Alt tuşu çalışmıyor

Hardware (Donanım) konusunda bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
Email Bot
Kilobyte3
Kilobyte3
Teşekkür etti: 2 kez

Alt tuşu çalışmıyor

Mesaj gönderen Email Bot »

İyi günler, Bilgisayar konusunda bir çok bilgi kattım sayenizde. Kısa zaman önce alt tuşu çalışmıyor demiştim ve kendimce söküp bir şeyler yapmaya çalışmıştım düzelmişti yeniden aynı sorun başladı sorunu tekrardan size sormak istedim.

- Sadece Alt tuşuna basınca çalışıyor Ctrl ile birlikte basınca çalışmıyor ekran klavyesinden kontrol ediyorum.
- Alt tab yaparken çalışmıyor. Alt 1 basıyorum sorun yok basıyor Alt + 2 tuşuna basınca alt tuşu sönüyor.
- Tekrardan Alt+3 sorun yok Alt+4 basıyorum tab yine sönüyor ekran klavyesinde.
- Ctrl Alt Delete zaten çalışmıyor Tertemiz format atsamda bir süre düzeliyor sonra bozuluyor her hangi bir bilginiz var mı diye yeniden sormak istedim.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Re: Alt tuşu çalışmıyor

Mesaj gönderen feuer »

1- Klavyeni söküp temizlemelisin, içinde biriken tozlar zamanla böyle durumlara sebebiyet verebilir.
2- Eğerki o alt tuşunu işletim sistemimde iptal edeyim, alt tuşu yerine mesela hiç kullanmadığım q tuşunu atayayım (farklı bir tuş olabilir, q tuşu oyunlarda kullanırsın) autohotkey ile başka bir tuş ayarlayabilirisin.
3- bu autohotley ile 2 satır kod aramak bana zor geliyor, ben bu işle uğraşmak istemiyorum. Hazır program yok mu bunu yapan dersen sharpkey uygulaması ile bir tuş yerine başka tuş atayabilirisn.
4- yeni bir klavye satın alabilirisin.
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Windows7 üzerinde çalışırken ses donanımıyla ilgili başıma gelen şeye çok benziyor.
Herşey normal gözükmesine rağmen bazen ses tamamen yok oluyordu.
Bazen bilgisayarı açtığımda tesadüfen herşey normal çalışıyordu.
Ses sürücüsünü kaldırınca ses geliyor, bir dahaki restartta yine yok oluyor;
Sürücüyü tekrar kurduğumda yukarıdaki gibi ses yine aktif oluyor ve daha sonraki kullanımda yok oluyordu.
Sebebini bir türlü bulamayınca donanımsal bir sorun olabileceğine karar vermiştim.
(Şu anda o bilgisayarda linux sistem kurulu ve sorunsuzca ses donanımı çalışıyor, sadece windowsda sorun oluşuyor)

Çözümü çok zor bir sorun ve muhtemelen bir tür donanım sorunu. Donanım sürücülerini yeniden kurmayı denesin. Flaşa kurulabilir bir linux sistem hazırlasın ve sistemini bununla başlatarak tekrar denesin. Başlattığı linux dağıtımında ekran klavyesi yoksa terminali açarak:

Kod: Tümünü seç

sudo apt install florence
komutuyla ekran klavyesi kursun. Testler yapsın ve tekrar edip etmediğini sorunun donanımsal olup olmadığını anlamaya çalışsın.
Tekrarlıyorsa iyi bir PC onarımı merkezine danışsın. Fiyat bilgisi ve garanti olmadan yaptırmasın.
Kullanıcı avatarı
ozgutozkan
Kilobyte4
Kilobyte4
Teşekkür etti: 164 kez

Mesaj gönderen ozgutozkan »

Önce başka bir klavye takıp kontrol edin, eğer tuşlar değişime rağmen çalışmıyorsa sorun bir program veya ayar kaynaklı değilse temizlik veya değişim yapabilirsiniz.