Uyarı Penceresi Engelleme

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Sauths
Bit
Bit
Teşekkür etti: 2 kez

Uyarı Penceresi Engelleme

Mesaj gönderen Sauths »

Bazı programlar pop-up benzeri uyarı penceresi gösteriyor. Mesela idm deneme sürümünde şu kadar gününüz kaldı diye sürekli pencere çıkıyor. Programların bu pencerelerini engellemenin bir yolu var mı?
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Uyarı Penceresi Engelleme

Mesaj gönderen feuer »

1. Satın almak (yasal yol)
2. Krakerlemek (yasal değildir, önermiyoruz.)
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2514 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

Tersine Mühendislik ....!! Ama servisimiz yoktur.!!!
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Bazı programları kurarken bir de kaldırırken bana sormadan kendi sitelerine bağlanma şeyini bir halledebilsek, ben pencere-mencere kafaya takacak halde değilim yani.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Halletmiş olman lazımdı şu ana kadar.
Başlık açtık ya o konu ile ilgili.

viewtopic.php?t=212234&hilit=firewall

ek olarak bugün H4NOK un windows telemetrilerini engellemek için kullandığı host dosyasına hangi siteye gidiyorsa onu ekleyerek deneme yapabilirsin.
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Mesaj gönderen ozgutozkan »

Program uyaracağim derse uyarır. Engellenmesi zordur çünkü programlar başka programlara müdahale etmek için yapılmıyor.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

Bu bahsettiğim iki işlem programların internete bağlanmasını engeller.

Benim verdiğim de cmd komutlarıyla programı firewalldan engelliyorsunuz.
H4NOKun verdiğinde HOST dosyasında bağlanılan internet sitesini engelliyorsunuz.

işlemlerin nasıl olduklarına bağlı olarak çalışmayadabilir. Mesala farklı konuma dosya atıyordur. O dosya bağlanıyordur o zaman engellemeyebilir.

3. yol da HEX editörü ile oynamak, sorunla karşılaşan biri buna karşı önlem geliştirmiştir.

O sayfa açıldığı satırları bypass etmek yani.
Sauths
Bit
Bit

Mesaj gönderen Sauths »

Teşekkürler herkese. Mesela winrar deneme süresi dolduktan sonra Resourcehacker programıyla dialog kısmında uyarı penceresini silebiliyoruz, yani bize satın al uyarısı vermiyor artık. Aynı şeyi idm'ye yapamadım. Şu Idm de hiç indirime girmiyor ki satın alalım :)
Sauths
Bit
Bit

Mesaj gönderen Sauths »

shampuan yazdı: 05 Haz 2022, 20:25 Bazı programları kurarken bir de kaldırırken bana sormadan kendi sitelerine bağlanma şeyini bir halledebilsek, ben pencere-mencere kafaya takacak halde değilim yani.
"firewall app blocker" ile kurulum veya uninstall dosyasını engellerseniz kurulumda bağlanmayabilir. Tabi programa göre değişir.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

Sauths yazdı: 05 Haz 2022, 22:26 Teşekkürler herkese. Mesela winrar deneme süresi dolduktan sonra Resourcehacker programıyla dialog kısmında uyarı penceresini silebiliyoruz, yani bize satın al uyarısı vermiyor artık. Aynı şeyi idm'ye yapamadım. Şu Idm de hiç indirime girmiyor ki satın alalım :)
programı wmvare ile portable hale getirirseniz (browser özellikleri çalışmayabilir)
exenin yanına oluşturduğu klasörü 30 gün sonrası silip, yeniden tıklayıp açtığınızda tekrar trial gün sayacaktır, sıfırlayacaktır triali
exeyi yaparken portable dosyasını USB olarak seçmek gerekli.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

hmmm trial programlar ini dosyasına ya da registrye kayıt atıyorlar (genelde).
o kayıtların nereye atıldığını keşfedersen de çöebilirisn (belki) sorunu.

Programı başlatmak için bat dosyası yaparsın, bat o kaydı her seferinde sıfırlar.
Sonra programı açar.
Kullanıcı avatarı
TRWE_2012
Zettabyte1
Zettabyte1
Teşekkür etti: 2514 kez

Mesaj gönderen TRWE_2012 »

H4NOK yazdı: 05 Haz 2022, 22:35
Sauths yazdı: 05 Haz 2022, 22:26 Teşekkürler herkese. Mesela winrar deneme süresi dolduktan sonra Resourcehacker programıyla dialog kısmında uyarı penceresini silebiliyoruz, yani bize satın al uyarısı vermiyor artık. Aynı şeyi idm'ye yapamadım. Şu Idm de hiç indirime girmiyor ki satın alalım :)
programı wmvare ile portable hale getirirseniz (browser özellikleri çalışmayabilir)
exenin yanına oluşturduğu klasörü 30 gün sonrası silip, yeniden tıklayıp açtığınızda tekrar trial gün sayacaktır, sıfırlayacaktır triali
O da bir yöntem ama her zaman yemiyor.Bazı yazılımlar, geriye doğru sayarken, C:\ diskinin Serial Numarası ile kendi içinde ürettiği random sayıyı (16'lık taban da) cebirsel çarpıp bunu güne eşitliyor.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

trwe yazdı: 05 Haz 2022, 22:56
H4NOK yazdı: 05 Haz 2022, 22:35
O da bir yöntem ama her zaman yemiyor.Bazı yazılımlar, geriye doğru sayarken, C:\ diskinin Serial Numarası ile kendi içinde ürettiği random sayıyı (16'lık taban da) cebirsel çarpıp bunu güne eşitliyor.
wmvare virtual alanda saklar verileri, yani yanındaki dosyayı sildiğinde sıfırlanır, tüm reg ve veri kaynakları o dosya içeriğinde olur, portable çok program yapmış biri olarak verdiğim ipucu çok işe yarar olacaktır.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

feuer yazdı: 05 Haz 2022, 21:00 Halletmiş olman lazımdı şu ana kadar.
Başlık açtık ya o konu ile ilgili.

viewtopic.php?t=212234&hilit=firewall

ek olarak bugün H4NOK un windows telemetrilerini engellemek için kullandığı host dosyasına hangi siteye gidiyorsa onu ekleyerek deneme yapabilirsin.
Onu hallettim zaten çoktan. Mesele işyeri bilgisayarında. Yapılacak birçok ayar ve modifikasyon beni bekliyor. İş güç arasında üşeniyorum şu an yorgunluktan bitik vaziyetteyim.

Hatırlattığın iyi oldu yarın izinliyim bilgisayarı eve getirdim. Şunu biraz adam edeyim yarın.
Sauths yazdı: 05 Haz 2022, 22:26 Şu Idm de hiç indirime girmiyor ki satın alalım :)
Arkadaş geçen aylarda hiç üşenmemiş satın almış. O da ayrı kafada. Mis gibi Jdownloader'ı kurdum verdim eline yetinmedi. O biraz farklı sitelerde takılıyor o yüzden lazım olmuş.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1

Mesaj gönderen feuer »

githuba bakın bu downloaderlar konusunda, açık kaynak uğraşan vardır.