browser.events.data.msn.com Çözümü ile Win11 ve Webload hızlandı!

Windows 11 ile ilgili haber, bilgi ve ipucu Paylaşım alanıdır
Kullanıcı avatarı
bekobey
Byte2
Byte2
Teşekkür etti: 178 kez

browser.events.data.msn.com Çözümü ile Win11 ve Webload hızlandı!

Mesaj gönderen bekobey »

İş yerindeki bilgisayara Windows 11 kurmuştum, en ince sistem ayarları ile işimizi görecek kadar performanslı hale getirmiştim. Ancak, son gelen güncellemeden sonra özellikle web sayfalarının yüklenmesinde farkedilecek kadar uzun süren gecikmeler, windows gezgini ve ayarlarda gecikmeler başlamıştı. Kurumsal kullandığımız web sayfalarından birinde sol alt köşede "browser.events.data.msn.com" yanıt bekleniyor görünce,
başladım web sörfe nedir ne değildir midir.

Github'da 213 satırlık bir host dosyası vardı, bunu da hosts.txt yaparak
Bluelifehosts bu program ile sistem host dosyasına yazdım.

Nasıl oldu bilemiyorum ama bütün gecikme sorunları düzeldi.
Evdeki bilgisayarda da aynı durumu yaşayınca, tekrar bu işlemi yapmayı denedim oldu. :yupii:
Tabi ki bütün satırlara bakmadım ama üstadlarımız konuyu görünce bizleri daha iyi bilgilendirecektir.
Faydasını gördüğümü düşünerek konu açmaya karar verdim. Sizlerin de düşünce ve bilgilerini öğrenmek isterim. :?:
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: browser.events.data.msn.com Çözümü ile Win11 ve Webload hızlandı!

Mesaj gönderen shampuan »

Şöyle özetle bir iki satır yazayım. Demek ki microsoft yeni telemetri kuralları eklemiş ve bu kurallar her yaptığınızı bir yerlere upload etmeye çalıştığı için bağlantı hızınızı sekteye uğratıyor. Github'da verdiğiniz komut satırına hızlıca üstünkörü baktım. Ful mikrosoft espiyonaj siteleri. Bunları engellediğiniz iyi olmuş. Windows kullanıcılarının birçoğu bu ayarı hazır programla ya da sizin yaptığınız gibi elle yapıyor.

İyi etmişsiniz. Diğer arkadaşların yorumları da değerli tabi ki. Ben bu sayfayı fav. listeme alıyorum, lazım olur.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Edge kullanmak akıl karı değil gibi geliyor bana.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

İlk linkteki host dosyası işime yarayabilir. Deneyeceğim.
Kullanıcı avatarı
burak35
Zettabyte3
Zettabyte3
Teşekkür etti: 10123 kez

Mesaj gönderen burak35 »

Bu konuya ikinci bir yorum atmam lazım. Çünkü işime yaradı. Öncelikle konuyu açan arkadaşa verdiği ilk kaynak linki için teşekkürler.
Linki açıp baktığımda dün konunun sol üst köşesinde "last active 3 days ago" yazıyordu. Yani konu 3 gün önce aktifmiş.
Sanırım konu 3 gün önce editlendi. Github konusundaki adresleri kendi özel host dosyama ekledim. Hiçbir sorun sıkıntı çıkarmadı.
Herhangi bir olumsuzluk gözlemlemedim. İnternet hızına bir olumsuzlukta sağlamadı. Yani kısacası işime yaradı diyebilirim.

Normalde kendim için hazırladığım adı host tweak v14 olan dosyayı güncellemiştim. Ve dün gibi paylaşmayı düşünüyordum.
Ama bu konuyu görünce erteledim. Ve bu konudaki adresleride host dosyama ekledim. şuan için Baya bi güzel oldu.
Tabikide elimdeki host dosyasının satır sayısıda arttı. Toplam satır sayıları 18 binlerden 27 binlere geldi. Ama şuan için sorun yok.
Bir süre daha denemeye devam edeceğim. %100 sorunsuz olduğuna kanaat getirdiğimdede paylaşacağım.
Normalde bu kadar uğraşmak istemezdim. Ama bildiğiniz gibi internette reklam çerez takipçi falan filan vs çok çok var malesef.
Artık bunlara mecburen dur demeliyiz. Çünkü ipin ucu her geçen gün kaçtıkça kaçıyor. İşin içinde birazda mecburiyet var tabi.