Microsoft, Windows 7 Desteğini üç yıl daha uzatabilir

Windows 7 hakkinda bilgi , ipucu ve tecrübe paylasim alanidir
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19700 kez

Microsoft, Windows 7 Desteğini üç yıl daha uzatabilir

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Microsoft, Windows 7 işletim sistemi için desteğini 2020 yılında sonlandırdı . Şirket, kuruluşlara ve işletmelere genişletilmiş destek sunuyor, ancak Ev müşterilerine sunmuyor. Microsoft'un ilk planı, uzatılmış desteği desteğin sona ermesinden sonra üç yılla sınırlamaktı, ancak şirketin desteği üç yıl daha uzatarak toplamda altı yıl yapabileceği görülüyor. Deskmodder , Temmuz güvenlik güncellemeleri KB5015861 ve KB5015862'nin desteği ilk üç yılın ötesine taşımak için gerekli ESU lisanslarını ve anahtarlarını içerdiğini bildiriyor. İkinci uzatma, Windows 7'nin Ocak 2026'ya kadar desteğini garanti edecek.

Microsoft, genişletilmiş güvenlik güncelleştirmeleri programının bir parçası olarak aşağıdaki Windows 7 sürümleri için güncelleştirmeler sunuyor:

Windows 7 SP1 Kurumsal
Windows 7 SP1 Pro
Windows Server 2008 R2
Windows Gömülü Standart 7
Windows Gömülü POS Hazır 7

Microsoft, Temmuz 2022 Yama Günü kapsamında Windows 7 ESU sistemleri için aylık ve yalnızca güvenlik amaçlı toplu güncelleştirmeleri yayımladı . ESU güncellemeleri yalnızca resmi olarak lisanslı makinelere yüklenebilir. Microsoft'un resmi güncellemelerini Windows 7 Home ve Professional dahil olmak üzere Windows 7 Home cihazlarına yüklenebilir.

Windows 7, masaüstü işletim sistemi pazarında önemli bir paya sahiptir. Kullanım istatistiklerini takip eden üçüncü taraf şirketlerden biri olan Statcounter , bunu Windows pazar payının %11,54'ünde görüyor. Microsoft'un en yeni işletim sistemi olan Windows 11, %10.96 ya sahip. Rakamlar gerçek kullanım rakamlarına yakınsa desteği genişletmek mantıklıdır. Kuruluşların yeni bir Windows sürümüne veya başka bir işletim sistemine geçmek için daha fazla zamana ihtiyacı olabilir. Uzatmak, kuruluşlara bu zamanı verecektir.

Microsoft, bu ayın başlarında Windows 8.1 müşterilerine benzer bir teklif sağlamayacağını duyurdu . Windows 8.1'in kullanım payı Statcounter'a göre hala resmi olarak desteklense de %3'ün altında.. Windows 7 desteği üç yıl daha uzatılırsa, işletim sisteminin doğrudan halefi Windows 8.1 ve hatta Windows 10'dan daha uzun süre destekleneceği anlamına gelir. Her iki işletim sistemi de 2026'dan önce sona erecek.

Kaynak:
https://www.deskmodder.de/blog/2022/07/ ... /#comments
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Microsoft, Windows 7 Desteğini üç yıl daha uzatabilir

Mesaj gönderen shampuan »

Zaten desteğini kesmişti diye biliyorum. Sanırım sadece güvenlik güncellemesi yayınlıyodur.
Şİrketlerin toplu olarak yeni sisteme geçmeleri çok zor. Büyük yatırım demek. Arasını açmamak için güvenlik yayınlamaya devam ediyor. Değilse kimsenin gözünün yaşına bakmazdı mikrocort.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

xp gibi bir sistemi çöpe atan microzort, win7 yi hemen gözden çıkarmamalı, hala kullanıcısı çok
Kullanıcı avatarı
Kaptan60
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 10 kez

Mesaj gönderen Kaptan60 »

shampuan yazdı: 02 Ağu 2022, 12:11 Zaten desteğini kesmişti diye biliyorum. Sanırım sadece güvenlik güncellemesi yayınlıyodur.
Şİrketlerin toplu olarak yeni sisteme geçmeleri çok zor. Büyük yatırım demek. Arasını açmamak için güvenlik yayınlamaya devam ediyor. Değilse kimsenin gözünün yaşına bakmazdı mikrocort.
Desdeği kesilmişti yeni nesil anakartlar driver desdegi sunmuyor
Eski bir sistem zaten bizim isyerinde bile bizim kamera bilgisayarlari dahil tum pcler windows 10 yakinda mecbur olacak tum is yerlerine windows 11 windows 10 desdegi kesilince.