Uyarı Penceresi Engelleme
Uyarı Penceresi Engelleme
Bazı programlar pop-up benzeri uyarı penceresi gösteriyor. Mesela idm deneme sürümünde şu kadar gününüz kaldı diye sürekli pencere çıkıyor. Programların bu pencerelerini engellemenin bir yolu var mı?
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Re: Uyarı Penceresi Engelleme
1. Satın almak (yasal yol)
2. Krakerlemek (yasal değildir, önermiyoruz.)
2. Krakerlemek (yasal değildir, önermiyoruz.)
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Bazı programları kurarken bir de kaldırırken bana sormadan kendi sitelerine bağlanma şeyini bir halledebilsek, ben pencere-mencere kafaya takacak halde değilim yani.
- feuer
- Terabyte1

Halletmiş olman lazımdı şu ana kadar.
Başlık açtık ya o konu ile ilgili.
viewtopic.php?t=212234&hilit=firewall
ek olarak bugün H4NOK un windows telemetrilerini engellemek için kullandığı host dosyasına hangi siteye gidiyorsa onu ekleyerek deneme yapabilirsin.
ek olarak bugün H4NOK un windows telemetrilerini engellemek için kullandığı host dosyasına hangi siteye gidiyorsa onu ekleyerek deneme yapabilirsin.
- ozgutozkan
- Kilobyte4

- Teşekkür etti: 164 kez
Program uyaracağim derse uyarır. Engellenmesi zordur çünkü programlar başka programlara müdahale etmek için yapılmıyor.
- feuer
- Terabyte1

Bu bahsettiğim iki işlem programların internete bağlanmasını engeller.
Benim verdiğim de cmd komutlarıyla programı firewalldan engelliyorsunuz.
H4NOKun verdiğinde HOST dosyasında bağlanılan internet sitesini engelliyorsunuz.
işlemlerin nasıl olduklarına bağlı olarak çalışmayadabilir. Mesala farklı konuma dosya atıyordur. O dosya bağlanıyordur o zaman engellemeyebilir.
3. yol da HEX editörü ile oynamak, sorunla karşılaşan biri buna karşı önlem geliştirmiştir.
O sayfa açıldığı satırları bypass etmek yani.
Benim verdiğim de cmd komutlarıyla programı firewalldan engelliyorsunuz.
H4NOKun verdiğinde HOST dosyasında bağlanılan internet sitesini engelliyorsunuz.
işlemlerin nasıl olduklarına bağlı olarak çalışmayadabilir. Mesala farklı konuma dosya atıyordur. O dosya bağlanıyordur o zaman engellemeyebilir.
3. yol da HEX editörü ile oynamak, sorunla karşılaşan biri buna karşı önlem geliştirmiştir.
O sayfa açıldığı satırları bypass etmek yani.
Teşekkürler herkese. Mesela winrar deneme süresi dolduktan sonra Resourcehacker programıyla dialog kısmında uyarı penceresini silebiliyoruz, yani bize satın al uyarısı vermiyor artık. Aynı şeyi idm'ye yapamadım. Şu Idm de hiç indirime girmiyor ki satın alalım :)
"firewall app blocker" ile kurulum veya uninstall dosyasını engellerseniz kurulumda bağlanmayabilir. Tabi programa göre değişir.shampuan yazdı: 05 Haz 2022, 20:25 Bazı programları kurarken bir de kaldırırken bana sormadan kendi sitelerine bağlanma şeyini bir halledebilsek, ben pencere-mencere kafaya takacak halde değilim yani.
- H4NOK
- Megabyte1

- Teşekkür etti: 267 kez
- İletişim:
programı wmvare ile portable hale getirirseniz (browser özellikleri çalışmayabilir)Sauths yazdı: 05 Haz 2022, 22:26 Teşekkürler herkese. Mesela winrar deneme süresi dolduktan sonra Resourcehacker programıyla dialog kısmında uyarı penceresini silebiliyoruz, yani bize satın al uyarısı vermiyor artık. Aynı şeyi idm'ye yapamadım. Şu Idm de hiç indirime girmiyor ki satın alalım :)
exenin yanına oluşturduğu klasörü 30 gün sonrası silip, yeniden tıklayıp açtığınızda tekrar trial gün sayacaktır, sıfırlayacaktır triali
exeyi yaparken portable dosyasını USB olarak seçmek gerekli.
- feuer
- Terabyte1

hmmm trial programlar ini dosyasına ya da registrye kayıt atıyorlar (genelde).
o kayıtların nereye atıldığını keşfedersen de çöebilirisn (belki) sorunu.
Programı başlatmak için bat dosyası yaparsın, bat o kaydı her seferinde sıfırlar.
Sonra programı açar.
o kayıtların nereye atıldığını keşfedersen de çöebilirisn (belki) sorunu.
Programı başlatmak için bat dosyası yaparsın, bat o kaydı her seferinde sıfırlar.
Sonra programı açar.
- TRWE_2012
- Zettabyte1

- Teşekkür etti: 2514 kez
O da bir yöntem ama her zaman yemiyor.Bazı yazılımlar, geriye doğru sayarken, C:\ diskinin Serial Numarası ile kendi içinde ürettiği random sayıyı (16'lık taban da) cebirsel çarpıp bunu güne eşitliyor.H4NOK yazdı: 05 Haz 2022, 22:35programı wmvare ile portable hale getirirseniz (browser özellikleri çalışmayabilir)Sauths yazdı: 05 Haz 2022, 22:26 Teşekkürler herkese. Mesela winrar deneme süresi dolduktan sonra Resourcehacker programıyla dialog kısmında uyarı penceresini silebiliyoruz, yani bize satın al uyarısı vermiyor artık. Aynı şeyi idm'ye yapamadım. Şu Idm de hiç indirime girmiyor ki satın alalım :)
exenin yanına oluşturduğu klasörü 30 gün sonrası silip, yeniden tıklayıp açtığınızda tekrar trial gün sayacaktır, sıfırlayacaktır triali
- H4NOK
- Megabyte1

- Teşekkür etti: 267 kez
- İletişim:
wmvare virtual alanda saklar verileri, yani yanındaki dosyayı sildiğinde sıfırlanır, tüm reg ve veri kaynakları o dosya içeriğinde olur, portable çok program yapmış biri olarak verdiğim ipucu çok işe yarar olacaktır.trwe yazdı: 05 Haz 2022, 22:56O da bir yöntem ama her zaman yemiyor.Bazı yazılımlar, geriye doğru sayarken, C:\ diskinin Serial Numarası ile kendi içinde ürettiği random sayıyı (16'lık taban da) cebirsel çarpıp bunu güne eşitliyor.H4NOK yazdı: 05 Haz 2022, 22:35programı wmvare ile portable hale getirirseniz (browser özellikleri çalışmayabilir)Sauths yazdı: 05 Haz 2022, 22:26 Teşekkürler herkese. Mesela winrar deneme süresi dolduktan sonra Resourcehacker programıyla dialog kısmında uyarı penceresini silebiliyoruz, yani bize satın al uyarısı vermiyor artık. Aynı şeyi idm'ye yapamadım. Şu Idm de hiç indirime girmiyor ki satın alalım :)
- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Onu hallettim zaten çoktan. Mesele işyeri bilgisayarında. Yapılacak birçok ayar ve modifikasyon beni bekliyor. İş güç arasında üşeniyorum şu an yorgunluktan bitik vaziyetteyim.feuer yazdı: 05 Haz 2022, 21:00 Halletmiş olman lazımdı şu ana kadar.
Hatırlattığın iyi oldu yarın izinliyim bilgisayarı eve getirdim. Şunu biraz adam edeyim yarın.
Arkadaş geçen aylarda hiç üşenmemiş satın almış. O da ayrı kafada. Mis gibi Jdownloader'ı kurdum verdim eline yetinmedi. O biraz farklı sitelerde takılıyor o yüzden lazım olmuş.