Bitdefender Free, 31 Aralık 2021'de kullanımdan kaldırılacak

PC güvenliği konusundaki bilgi paylaşım alanıdır.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19797 kez

Bitdefender Free, 31 Aralık 2021'de kullanımdan kaldırılacak

Mesaj gönderen velociraptor »

Resim

Ücretsiz Bitdefender kullanan müşteriler, 30 Haziran2022'ye kadar Bitdefender Free desteği alacak. Free sürüm Bitdefender web sitesinden zaten kaldırılmış ve bunun yerine sayfada şirketin ticari ürünlerinin listeleri bulunuyor , Şirket bu duyuruyu Şuradaki linkte yapmıştı. (Ürün geliştirmeye çok platformlu koruma etrafında odaklanıyoruz ve sonuç olarak Aralık ayından itibaren Windows için Bitdefender Antivirus Free Edition'ı kullanımdan kaldırıyoruz.) İnternette başka yerlerde barındırılan indirmeler hala mevcuttur ve en azından şimdilik çalışmaya devam ediyorlar. Windows 11 PC'de Bitdefender Free'nin kurulumu başarılı oldu. Bitdefender'ın tüm ücretsiz kullanıcıları, şirketin Total Security uygulamasının indirimli bir sürümü için özel bir teklif alacak.
Bitdefender müşterilerine ve kullanıcı tabanına değer verir; Tüm Bitdefender Antivirus Free kullanıcılarımız özel olarak (e-posta yoluyla) Bitdefender Total Security için özel bir indirimli teklif alacaklardır.
Bitdefender Ücretsiz, Google Android cihazlar için de mevcuttur. Android sürümü, Windows sürümü gibi kullanımdan kaldırılmış gibi görünmüyor. Bit defender yöneticisi sonlandırma ile ilgili şunu söyledi ; Ne yazık ki, Ücretsiz Antivirüs ürünümüz artık her zamankinden daha yüksek standartlarımızı karşılamıyor ve 31 Aralık'tan itibaren kullanımdan kaldırılacak. Ve 30 Haziran 2022'ye kadar Bitdefender Ücretsiz Sürüm kullanıcılarımız için teknik destek sunmaya devam edeceğiz.

Ev kullanıcıları için alternatif Antivirüs arayanlar aşağıdaki tablodan faydalanabilirler
https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Re: Bitdefender Free, 31 Aralık 2021'de kullanımdan kaldırılacak

Mesaj gönderen shampuan »

Abi sen ne düşünüyorsun bilmiyorum ama tablo bana güvenilir gelmedi.

Puantaja baktığımız zaman ESET ile diğerleri aynı görünüyor. Ki bu mümkün değil bence. Bilgisayarıma bulaşan birkaç virüsü temizleyememesi olayından bazı antivirüsleri biliyorsunuz. Bir arkadaş yardımcı güvenlik yazılımı önermişti de, zar zor öyle üstesinden gelebilmiştim. Bu bağlamda zaten antivirüsler antivirüs olarak işlerini yap(a)mazlarken;

-avastı en üst sıraya çekmesi,
-hemen her antivirüsün yüksek ve birbiriyle neredeyse aynı puanı alması,
-nedense tüm antivirüslerin iyi puan alan yazılımlar listesinde olması...

İnandırıcı değil.

Yani şöyle olsaydı inanırdım:
A antivirüsünün şu şu şu avantaj ve dezavantajları var.
B antivirüsünün şu şu şu avantaj ve dezavantajları var.
C antivirüsünün şu şu şu avantaj ve dezavantajları var.

Bu üçünden birini seçin. Diğerlerini boşverin yaramaz...

Ama hepsi listede. Niye?

Bugüne kadar bu konuda dürüst liste yapan site görmedim ben. Bu nedenle linkteki bilgiler inandırıcı gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
velociraptor
Yottabyte4
Yottabyte4
Teşekkür etti: 19797 kez

Mesaj gönderen velociraptor »

Liste bana da inandırıcı gelmedi
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

6 6 6 şeklinde puanlamalara tıklandığında uygulanan testlerin ayrıntılarına ulaşabilirsiniz.

https://www.av-test.org/en/antivirus/ho ... .0-211502/

gibi
Kullanıcı avatarı
shampuan
Petabyte4
Petabyte4
Teşekkür etti: 200 kez

Mesaj gönderen shampuan »

Biliyorum biliyorum o sayfalardan birine baktım. "Slower copying of files (dosya kopyalamayı yavaşlatması)" kısmına dikkat edin. Yüzde 1 yüzde 2 görünüyor.
Yersen.
Niye yersen.
Eğer bir antivirüs bu kadar hızlı kopyalama yapıyorsa kopyalanan içeriği taramıyor demektir ki bu da güvenlik puanını aşağı çeker.
Eğer bir antivirüs her kopyalanan dosyayı yalam-şap da olsa kontrol ediyorsa bu kopyalama hızını epey düşürür ki tablo öyle göstermiyor.
Eğer bir antivirüs hem kopyalama hızını yüksek tutarım hem de içini tararım diyorsa bu DONANIMA BAĞLIDIR ki yalancı oldukları buradan yine anlaşılır. Hangi bilgisayarda bu testleri yaptıkları bizleri ilgilendirmiyor. Çünkü "ama biz sadece şu donanım için konuşuyoruz" derlerse bu kez, o antivirüsü diğer bilgisayarlar için ağır kılarak, tarama sonuçlarını geçersiz (yalan) kılıyor.
Dikkat ederseniz neyere çekerse çeksinler yalan söyledikleri ortada.

Yahu bir insan malına benim malım kötü der mi? Biz bunu zaten beklemiyoruz. En azından dürüst olsunlar yeter.
Kullanıcı avatarı
feuer
Terabyte1
Terabyte1
Teşekkür etti: 124 kez

Mesaj gönderen feuer »

Windows 11 de windows security uygulamasını komple kaldırınca uçuyor valla sistem.
Ama riske girmemek için kullanıyorum.
Kullanıcı avatarı
wonder
Kilobyte2
Kilobyte2
Teşekkür etti: 181 kez

Mesaj gönderen wonder »

Avastın 1. olduğu liste ye ne kadar güvenbilirsin ki
:pckir: