Özet: Toplu Lisans Windows İsosunun içerisindeki otomatik etkinleştiren zımbırtı nasıl uygulanır ve update eklemeli isoya eklenir? (Microsoftun gönderdiği iso ile etkinleştirme oluyor diğer İsolarla etkinleştirme olmuyor, Gönderilen İso içerisindeki etkinleştirme zımbırtısını bulup güncelleme entegreli İsolara bu etkinleştirme isosunu uygulamak, Windows 6 ayda 1 gönderdiğinden dolayı ve Win11e etkinleştirme zımbırtısını uygulamak istediğimden dolayı bu iso içerisindeki zımbırtı hernerdeyse ise nasıl bulabilirim.
—————————
Merhaba, Elimde şirkete Eski zamanlarda ve yakın zamanlarda Microsoft tarafından gönderilmiş olan Windows 10, 8.1, 8, ve 7 İso dosyaları var, Bu İso dosyalarında Pro, Enterprise gibi seçenekler mevcut biz Pro kuruyoruz genel olarak, Bugün boş vaktim vardı ve birşey denemek istedim, Bize Microsoft tarafından gönderilmiş olan İso dosyaları ile Bilgisayara format attığımızda cihaz sıfır freedos cihaz bile olsa İnternete bağlanır bağlanmaz kendisini etkinleştiriyor ve Kuruluşunuzun etkinleştirme sunucusuna bağlanılarak etkinleştirildi veya kuruluşunuzun etkinleştirme aracı ile etkinleştirildi diyor bazı bilgisayarlarda (genelde Lenovo oluyor) sebebini bilmiyorum, Microsoftun göndermiş olduğu İsolar ile bile otomatik etkinleştirmiyor, ancak ve ancak internet saati bölümünden ntp sunucusuna eş zamanlayıp, ayarlar>etkinleştirme>sorun gider> yeniden başlat dediğimde etkinleştirmiş oluyor cihaz kendisini, başta dediğim gibi bugün boş vaktim vardı ve birşey denemek istedim Microsoftun sitesinden ilk önce normal 64 bit iso indirdim bununla sıfır freedos bir notebooka kurulum yaptım sonra internete bağladım 1 saat takıldım cihazda ve bir baktım lisans almamış sonra cihazı internet saati>ntp eşitle yapiyim sorun gider yeniden başlat yapiyim dedim bi baktım lisansı yine almamış, sonra Windowsun sitesinden Enterprise toplu lisans merkezinden oturum açarak iso indirdim, rufusa yazdırdım tekrardan kurulumu yaptım ve yukarıdaki tüm bahsettiğim işlemleri tekrar yaptım fakat lisansı yine otomatik olarak aktifleştirmedi, en son microsoftun bize mail olarak gönderdiği isolar ile denedim ve kurulumdan 5 saniye sonra notebooku internete bağladığım an windowsu etkinleştirdiğini gördüm, bize bu mail olarak gönderilen isolarin içerisinde sanırım belli bir ayar var ve bu ayar sayesinde toplu olarak şirketteki cihazlar etkinleşiyor yada yeni kurulum yaptıklarımızda sanırım o şekilde etkinleşiyor, microsoft 6 ayda 1 iso dosyalarını mail üzerinden gönderiyor ve gönderdiği zamanda updatesiz ve vb vs olarak iso dosyalarını gönderiyor, kendim updateli son sürüm ney çıktıysa isoya modluyorum fakat iso dosyasındaki bu otomatik etkinleştirmeyi sağlayan zımbırtı nerede bulamadım o yüzden kendi modladığım isolara uygulayamıyorum, microsofttan windows 11 toplu lisans isoları talep ettik fakat dahaden hazır olmadığını, windows 10 kurup yükseltme yapmamız gerektiğini belirttiler bu şekildede etkinleştirilmiş olarak kullanabilirsiniz vs dediler fakat böyle istemiyoruz, teşekkürler iyi günler.
Toplu Lisans İsosunun İçerisindeki Lisanslama Aracı Nasıl Bulunur?
-
olecut
- Bit

- shampuan
- Petabyte4

- Teşekkür etti: 200 kez
Re: Toplu Lisans İsosunun İçerisindeki Lisanslama Aracı Nasıl Bulunur?
Merhabalar, sorunuzun yanıtını bilmiyorum.
Ancak benzer bir durumu daha önce bir windows 7 iso'sunda yaşadım.
Bir ağabey bana kopya bir iso verdi. Bu isoyu eski bir bilgisayara kurdum ve daha kurar kurmaz sisteminiz başarıyla etkinleştirildi dedi.
Bilgisayar internete bağlı değildi. Ayrıca DVD ilaçlı değildi.
DVD'yi bana veren ağabey, bu DVD'nin bir şirket için satın alındığını, orjinal olup ellenmemiş olduğunu, toplu lisans içerdiğini söyledi.
Benim kafam hiç almadı bu durumu, aynen yukarıda bahsettiğiniz gibi sanırım içinde birşey var, o sayede oluyor. Değilse işin içinden çıkmak mümkün değil.
Ancak benzer bir durumu daha önce bir windows 7 iso'sunda yaşadım.
Bir ağabey bana kopya bir iso verdi. Bu isoyu eski bir bilgisayara kurdum ve daha kurar kurmaz sisteminiz başarıyla etkinleştirildi dedi.
Bilgisayar internete bağlı değildi. Ayrıca DVD ilaçlı değildi.
DVD'yi bana veren ağabey, bu DVD'nin bir şirket için satın alındığını, orjinal olup ellenmemiş olduğunu, toplu lisans içerdiğini söyledi.
Benim kafam hiç almadı bu durumu, aynen yukarıda bahsettiğiniz gibi sanırım içinde birşey var, o sayede oluyor. Değilse işin içinden çıkmak mümkün değil.
- feuer
- Terabyte1

- Teşekkür etti: 124 kez
Re: Toplu Lisans İsosunun İçerisindeki Lisanslama Aracı Nasıl Bulunur?
Retail sürümleri etkinleşmeye ihtiyaç duymayabiliyordu eski işletim sistemlerinde.
Bir de aklıma şu geliyor, Markalar için OEM key var, ISOya gömülüyor, mesela Lenovo bilgisayar etkinleşiyor bu key ile ama IBM etkinleşmiyor. Bu şekilde bir durum söz konusu olabilir.
Bir de aklıma şu geliyor, Markalar için OEM key var, ISOya gömülüyor, mesela Lenovo bilgisayar etkinleşiyor bu key ile ama IBM etkinleşmiyor. Bu şekilde bir durum söz konusu olabilir.