce aksanımı düzeltmeye çalışırım , Türkçe yazıldığı gibi okunur , ben İngilizlere veya amerikanlara video çekmiyorum Türkiyedeki Türklere video çekiyorum , mükemmel aksan isteyen gider ingiliz /Amerikan Youtube kanallarını takip eder. BU insanlara İngilizceyi ingiliz veya Amerikan aksanı ile konuşmanın önemli olduğunu hangi MORON aşılamış aklı alır gibi değil.

Bu MALCA davranışa almanyada da rastladığım oldu , derdimi anlatabiliyorsam gerisi beni zerre alakadar etmez , Bir yabancı dili Mükemmel konuşmanın kültürle , bilimle vs ile zerre alakası yoktur , Lakin Ülkede IQ sorunu had safhada.
sanki herkes çok mükemmel.
kimse yetişmediği bir ülkenin gramer ve aksanını eksiksiz kullanacak diye bir zorunlulukta yok !
bir dili konuşmak için anlaşılır olmak yeterlidir.

Kullanıcı avatarı
Saffet
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 73 kez

Mesaj gönderen Saffet »

H4NOK yazdı: 23 Ağu 2022, 13:55
velociraptor yazdı: 23 Ağu 2022, 11:23
Youtube videolarının altına yorum yapan bazı Kültür emperyalizmine uğramış kişiler ingilizce aksanımı eleştirmişlerdi , Bende çok basit şekilde şunu yazmıştım ; eğer yabancılar Türkçe aksanlarını düzeltmek için çaba sarfederlerse (ben var gelmek gitmek...) ancak sonrasında ingilizce aksanımı düzeltmeye çalışırım , Türkçe yazıldığı gibi okunur , ben İngilizlere veya amerikanlara video çekmiyorum Türkiyedeki Türklere video çekiyorum , mükemmel aksan isteyen gider ingiliz /Amerikan Youtube kanallarını takip eder. BU insanlara İngilizceyi ingiliz veya Amerikan aksanı ile konuşmanın önemli olduğunu hangi MORON aşılamış aklı alır gibi değil.

Bu MALCA davranışa almanyada da rastladığım oldu , derdimi anlatabiliyorsam gerisi beni zerre alakadar etmez , Bir yabancı dili Mükemmel konuşmanın kültürle , bilimle vs ile zerre alakası yoktur , Lakin Ülkede IQ sorunu had safhada.
sanki herkes çok mükemmel.
kimse yetişmediği bir ülkenin gramer ve aksanını eksiksiz kullanacak diye bir zorunlulukta yok !
bir dili konuşmak için anlaşılır olmak yeterlidir.

:-D :-D :-D
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19690 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Bir dili bilmek farkı birşeydir onların aksanlarına uyacağım diye kasmak apayrı birşeydir , adama boşuna kasma sen ingiliz veya Amerikalı değilsin derler , siz hİntlilerin nasıl ingilizce konuştuklarını videolarından görüyorsunuz , lakin adamlar ingilizce video çekiyor ve hiç te gocunmuyor. nedir bizdeki bu sonradan türeme , salak saçma tipler , kuvvetle muhtemeldirki ingilizceleri benden kötüdür :)
Kısa bir anım geldi aklıma ;
Bir alman kız arkadaşım vardı yurt odasında ödevleri yaparken kapı çaldı içeri davet ettim , iki lafladık falan neler yapıyorsun bakabilirmiyim dedi , elbette dedim , istersen bana az yardım et bitirelim dışarı çıkarız dedim ; Kız konulara şöyle bir baktı , size Almanca dil kursunda bunları mı okutuyorlar diye gözleri fal taşı gibi açıldı yaa bunları bilen alman zor bulursun dedi defteri kapattı. Velhasıl Aksan Falan hikaye.

Oktay sinanoğlu doğru söylüyor , Bilmedkleri ingilizce ile ahkam kesip millete akıl veya ders vermeye kalkıyorlar. :kafasalla: