Eskiden beri bu program hakkında bazı söylentiler duymuştum ancak işin virüstotal kısmına hiç dikkat etmemiştim. Bugün yaptığım bir araştırmada (aslında projenin ne durumda olduğunu merak ediyordum) bazı viki belgelerine eriştim:
https://en.wikipedia.org/wiki/CamStudio
Belge içindeki küçük linklerden şuraya ulaştım:
https://www.virustotal.com/gui/file/156 ... 1389568052
Virüstotal sitesindeki birçok virüs adı, "parola hırsızı" diye dümdüz isim takmış, ona göre dikkatli olun. Ondan sonra da vay ben duymadım, ben bilmiyordum demeyin.
İşin acı tarafı bu program açık kaynaklı ve özgür. Lisansı 2002 yılında GNU kamu lisansına dönüştürülmüş. Hani şu linuxcularla diğer açıkkaynak uygulamaları yapanların GNU'su. Oğlum hiç mi bir bakan olmadı? Ondan sonra da "VLC'de virüs var" dediğim zaman; "açıkkaynak kodlu bir programda virüs olduğunu iddia ediyorsun, o halde açar kodu gösterirsin, ispat edersin" ya da "açıkkaynak kodlu uygulamalarda virüs olamaz, kaynağı herkes tarafından görülebilir olduğu için herkes açıp bakabilir" deniyor.
Bu "herkes" sözü sihirli bir sözdür. "Herkes" kelimesini kullandığın anda herkes, birinin mutlaka kodu açıp kontrol edeceğini düşünüyor. Yani herkes aynı anda mutlaka birisi açar bakar, benim açmama gerek yok diye düşünüyor. Bir tür sürü psikolojisi. Hekırlar toplumların ve bireylerin bu tip davranışlarını çok iyi çözümleyebildikleri için yıllarca başarılı oldular ve bu yüzden onlara "hekır - kırıcı" deniyor. Birşeyi kırdıkları yok. Bizi iyi tanıyorlar.
GNU temsilcilerinin, eğer işin içinde değillerse, acilen stoklarındaki yazılımları açıp derinlemesine incelemeleri gerekiyor. Unutmadan son bir not: burada birkaç başlıkla size videolarından paylaştığım "eBuzz Central" kanalına, bu VLC'nin, GIMP'in casus yazılımla gelmeye başladığından bahsetmiştim. Ertesi gün baktığımda yorumumun garip bir şekilde "yok olduğunu" gördüm. Enteresan. Bunlar bir iş mi çeviriyor, yoksa nedir, anlamadım.
İyi forumlar.
Camstudio'ya Dikkat Edin
- velociraptor
- Yottabyte4

- Teşekkür etti: 19219 kez