Bahsettiğim bilinmeyen aygıt (açıklayacağım):
Daha evvel @wonder uyardığında bunu görmemiştim. Çünkü hesaplarımı kontrol ederken bu görünmüyor(ilginç). Ama emailim üzerindeki linklerden yola çıkarsam bu resimdeki şeyle karşılaşıyorum.
Ben aslında güvende olduğumu zannediyorum. Şöyle açıklayayım: Şimdi ben arada bir VPN kullanıyorum. Hem telefonumda hem de bilgisayarımda VPN uygulaması var(farklı). Telefonumdan VPN kullanırken,
sadece VPN simgesine dokunup çalıştır diyorum ve hesabıma giriş yapılmamış bir tarayıcı (brave) kullanarak sitelerde dolaşıyorum. . Ancak bu olayların ortaya çıktığı günlere tekabül ediyor sanırım, PC üzerinden Psiphon3 kullanarak girmiştim. DİKKAT!
Psipon3, çalıştırdığınız anda sisteminizdeki difolt tarayıcınızı açar ve size bir sayfa getirerek "aha bak, seni almanya'da gösteriyorum gördün mü?" yapar. Difolt tarayıcıda google hesabım aktif.
Böyle olunca google, benim hesabımın nasıl oluyor da almanya'da aktif olduğunu merak ediyor ve kıllanıyor. Bunu bir güvenlik ihlali olarak değerlendiriyor. Kafamdaki senaryoyu anlatıyorum yani gerçek değil, siz anladınız. Psiphonun açtığı tarayıcıyı kapatıp PC üzerinden brave ile işimi bitirip kapatıyorum.
Neyse herhalde VPN kullandığımdan oluyor.
Telefondan kullanırken bir sıkıntı olmuyor çünkü google hesabıma giriş yapılmış tarayıcı hiç kullanılmıyor. Emmeeee, PC üzerinde başka tarayıcı kurulu değil, bir de psiphonun tarayıcı açma huyu yüzündeeeeen,...
Herhalde bundan dolayı.
Özetle daha önce bahsettiğim "google ve youtube güncelleniyor da ondan herhalde" teorim yanlış muhtemelen.