VideoToVideo Convertor - Freeware

Sadece freeware (Ücretsiz) program paylaşımlarının yeraldığı alan
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
Teşekkür etti: 267 kez
İletişim:

VideoToVideo Convertor - Freeware

Mesaj gönderen H4NOK »

Video to Video converter, çeşitli video ve ses formatları arasında dönüştürme yapan bir yazılımdır. Bugün birçok farklı video ve ses formatı var, farklı cihazlar çeşitli video formatlarını destekliyor, bu nedenle video ve ses materyallerini farklı cihazlarda izlemek için dönüştürmek, yani onu kullanılan cihaza uyarlamak gerekiyor, TV'de film izlemek için video ve ses dosyalarını DivX veya XviD formatına dönüştürmek, LCD için HD formatları, Plazma TV'ler, hemen hemen her türlü cep telefonu, android, iPhone, iPod, iPad, internete video hazırlamak için, video DVD formatlarının dönüştürülmesi/yazılması, QuickTime, YouTube'a yüklemek için dönüştürme, çeşitli nadir ve özel kodlayıcılar vb. desteklemektedir.

Resim

program anasayfası

Kod: Tümünü seç

https://www.videotovideo.org
İNDİR

Kod: Tümünü seç

https://www.videotovideo.org/download/VTV.zip
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: VideoToVideo Convertor - Freeware

Mesaj gönderen shampuan »

Arşivimde var bu program ama uzun süreli kulllanmadım. Format Factory'e alternatif olarak kullanabilirim.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

shampuan yazdı: 29 Nis 2022, 22:17 Arşivimde var bu program ama uzun süreli kulllanmadım. Format Factory'e alternatif olarak kullanabilirim.
güzel programdır, müthiş değil ama çeviri anlamında yeterli
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Aynen, hatırlayınca şimdi açtım biraz kurcaladım. Çok geç açılıyor bir de menülerde gezintisi yavaş. Ben portable apss üzerinden kurcaladım belki ondandır. Video işi için yeterli geldi. Arada edit yapıyorum çıktının youtube'a falan yüklenmesi için gerekli oluyor bunlar.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

shampuan yazdı: 29 Nis 2022, 22:25 Aynen, hatırlayınca şimdi açtım biraz kurcaladım. Çok geç açılıyor bir de menülerde gezintisi yavaş. Ben portable apss üzerinden kurcaladım belki ondandır. Video işi için yeterli geldi. Arada edit yapıyorum çıktının youtube'a falan yüklenmesi için gerekli oluyor bunlar.
youtube ile ilgiliysen youtube movie maker yada apoweredit kullanabilirsin kendin sıfırdan video hazırlıyorsan eğer, aksi takdirde edit için freemake video converter yada movavi video converter kullanılabilir..
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Yok sorun değil. Ayda yılda bir lazım oluyor zaten. Edit için Kdenlive video editor, yanına bir de format factory ful işimi görüyor. Youtube movie makeri ilk defa duydum şuna bir bakayım neymiş.

EDIT: Ücretsiz sürümün dezavantajları nedeniyle eskisine devam :-)
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Mesaj gönderen ozgutozkan »

İnternetden inen filmler ts uzantılı televizyon oynatırken mırın kırın edince artık ts uzantısını avi yapıyorum sıkıntısız oynatıyor.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

ozgutozkan yazdı: 29 Nis 2022, 22:52 İnternetden inen filmler ts uzantılı televizyon oynatırken mırın kırın edince artık ts uzantısını avi yapıyorum sıkıntısız oynatıyor.
Daha güzel bir yöntem var: Remuxing işlemi. Dönüştürme işlemine göre çok çok az zaman alır ve sorunu kökten çözer. Bakınız:
https://www.sordum.net/30230/video-dosy ... estirelim/

Anlatımdaki kesme-birleştirme işlemini hiç yapmayın sadece mp4 muxer seçik kaydet deyin bu kadar. Bu yöntem denenmiştir ve kesinlikle çok işe yaramaktadır.

Biraz uzun olmakla beraber şurada benzer bir konuyu tartıştık:
viewtopic.php?t=206686

#TS uzantılı dosya sorunundan kurtulmak.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Ses işlerinde tüm konular için istediğim programları yakaladım ama video konusunda tamam uygulamamı buldum diyemiyorum.
HandBrake kullanıyorum bir süredir, fena değil ama yavaş conversiyon. Bazı eksikleri var.
convert uygulamaları ffmpeg üzerine şekilleniyır,
yine pazera pack var suite olarak denenebilir.
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Mesaj gönderen ozgutozkan »

shampuan yazdı: 29 Nis 2022, 23:04
ozgutozkan yazdı: 29 Nis 2022, 22:52 İnternetden inen filmler ts uzantılı televizyon oynatırken mırın kırın edince artık ts uzantısını avi yapıyorum sıkıntısız oynatıyor.
Daha güzel bir yöntem var: Remuxing işlemi. Dönüştürme işlemine göre çok çok az zaman alır ve sorunu kökten çözer. Bakınız:

Anlatımdaki kesme-birleştirme işlemini hiç yapmayın sadece mp4 muxer seçik kaydet deyin bu kadar. Bu yöntem denenmiştir ve kesinlikle çok işe yaramaktadır.

viewtopic.php?t=206686

Ts uzantısı olduğu zaman sizde de yapmış ileri geri yaparken vesaire televizyon takılıp donabiliyor. Ben sadece ts uzantısını avi yaptığım zaman yeniden adlandır diyerek bu sefer hiçbir dönüştürme vesaire gibi bir şey yapmadığım bu videoyu televizyon takır takır oynatıyor. Dosya aynı dosya sadece uzantı değiştirdim.

Avidemux kullandım. Eskiden (2002-2003) windows movie maker vardı. Bence efsane bir programdı ama salaklıklarına doymasın Microsoft bu programın devamını getirmedi. Kullanımı kolay ve işlevsel bir programdı.

Neyse benim fikrim bir video zorunlu olmadıkça convert edilmemeli çünkü her dönüşümde kalite düşüyor.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

ozgutozkan yazdı: 30 Nis 2022, 00:48
shampuan yazdı: 29 Nis 2022, 23:04

viewtopic.php?t=206686

Ts uzantısı olduğu zaman sizde de yapmış ileri geri yaparken vesaire televizyon takılıp donabiliyor. Ben sadece ts uzantısını avi yaptığım zaman yeniden adlandır diyerek bu sefer hiçbir dönüştürme vesaire gibi bir şey yapmadığım bu videoyu televizyon takır takır oynatıyor. Dosya aynı dosya sadece uzantı değiştirdim.

Avidemux kullandım. Eskiden (2002-2003) windows movie maker vardı. Bence efsane bir programdı ama salaklıklarına doymasın Microsoft bu programın devamını getirmedi. Kullanımı kolay ve işlevsel bir programdı.

Neyse benim fikrim bir video zorunlu olmadıkça convert edilmemeli çünkü her dönüşümde kalite düşüyor.

.ts uzantısında codec olarak .ts için ayrılmış codec kullanılıyordur, farklı uzantı yapıldığında, mp4 avi vb. o containere yani uzantıya ait kod çözücü kullanılır, çoğu format h264 / mpeg-4 formatlarının modifiye formatları olduğu için takılmadan decode ediliyordur.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4

Enteresan...
Uzantıyı elle değiştirmeyi pek sevmiyorum. Nedeni biraz zor anlatılır. Mesela bir resim uzantısını bir program açmıyorsa açmıyor demektir. Uzantıyla kandıramadığın durumlar oluyor. Ama eğer TS'de elle uzantı değiştirmek işe yarıyorduysa iyi. Benim arkadaştan gelen yığında video vardı. Elle değiştirmeyi denedim mi hatırlamıyorum ama son çare olarak mux'lamak zorunda kalmıştık. Mux olayı biraz daha soft format gibi birşey. H4NOK 'un belirttiği durum sanırım bu. Son cümlesine katılıyorum. Ancak muxlama'da böyle bir sorun yok.
Kullanıcı avatarı
H4NOK
Megabyte1
Megabyte1
İletişim:

Mesaj gönderen H4NOK »

shampuan yazdı: 30 Nis 2022, 01:36 Enteresan...
Uzantıyı elle değiştirmeyi pek sevmiyorum. Nedeni biraz zor anlatılır. Mesela bir resim uzantısını bir program açmıyorsa açmıyor demektir. Uzantıyla kandıramadığın durumlar oluyor. Ama eğer TS'de elle uzantı değiştirmek işe yarıyorduysa iyi. Benim arkadaştan gelen yığında video vardı. Elle değiştirmeyi denedim mi hatırlamıyorum ama son çare olarak mux'lamak zorunda kalmıştık. Mux olayı biraz daha soft format gibi birşey. @H4NOK 'un belirttiği durum sanırım bu. Son cümlesine katılıyorum. Ancak muxlama'da böyle bir sorun yok.
aslında bat ile de yapabilirsin klasörde bu işlemi hemde basit
ren *.mp4 *.avi < avi çevirme
ren *.avi *.mkv
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

dll hatası veriyor program bende açılmıyor.

shampuan cmd komutlarını sevmez. ^_^
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19771 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

ozgutozkan yazdı: 30 Nis 2022, 00:48Eskiden (2002-2003) windows movie maker vardı. Bence efsane bir programdı ama salaklıklarına doymasın Microsoft bu programın devamını getirmedi. Kullanımı kolay ve işlevsel bir programdı.
https://www.sordum.net/32123/windows-es ... rme-linki/